• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βέλγιο Ολλανδία Αμάξι σε Βέλγιο-Ολλανδία

Nickbin

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο-Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα στη παρέα του forum.....

Ταξιδεύω για Βέλγιο και Ολλανδια σε λίγες μέρες και έχω νοικιάσει αμάξι εκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο εύκολα είναι να οδηγείς εκεί και το βασικότερο....το parking.
Έχει κανένας ανάλογη εμπειρία;

Nickbin

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο-Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Επίσης, η κοπέλα μου έχει το καινούργιο δίπλωμα οπότε υποθέτω δεν έχει πρόβλημα...εγώ όμως έχω ακόμα το παλιό το κλασικό....μπορώ να οδηγήσω εκεί με αυτό; θα έχω πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου;

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η οδήγηση είναι πανεύκολη και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί και δεν υπάρχουν διόδια.
Θεωρώ ότι πρέπει απαραιτήτως να έχεις μαζί σου GPS για να κάνεις τη ζωή σου ακόμα ευκολότερη.

Το parking από την άλλη είναι δύσκολο θέμα στις πόλεις. Δωρεάν δε νομίζω να βρεις πουθενά. Είτε σε κλειστά parking, είτε στο δρόμο σε παρκόμετρα. Στις μικρές πόλεις είναι φθηνότερα και στις μεγαλύτερες πιο ακριβά. Στο Αμστερναμ πανάκριβα. Επίσης, εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις βρει καταλύματα με δικό τους ή συνεργαζόμενο παρκινγκ.

Πάντως, το Πάσχα που κάναμε ένα τουρ στις δύο χώρες, μια χαρά τα βολέψαμε με το νοικιάρικο.

Nickbin

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο-Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η οδήγηση είναι πανεύκολη και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί και δεν υπάρχουν διόδια.
Θεωρώ ότι πρέπει απαραιτήτως να έχεις μαζί σου GPS για να κάνεις τη ζωή σου ακόμα ευκολότερη.

Το parking από την άλλη είναι δύσκολο θέμα στις πόλεις. Δωρεάν δε νομίζω να βρεις πουθενά. Είτε σε κλειστά parking, είτε στο δρόμο σε παρκόμετρα. Στις μικρές πόλεις είναι φθηνότερα και στις μεγαλύτερες πιο ακριβά. Στο Αμστερναμ πανάκριβα. Επίσης, εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις βρει καταλύματα με δικό τους ή συνεργαζόμενο παρκινγκ.

Πάντως, το Πάσχα που κάναμε ένα τουρ στις δύο χώρες, μια χαρά τα βολέψαμε με το νοικιάρικο.

Το περίμενα ότι θα ήταν "θέμα" το parking όσον αφορά τα παρκόμετρα. Βασικά το ταξίδι μου είναι ειδικού σκοπού μιας και από τις 7 μέρες τις 4 θα τις βγάλω στο Rock Werchter (μουσικό φεστιβάλ) που γίνεται 30-40 χιλιόμετρα έξω από τις Βρυξέλλες.

Γιατί λες ότι πρέπει να έχω βρει καταλύματα με δικό τους πάρκινγκ; Αυτό που έχω κλείσει εγώ έχει πάρκινγκ αλλά το χρεώνει κάπου 15 ευρώ την βραδιά...μου φαίνεται πολύ. Όλες οι Βρυξέλλες παρκόμετρο είναι; Επειδή θα έχω αμάξι επέλεξα ένα ξενοδοχείο σχετικά μακριά από το κέντρο....από το street view που το χάζεψα λίγο, δεν είδα σχετικά πινακίδες έξω από το ξενοδοχείο

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Από τις Βρυξέλλες ξεκινήσαμε και μείναμε ελάχιστα, οπότε δεν είχαμε άμεση επαφή με το τί ακριβώς συμβαίνει, γιατί δε μας χρειάστηκε. Όμως, από την έρευνα που είχα κάνει πριν, τα σημεία που μπορείς να παρκάρεις δωρεάν είναι ελάχιστα και αυτά εκτός κέντρου. Τις Κυριακές μπορείς να παρκάρεις σε περισσότερα σημεία χωρίς χρέωση.
Εδώ θα βρεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες:
http://www.brussels.be/artdet.cfm/7189

Ανάλογα την πόλη και το τί θες να κάνεις, καλή περίπτωση είναι και τα park & ride.

Η πρότασή μου για το κατάλυμα με πάρκινγκ είναι κυρίως για τις μικρότερες πόλεις. Στις μεγάλες έτσι κι αλλιώς δε συμφέρει και δε βολεύει να έχεις αμάξι. Πχ. στην Ολλανδία επιλέξαμε να μη μείνουμε μέσα στο Αμστερνταμ (είχαμε ξαναπάει άλλωστε), αλλά σε μικρότερη κοντινή πόλη, σε κατάλυμα με δωρεάν πάρκινγκ και από εκεί πήγαμε δύο φορές στο Αμστερνταμ με το λεωφορείο.

