Traveller
Member
Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε πιλότος ούτε μηχανικός αεροσκαφών είμαι και ότι γνωρίζω το γνωρίζω από φίλους πιλότους και μηχανικούς... Δεν διεκδικώ το αλάθητο γιαυτό πολύ ευχαρίστως κάποιος φίλος που γνωρίζει καλύτερα να συμπληρώσει ότι νομίζει...Εχω ακουσει να λένε συχνά, πως δεν υπαρχει προβλημα, οταν ενα αεροπλάνο μεινει με 1 κινητήρα.
Η απορία μου ειναι
τι αλλαζει στην πτητική ικανότητα του αεροσκάφους η απωλεια του 1 κινητήρα; πχ αντι να μπορει να πηγαινει με 800χιλ την ωρα θα πηγαινει πχ με 400; Μια ταχύτητα που ειναι ικανή κ αρκετή για οποιαδήποτε προσγείωση η απογείωση;
επισης ειχα την αισθηση οτι οταν ενα αεροσκάφος χανει λογω βλαβης τους 2 κινητήρες ...πεφτει σαν μήλο λογω βαρύτητας χωρις την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας.
Τελικα ομως δεν ειναι ετσι. Τι συμβαινει;
Ως προς το πρώτο... ναι δεν υπάρχει πρόβλημα στα μεγάλα αεροσκάφη να μείνουν με ένα κινητήρα αλλά αυτό είναι σχετικό... εξαρτάτε από τον τύπο και την ταχύτητα του αεροσκάφους όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, αλλά κυρίως από το βάρος του... όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα γίνονται αλλαγές στον τρόπο οδήγησης του αεροσκάφους και μετατόπιση των καυσίμων από την μια δεξαμενή στην άλλη...
Ασφαλώς η ταχύτητα μειώνετε όταν το αεροπλάνο πηγαίνει με ένα κινητήρα αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με την προσγείωση και την απογείωση...
Ως προς το δεύτερο , το αεροπλάνο δεν πέφτει σαν μήλο μόλις χάσει και τους 2 κινητήρες του γιατί έχει κεκτημένη ταχύτητα , ταχύτητα που βοηθάει τον πιλότο να προσπαθήσει να το προσγειώσει...
Ελπίζω να βοήθησα...