Γερμανία Αμβουργο-οδηγιες προς ναυτιλομενους!

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εδω και καιρο εχω υποσχεθει στα μελη του γκρουπ "Οι γερμανοι ειναι φιλοι μας" οτι θα γραψω λιγα λογια για το Αμβουργο και τωρα εφτασε νομιζω η καταλληλη στιγμη. Ξεκινω απο τα βασικα.

1. Γιατι να παω στο Αμβουργο;

Γιατι ειναι ισως η πολη με τις μεγαλυτερες διαφορες και ανατροπες σε ολη τη Γερμανια.
Γιατι συνδυαζει πολιτισμο και ξεφρενη νυχτερινη ζωη.
Γιατι γκρουπ οπως οι Beatles την προτιμησαν για την αρχη της καριερας τους.
Γιατι εχει κατοικους απο ολο τον κοσμο.
Γιατι μιλανε οι περισσοτεροι Hochdeutsch και σιγουρα θα τους καταλαβετε.
Γιατι απλα τα εχει ολα και συμφερει!

2. Ποτε να παω;
Καλοκαιρι δαγκωτο. Οχι οτι η Γερμανια δεν ειναι ομορφη και το χειμωνα, αλλα ειδικα το Αμβουργο λογω του λιμανιου, των ποταμων και των λιμνων και λογω του οτι ειναι τοσο βορεια, εχει πολλη υγρασια και κρυο, ακομη και την ανοιξη. Εγω εμεινα 2 εβδομαδες το καλοκαιρι και ειχε καθημερινες μπορες και φυσικα χρειαστηκε να αγορασω μπουφαν.

3. Τι θα δω;
Καταρχην την παλια πολη, την Altstadt δηλαδη, η οποια εκτεινεται δυτικα του κεντρικου σιδ/κου σταθμου. Δεξια και αριστερα του πεζοδρομου (Spitalerstrasse) θα βρειτε διαφορα αξιοθεατα και θα καταληξετε στο Δημαρχειο, ενα κτιριο του 19 αιωνα. Γυρω απο το δημαρχειο υπαρχουν ομορφες στοες (Alsterarkaden) με καφετεριες. Κοντα στο δημαρχειο βρισκεται το Χρηματιστηριο (Borse). Στην παλια πολη βρισκεται επισης και ο κατεστραμενος ναος του Αγιου Νικολαου (St Nikolai). Μην αραλειψετε μια επισκεψη στην περιοχη οπου ηταν παλια οι αποθηκες των εμπορευματψν, οπου θα βρειτε διαφορα μουσεια και υπεροχα κτιρια.
Στην καινουρια πολη αξιζει η θεα απο τον επιβλητικο ναο Michaeliskirche και η πεισκεψη στην αιθουσα τεχνης του Αμβουργου (Κunsthalle), οπου θα βρειτε εργα διαφορων εποχων και ρευματων. Στον ιδιο δρομο (που ονομαζεται μιλι της τεχνης) βρισκονται διαφορα μουσεια, αλλα ειναι καλυτερα να μην κλειστειτε μεσα και να απολαυσετε την εντονη ζωη του Αμβουργου.
Και στην παλια και στην καινουρια πολη υπαρχουν (ελπιζω ακομα, γιατι εγω πηγα το 2004) αγαλματα του Hummel, ενος νεροκουβαλητη.( Der Wassertr ). Ειναι ζωγραφισμενα με διαφορους τροπους (οπως ηταν οι αγελαδες στην Αθηνα) και καποια απο αυτα ιδιαιτερα ομορφα!
Η περιοχη St Pauli ειναι ισως η πιο γνωστη γειτονια του Αμβουργου. Ειναι το μερος που ειναι μαζεμενη ολη η νυχτερινη ζωη (γυρω απο το δρομο Reeperbahn), οπου θα βρειτε απο αιθουσες μιουζικαλ, μεχρι "κοπελες" ντυμενες η λιγοτερο ντυμενες να σας προσκαλουν για μια ωραια (;) βραδια. Στην ιδια περιοχη βρισκεται και το μουσειο του σεξ. Μπειτε μεσα, ειναι πολυ καλυτερο απο το αντιστοιχο του Αμστερνταμ!
Το λιμανι του Αμβουργου δεν ξερω αν ειναι αξιοθεατο, αλλα σιγουρα ειναι πολυ εντυπωσιακο. Καναμε ξεναγηση με καραβακι, οπως και στο Ροτερνταμ, αλλα για εμενα ολα τα λιμανια ειναι ιδια.
Προσωπικα θεωρω οτι το καλυτερο που μπορειτε να κανετε στο Αμβουργο ειναι μια βολτα γυρω απο τις λιμνες, με τα ποδια η με ποδηλατο και μια επισκεψη στην περιοχη Altona, που ειναι η πιο σικ γειτονια της πολης.