Nickbin

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο-Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το ξενοδοχείο που έχω κλείσει είναι εκτός κέντρου...οπότε ελπίζω στο δρόμο να μπορώ να παρκάρω δωρεάν γιατι στο ξενοδοχείο θέλουν 10 ευρώ. Καλή η σκέψη σου για δωμάτιο εκτός πόλης....εμένα η δική μου έφτασε για δωμάτιο εκτός κέντρου.....άντε να δούμε τι με περιμένει

flying Doc

Member
Έχοντας οδηγήσει αμετρητα χιλιόμετρα και στις δυο χώρες, έχω με τη σειρά μου να σου πω τα εξής:
1) Οι δρόμοι, ειδικά στην Ολλανδία, είναι καταπληκτικοί, rest areas υπάρχουν ανά τακτα διαστήματα κι όταν λέμε rest areas, μη φανταστεις τις απλές "εσοχές" των ελληνικών δρόμων. Μιλάμε για κανονικά parkings με τουαλέτες τις περισσότερες φορες, πάγκους και συνήθως δίπλα σε βενζινάδικα.
2) Βενζίνη βάζεις μόνος σου. Μην περιμένεις να έρθει υπάλληλος. Είτε βάζεις και πληρώνεις στο ταμειο μετά είτε προπληρώνεις και σου ανοίγουν την αντλία.
3) Το parking είναι μεγάλο θέμα. Ο τζάμπας πέθανε κατα 90% ΜΗ διανοειθείς να μην πληρώσεις παρκόμετρο, όσο κι αν κοστίζει. 100% θα φας πρόστιμο, 100% θα είναι μεγάλο και μπορείς να το πληρώσεις και στα ταχυδρομεία ή μέσω web banking. Παρκάρεις σε συγκεκριμένα σημεία, συνήθως μεταξύ γραμμών, ΠΟΤΕ πάνω σε πεζοδρόμια, ΠΟΤΕ κοντά σε στάσεις, διαβάσεις και φυσικά σε σημεία για ΑΜΕΑ.
4) Προσοχή στα όρια ταχύτητας, ειδικά στην Ολλανδία. Στο Βέλγιο είναι λίγο πιο χαλαροί, στην Ολλανδία κόβουν κ...ους. Απλά, ξαφνικά θα δεις ένα "φλας" να ανάβει... Μετά από λίγο καιρό θα έρθει η λυπητερή. Κάμερες υπάρχουν στις εθνικές οδούς, κοντά σε γέφυρες, όπου μπορεις να φανταστεις. Σίγουρα όμως υπάρχουν μέσα στις πόλεις και δη, κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες για να τσακώσουν τους βιαστικούς.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Σχετικά με τη βενζίνη και στις δύο χώρες υπάρχουν βενζινάδικα που ορισμένες ώρες (ή ενδεχομένως και συνεχώς) λειτουργούν χωρίς καθόλου υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι βάζεις την πιστωτική σου κάρτα (να έχεις πρόχειρο και το pin) και μετά ανοίγει η αντλία.

sezar7

Member
Στο Αμστερναμ πανάκριβα τα parking,και στο δρόμο τα παρκόμετρα στο κεντρο με πιστωτικη καρτα ολα

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Απλες συμβουλες
1) Σιγουρα GPS στην Ολλανδια γιατι φτιαχνουν συνεχεια δρομους και μπορει να ταλαιπωρηθειτε, εδω εμεις με GPS και επειδη δν ηταν up to date ειχαμε θεμα
2) Οπως ειπαν οι προλαλησαντες, προσοχη στα ορια ταχυτητας της Ολλανδιας.
3) Πολυ πιθανον στην Ολλανδια θα βρειτε κινηση στην εθνικη, λογικο, η χωρα ειναι απιστευτα πυκνοκατοικημενη και οταν σχολαει ο κοσμος γινεται ενας μικρο-πανικος
4) Η βενζινη στην Ολλανδια ειναι η πιο ακριβη της Ευρωπης, γυρω στο 1,70€ το λιτρο, οποτε αν βρειτε ευκαιρια βαλτε στο Βελγιο.
5) Για ονομα του θεου μην παρεις αμαξι στο Αμστερνταμ, ειναι η χειροτερη πολη για να οδηγησεις. Αμα μπορεις αφησε το κοντα σε ενα μετρο και πηγαινε με το τρενο στην πολη. Προσοχη παντα σε παρκομετρα κλπ. Αμα δεν καταλαβαινεις κατι που ειναι γραμμενο στα Ολλανδικα, ρωτα πραγματικα οποιον βρεις, ακομα και οδοκαθαριστες μιλανε πολυ καλα αγγλικα και ειναι προθυμοι να σου εξηγησουν. Το ιδιο και στο Ολλανδοφωνο Βελγιο. Το παρανομο παρκαρισμα τιμωρειται με 70€ προστιμο και αν δν το πληρωσεις εντος ενος ετους παει 130€. Ακομα τα χρωσταμε στο Ολλανδικο δημοσιο :D
6) Διοδια εχει σε κατι υποθαλασσια τουνελ αν θυμαμαι καλα, εκει λιγο τσιμπημενα, αλλα στους υπολοιπους αυτοκινητοδρομους απολυτως τιποτα

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Θα ξανατονίσω το προσοχή στις ταχύτητες στην Ολλανδία. Πρόσφατα φίλος με επισκέφτηκε και μάζεψε 500 ευρω πρόστιμα που του ρθαν ένα μήνα μετά. Τα ποιο ακριβά ήταν εντός πόλης (αντι για 50 πήγαινε με 65 και έφαγε περίπου 200 ευρω) και τα φτηνά στους αυτοκινητόδρομους (αντί για 110 με 116 και έφαγε περίπου 50ευρώ)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom