Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Υ.Γ.
Επειδή παραπάνω ανέφερα ότι δεν θυμάμαι να μου άρεσε η Marbella, διορθώνω, λέγοντας ότι δεν θυμάμαι την πόλη από μακριά, δεν θυμάμαι να μπαίνω στην πόλη.
Αλλά πρέπει να ΄ταν εκεί που έχω μετανιώσει 100 φορές που δεν πήρα μια όμορφη πετσέτα θαλάσσης με υπέροχα καλοκαιρινά σχέδια και χρώματα και την φράση "Costa Del Sol" στο κάτω μέρος. Ήταν κάπως τσιμπημένη η τιμή της, εγώ δεν είχα μεγάλη δυνατότητα τότε και δεν τα βρήκαμε στα παζάρια με την πωλήτρια.
Από τότε έχω πάρει 15 πετσέτες θαλάσσης από όπου πήγα.*
:)

Και ακόμα πρέπει να ΄ταν στην Marbella, που παρκάραμε κάπου στον κεντρικό δρόμο που περνάει από μέσα στην πόλη και κατεβαίναμε κάτι σοκάκια με αρκετή κατηφορική κλίση προς τη θάλασσα.
Θυμάμαι και μια υπέροχη γρανίτα άγρια μέντα, κάτω από τον καυτό ανδαλουσιανό ήλιο..
Μπάνιο δεν θυμάμαι να κάναμε εκεί., θα ψάξω φωτογραφίες με την 1η ευκαιρία (λέω τώρα..)
🙃

*
"να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κι έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά"

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλημέρα σε όλους!
Αγαπητή συνταξιδιώτισα @Sanna1971, με πρόλαβε και σου απάντησε η @Dina Z σχετικά με το Γιβραλτάρ και μάλιστα με πρόσφατες πληροφορίες. Δεν θυμάμαι να μας ελέγξαν διαβατήρια εμάς, αλλά ήταν πριν το Brexit και την αναστάτωση που έγινε μεταξύ Αγγλίας-Ισποανίας για το Γιβραλτάρ.
Πάντως δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, θα πρότεινα να το βάλεις στο πρόγραμμα σου με τον λιγότερο δυνατό χρόνο, π.χ. 1/2 μέρα.
Όντως προσοχή στις μαϊμούδες που λέει και η συνταξιδιώτισα παραπάνω, είναι πολλές και αδέσποτες και μπορεί να κουβαλούν ασθένειες, όπως όλα τ' αδέσποτα.
Για όσο γύρισα την Ανδαλουσία, μου έχουν μείνει η Σεβίλλη, η Γρανάδα, το Κάντιθ και γυρίζοντας Μαδρίτη για την πτήση επιστροφής, μ' άρεσε το Τολέδο και το μουσείο με τα αριστουργήματα του El Greco.
Ελπίζω να βοήθησα στα ταξιδιωτικά σου σχέδια.
Καλημερα Teodoro και φυσικα σε ολους οσους πιθανον μας διαβαζουν αυτη τη στιγμη. Ακριβως αυτο εχω σκοπο να κανω οσον αφορα το γιβραλταρ. Θα ακολουθησω τα βηματα της DinaZ και θα μπω στο βανακι για ενα συντομο γυρο να δουμε τα βασικα. Αντε να παλεψω και το τελεφερικ αν δε δω τιποτα ουρες. Μετα Καντιθ για μια επισκεψη και απογευματακι Σεβιλλη για τουλαχιστον 3 διανυκτερευσεις. Και λεω για 2δ Κορδοβα και 3 Γραναδα. Η μπορει και 4. Θα το δω. Βλεπεις επιστρεφω απο Μαλαγα και μπορει να γυρισω εκει για την τελευταια νυχτα ισως παιρνοντας απο Αλμερια?
Μαδριτη, Τολεδο, Βαλενθια ειχα κανει οκτωβρη 22. Με 2δ Τολεδο που εχω να καταθεσω οτι το βραδυ ειναι απλα μαγικο.