4. Που θα φαω;
Εχει απειρα Imbiss (σαν τα δικα μας φαστφουνταδικα δηλαδη) παντου, οποτε δεν θα πεινασετε. Στο Αμβουργο εφαγα το καλυτερο ντονερ της ζωης μου. Θα προτεινω μερικα εστιατορια που πηγαμε και μου αρεσαν, αλλα δεν θυμαμαι διευθυνσεις (φανταζομαι δεν θα ειναι δυσκολο να τις βρειτε στο ιντερνετ).
Daniel Fischer. Ενα παραδοσιακο εστιατοριο με ψαρια. Πολυ νοστιμα ολα και φ ρεσκοτατα!
Bistro Vivet. Ωραια ατμοσφαιρα και συμπαθητικες τιμες.
Bistro in der Kunsthalle. Μολις εχετε τελειωσει την περιηγηση σας στην αιθουσα τεχνης και ειστε πτωματα. Που να τρεχετε τωρα; Μεινετε στο μπιστρο μεσα στο μουσειο και δεν θα το μετανιωσετε.
Επισης διαφορες φορες στα πλαισια του σεμιναριου που παρακολουθουσα φαγαμε στις καντινες διαφορων εκδοτικων οικων, τηλεοπτικων σταθμων κλπ (Gruner und Jahr, NDR, Schauspielhaus) Δεν ξερω αν μπορει ο καθενας να μπει και να φαει εκει, αλλα το φαγητο ειναι παμφθηνο και με μεγαλη ποικιλια (σελφ σερβις βεβαια).

5. Που να μεινω;
Εδω δεν μπορω να βοηθησω, γιατι εγω εμενα σε φοιτητικη εστια, αλλα φανταζομαι δεν θα δυσκολευτει κανεις να βρει καταλυμα, αφου το μερος ειναι γεματο τουριστες, αλλα και ναυτικους και σιγουρα υπαρχουν δωματια για ολα τα βαλαντια.

6. Γυρω απο την πολη.
Καντε μια εκδρομουλα μεχρι τη Βρεμη, την πολη του παραμυθιου με τα ζωακια που παρατουσαν τους ιδιοκτητες τους για να γινουν μουσικοι και το Lubeck, την πολη του Marzipan.

7. Αλλες πληροφοριες.
Δεν ξερω αν θα το πετυχετε, αλλα καποιες μερες τιο καλοκαιρι διοργανωνονται βραδιες οπερας στον κεντρικο πεζοδρομο (Spitalerstrasse). Στηνεται μια τεραστια σκηνη, αλλα και θεωρεια και στην σκηνη προβαλονται ολοκληρα εργα οπερας (δεν θυμαμαι αν απο κατω εχει και υποτιτλους στα γερμανικα). Ισως το βρειτε κιτς, αλλα μπορειτε να παραγγειλετε και το λουκανικακι σας και την μπυριτσα σας και να απολαυσετε τις αριες!
Επισης στην πλατεια μπροστα απο το δημαρχειο στηνονται διαφορες καντινες και μαγαζακια και ειναι ιδιαιτερα ομορφα το βραδυ.
Στο Levantenhaus (βρισκεται στον πεζοδρομο) διοργανωνονται καθε καλοκαιρι βραδιες ποιησης, οπου διαφοροι (νεοι κυριως) καλλιτεχνες διαβαζουν εργα τους. Μοιραζονται και καρτουλες με διαφορα ποιηματα τυπωμενα. Ειναι ενας ομορφος τροπος για να στειλετε τους χαιρετισμους σας στους αγαπημενους σας απο το Αμβουργο.
Η πολη θεωρειται πολιτιστικο κεντρο και καθε χρονο φιλοξενουνται διαφορες εκθεσεις. Εγω πετυχα εκθεση του Dali, οποτε ρωτηστε και μαθετε τι ενδιαφερον υπαρχει για να δειτε.
Παρτε οπωσδηποτε εναν χαρτη και ξεφυγετε απο το κεντρο. Μπειτε στο μετρο και εξερευνηστε και λιγοτερο γνωστες γειτονιες. Θα εκπλαγειτε με το ποσο διαφορετικη μπορει να ειναι η ιδια πολη!
Μπορειτε να βγαλετε μια Hamburg Card, η οποια σας επιτρεπει απεριοριστες διαδρομες και εισοδους (δωρεαν η με εκπτωση) σε διαφορ μουσεια, αλλα και προσφορες για θεατρα και ξεναγησεις.
Περισσοτερες πληροφοριες στο
www.hamburg-tourism.de/en/
και φυσικα για οποιαδηποτε πληροφορια ειμαι στη διαθεση σας!

8. Ψωνια
Προσθετω και αυτο για τις κυριες κυριως. Εννοειται οτιτο Αμβουργο οπως ολες οι γερμανικες μεγαλουπολεις εχει απειρα πολυκαταστηματα, οπου μπορειτε να βρειτε πραγματικες προσφορες. Γυρω απο το Δημαρχειο ομως και κατω απο τις στοες και στους δρομους κοντα, βρισκονται καταστηματα μεγαλων οικων. Αν πετυχετε εκπτωσεις, αγοραστε κατι, γιατι οι τιμες πεφτουν μεχρι και 60%!!!
Και καθε Κυριακη πρωι (μεχρι τις 10 περιπου) στο St Pauli εχει παζαρι, οπου μπορειτε να βρειτε απο ψαρια μεχρι αντικες και μπλουζακια με το Αμβουργο!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
2.141
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Πολύ ωραία. Σε ευχαριστούμε. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να επισκεφθώ την πόλη
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ευχαριστούμε, Axinoula! Ότι πληροφορίες έχεις για Αμβούργο, δεκτές κι ευπρόσδεκτες! Έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλους που έχουν πάει κι έχουν γυρίσει μαγεμένοι, και το έχω στο πρόγραμμά μου για το μέλλον...
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Ευχαριστούμε, Axinoula! Ότι πληροφορίες έχεις για Αμβούργο, δεκτές κι ευπρόσδεκτες! Έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλους που έχουν πάει κι έχουν γυρίσει μαγεμένοι, και το έχω στο πρόγραμμά μου για το μέλλον...
Ειναι πραγματικα μαγεμενο! Για μενα μακραν η καλυτερη πολη της Γερμανιας. Να φανταστεις ημουν σε ενα σεμιναριο που ειχαμε μαθηματα πρωι, το απογευμα εργασιες στους δρομους της πολης και το βραδυ ξενυχτουσα χορευοντας με κατι φιλους τουρκους και καποια παιδια που εμεναν στην εστια (ασχετους με το σεμιναριο!). Ειχα την τυχη να μενει και ο ξαδερφος μου στο Αμβουργο την εποχη που πηγα και ετσι γυρισα και την ελληνικη γειτονια (με κιτς μαγαζια απειρου καλλους). Το Euro 2004 το γιορτασα εκει! Οι φιλοι μου οι τουρκοι, με τους οποιους ειχα δει τον αγωνα και πανηγυριζαν πιο πολυ απο μενα, επεμεναν να το γιορτασουμε στη Reeperbahn και ετσι μπηκαμε στο αυτοκινητο τους (2 τουρκοι, μια μαροκινη, ενας αρμενιος και εγω!), τους εδωσα ενα απο τα μπλουζακια με την ελληνικη σημαια (ηταν της μοδας τοτε!) και το κουνουσαν ξεφρενα στο δρομο κορναροντας! Φυσικα ειχαν μαζευτει εν τω μεταξυ απειρα αυτοκινητα ελληνων που εκαναν το ιδιο. Μετα κερασα σε ολους ντονερ και αριανι (οι μουσουλμανοι δεν πινουν αλκοολ) και γυρισαμε στην εστια ξημερωματα! Παρεπιπτοντως η ανατολη με θεα τη μεγαλη λιμνη ειναι το κατι αλλο! :clap:
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.532
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ενα μεγάλο DANKE αχινούλα για τις υπερχρήσιμες πληροφορίες!!!:clap:
Αν θέλεις και μπορείς συμπλήρωσε κ πως πάμε στο Αμβουργο, απο Ελλάδα!
Μια αεροπορική εταιρία που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό ειναι η ΤUI FLY.
εδωσα πριν λιγο ενδεικτικά ημερομηνία 13 ιουνιου απο θεσσαλονικη για αμβούργο non stop και μου εβγαλε συνολικη τιμή 121.5Ε για απλή μετάβαση

και η Air Berlin συνδέεται απευθείας με Ελλάδα/Θεσσαλονίκη non stop εποχικά(Μαη-Οκτώβρη) κάθε Σάββατο ενω καθε τρίτη μεσω νυρεμβέργης!
Μια ενδεικτική τιμή για τον αλλο μήνα εβγαλε τιμή 149Ε

ειναι κ ενας δικός μου μελλοντικός προορισμός!:cool:
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου Θανο! Και εγω ειχα πεταξει με μια low cost αεροπορικη αλλα δεν θυμαμαι με ποια. Και αν χρειαστεις επιπλεον πληροφοριες, ευχαριστως να βοηθησω!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Αχινέ... ελπίζω να κράτησες επαφή με τους Τούρκους και τους Αρμένιους...για να τους υπενθυμίζεις να μας ψηφίσουν στην Eurovision, ε; :haha::haha::haha:

(σόρυ για το off topic αλλά τέτοιες μέρες που είναι...) :cool:
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Ναι, κρατησα, ας ειναι καλα το Facebook! Τωρα βεβαια με τη γιουροβιζιον δεν πολυασχολουνται, αλλα ο κουμπαρος μου εκει πειθει ολους τους γερμανους συναδερφους του καθε χρονο να ψηφισουν Ελλαδα! Go Sakis!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Να τους αναγκάσεις να ασχοληθούν..και να πείσουν και τους συγγενείς τους! :haha:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.883
Likes
9.904
Ευκολοδιάβαστο και χρήσιμο το κείμενό σου!!! Ευχαριστούμε axiνούλα!!!:)
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.290
Μπραβο Αχινε!

Ερωτηση ποσες μερες χρειαζεσαι για το Αμβουργο και περιξ;

Και γω οταν ημουνα στο Mannheim τα βραδυα τα εβγαζα με εναν τουρκο,τρελα κεφια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.337
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom