taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Άλλαξε (ελληνική) τράπεζα. Χρέωση ανά συναλλαγή (όχι ανάληψη) σε κάρτες πληρωμής στο εξωτερικό έχω πολλά χρόνια να δω στις κάρτες μου (και κάνω ένα σωρό συναλλαγές σε διάφορα νομίσματα με κάρτες 3 τραπεζών)Για χρεωστκή:Εδώ στον Ισημερινό πάντως ισχύει το όριο των 420(ευρώ) την εβδομάδα. Η προμήθεια για κάθε τράπεζα είναι περίπου 5 ευρώ συν ό,τι έξτρα σου χρεώνει το εκάστοτε μηχάνημα, που πάντα σε ενημερώνει για την προμήθεια. Επίσης όταν στις συναλλαγές μου πληρώνω με κάρτα έχει μια χρέωση περίπου 2 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες της λ.Αμερικής (Βραζιλία, Κολομβία, Αργεντινή, Παραγουάη). Έχω και τους 3 τύπους κάρτας(visa, maestro,mastercard). Σε κάθε ΑΤΜ έχει το σηματάκι της κάρτας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αλλά εδώ τουλάχιστον δεν είναι λίγες οι φορές που μου βγάζουν τα μηχανήματα τις κάρτες προσωρινά άκυρες(ίσα ίσα για να κάνω βόλτες στην πόλη δηλαδή)
υγ. στην αρχή δεν τα γνώριζα όλα αυτά και έκανα ανάληψη 20 20 τα δολάρια και πληρωνα και για 5 δολάρια με κάρτα στο σουπερμαρκετ.Ούτε που θέλω να ξέρω πόσα ευρώπουλα έφυγαν έτσι άκλαφτα