Υ.Γ.
Επειδή παραπάνω ανέφερα ότι δεν θυμάμαι να μου άρεσε η Marbella, διορθώνω, λέγοντας ότι δεν θυμάμαι την πόλη από μακριά, δεν θυμάμαι να μπαίνω στην πόλη.
Αλλά πρέπει να ΄ταν εκεί που έχω μετανιώσει 100 φορές που δεν πήρα μια όμορφη πετσέτα θαλάσσης με υπέροχα καλοκαιρινά σχέδια και χρώματα και την φράση "Costa Del Sol" στο κάτω μέρος. Ήταν κάπως τσιμπημένη η τιμή της, εγώ δεν είχα μεγάλη δυνατότητα τότε και δεν τα βρήκαμε στα παζάρια με την πωλήτρια.
Από τότε έχω πάρει 15 πετσέτες θαλάσσης από όπου πήγα.*

Και ακόμα πρέπει να ΄ταν στην Marbella, που παρκάραμε κάπου στον κεντρικό δρόμο που περνάει από μέσα στην πόλη και κατεβαίναμε κάτι σοκάκια με αρκετή κατηφορική κλίση προς τη θάλασσα.
Θυμάμαι και μια υπέροχη γρανίτα άγρια μέντα, κάτω από τον καυτό ανδαλουσιανό ήλιο..
Μπάνιο δεν θυμάμαι να κάναμε εκεί., θα ψάξω φωτογραφίες με την 1η ευκαιρία (λέω τώρα..)
🙃

*
"να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κι έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά"
Α ωραιο αυτο με την πετσετουλα. Πολυ φοβαμαι ομως οτι αν αφησω το συζυγο να διαλεξει, που κιαυτος θελει να μαζευει πετσετες πο παντου, αυτο θα ειναι το πιο μακροσκελες μερος του ταξιδιου.:):):)
Υ.Γ Καβαφης? RESPECT

Last edited by a moderator:

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Καλημέρα.
Αλμέρια δεν πήγα, δυστυχώς. Τότε είχα σκεφτεί να συνδυάσω την επόμενη επίσκεψη μου στην Ισπανία ξεκινώντας από Βαρκελώνη, Βαλένθια ως Αλμέρια και να πετάξω πίσω από Μάλαγα. Ταξίδι ~7-8 ημερών.
Για μένα, για Κόρντοβα και Γρανάδα, θα πρότεινα -1 ημέρα. Αντίθετα θα πρότεινα +1 Σεβίλλη (Flamengo night δεν θα πάτε;) και ίσως και +1 Μάλαγα (που πετάς την επομένη κιόλας) ή Αλμέρια, για κοκτέηλ andaluz με θέα την Μεσόγειο.
Τολέδο δεν μείναμε βράδυ, πετούσαμε την ίδια ημέρα. Αλλά το φαντάζομαι σαν επιβλητική καστροπολιτεία το βράδυ, με γοητευτικές σκιές στο ημίφως.
Σαν τα σοκάκια της Σιένα..
Καλό ταξίδι και περιμένουμε να μας πείτε πως περάσατε!

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλημέρα.
Αλμέρια δεν πήγα, δυστυχώς. Τότε είχα σκεφτεί να συνδυάσω την επόμενη επίσκεψη μου στην Ισπανία ξεκινώντας από Βαρκελώνη, Βαλένθια ως Αλμέρια και να πετάξω πίσω από Μάλαγα. Ταξίδι ~7-8 ημερών.
Για μένα, για Κόρντοβα και Γρανάδα, θα πρότεινα -1 ημέρα. Αντίθετα θα πρότεινα +1 Σεβίλλη (Flamengo night δεν θα πάτε;) και ίσως και +1 Μάλαγα (που πετάς την επομένη κιόλας) ή Αλμέρια, για κοκτέηλ andaluz με θέα την Μεσόγειο.
Τολέδο δεν μείναμε βράδυ, πετούσαμε την ίδια ημέρα. Αλλά το φαντάζομαι σαν επιβλητική καστροπολιτεία το βράδυ, με γοητευτικές σκιές στο ημίφως.
Σαν τα σοκάκια της Σιένα..
Καλό ταξίδι και περιμένουμε να μας πείτε πως περάσατε!
Ναι αυτο με τις διανυκτερευσεις το βλεπω ακομη. Ειμαστε αρκετα του ΧΑΛΛΑΡΑΑ γιαυτο φορτωνω διανυκτερευσεις. Εχουμε 10 βραδια. Χαλαρα λοιπον και ο,τι προλαβουμε. Αλλωστε η Ισπανια δεν ειναι ποτε αρκετη!

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Έτσι είναι..
Τρεις (3) φορές έχω πάει και προς Salamanga ή στους Βάσκους δεν έχω πάει ακόμα.
Και φαντάζομαι ταξιδιωτικά τώρα και την Πορτογαλία προς τα 'κει..
Θα περιμένουμε την ιστορία σου!

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Έτσι είναι..
Τρεις (3) φορές έχω πάει και προς Salamanga ή στους Βάσκους δεν έχω πάει ακόμα.
Και φαντάζομαι ταξιδιωτικά τώρα και την Πορτογαλία προς τα 'κει..
Θα περιμένουμε την ιστορία σου!
Ουτε κι εγω και μου εχουν πει τα καλυτερα. Απο φαντασια δε αλλο τιποτα... Μηπως να χωσω και Ταγγερη απο Γιβραλταρ? Οπως καταλαβαινεις εγω βλεπω προς Μαροκο. Αντε να συγκεντρωθω λιγο για να βγαλω προγραμμα γιατι με βλεπω να γυρναω φθινοπωρο πισω.....:xalara::xalara::xalara:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Μετα Καντιθ για μια επισκεψη και απογευματακι Σεβιλλη για τουλαχιστον 3 διανυκτερευσεις. Και λεω για 2δ Κορδοβα και 3 Γραναδα. Η μπορει και 4. Θα το δω. Βλεπεις επιστρεφω απο Μαλαγα και μπορει να γυρισω εκει για την τελευταια νυχτα ισως παιρνοντας απο Αλμερια?
Για Κόρδοβα το βλέπω υπερβολή 2 διανυκτερεύσεις εκτός κι αν η μια μέρα χάνεται σε διαδρομές από και προς την πόλη.
Για Γρανάδα θα μπορούσαν να μπουν και 2 διανυκτερεύσεις αν και σ'εμένα προσωπικά μ' αρέσει πολύ η πόλη και το vibe της. Πολύ ζωντανή και με φοιτητόκοσμο / νεαρόκοσμο που κάνει χαμό τα βράδυα.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Για Κόρδοβα το βλέπω υπερβολή 2 διανυκτερεύσεις εκτός κι αν η μια μέρα χάνεται σε διαδρομές από και προς την πόλη.
Για Γρανάδα θα μπορούσαν να μπουν και 2 διανυκτερεύσεις αν και σ'εμένα προσωπικά μ' αρέσει πολύ η πόλη και το vibe της. Πολύ ζωντανή και με φοιτητόκοσμο / νεαρόκοσμο που κάνει χαμό τα βράδυα.
Ναι ετσι ειναι. Μεχρι να πας ξενοδοχειο, να αφησεις πραγματα, να ξεκινησεις να δεις την πολη.... Αν την αλλη μερα το πρωι πρεπει να φυγεις τι μενει;

Georgie

Member
Ναι ετσι ειναι. Μεχρι να πας ξενοδοχειο, να αφησεις πραγματα, να ξεκινησεις να δεις την πολη.... Αν την αλλη μερα το πρωι πρεπει να φυγεις τι μενει;
2 μέρες Cordoba μια χαρά είναι.
Ωραία πόλη χαλαρή. Εμένα προσωπικα μου έκανε ένα κλικ πάνω από τη Γρανάδα η οποία είναι επίσης όμορφη αλλά πιο τουριστική.
Taverna Gongõra στη Cordoba και thank me later ;)

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Ωραία πόλη χαλαρή. Εμένα προσωπικα μου έκανε ένα κλικ πάνω από τη Γρανάδα η οποία είναι επίσης όμορφη αλλά πιο τουριστική.
Thank you απο τωρα και ξαναthank you later:)

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Συμφωνώ για το 'ωραία και χαλαρή' αλλά εμένα τα κλικ μου τα έκανε η Γρανάδα κι ας είναι τουριστική κι ας την είδα υπό βροχή :(
Γούστα είναι αυτά βέβαια 🙂

Από Γρανάδα μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και εκδρομή στο Monachil για πεζοπορία στο Los Cahorros route που το είχα καρα-ψάξει, το είχα βάλει στο πρόγραμμά μου και τελικά δεν πήγα γιατί έριχνε καρέκλες
😭😭 😭 😭

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.975
Μέλη
39.676
Νεότερο μέλος
madent