• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Αλλοτριωμένο Πουκέτ!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
.....Όταν έπεφτε η νύχτα στη Patong… η χαρά του αρρωστημένου μυαλού ξυπνούσε, σωστός ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΜΟΣ, το να εκπορνεύεται ένα 13χρόνο κοριτσάκι εκεί........
μπααα.... μικροδείχνουν

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ διαφορετικη η δικη μου εμπειρια απο το Πουκετ αλλα τα ταξιδια μας εγιναν και με διαφορα 10 ετων. Βεβαια απο τοτε η Πατονγκ συγκεντρωνε τα χαρακτηριστικα που αναφερεις , αλλα ειχα ενημερωθει πριν παω και εμεινα σε μια παραλια στα νοτια του νησιου οπου ηταν φοβερα ησυχα και με ντοπιο χρωμα. Θελω να πω -χωρις παρεξηγηση - οτι το ψαχνουμε και λιγο το που θα μεινουμε , και κυριως δεν κλεινουμε οοολη τη διαμονη μας σε ενα μερος και σε ενα ξενοδοχειο αν ειναι εφικτο , ωστε να μπορουμε να αλλαξουμε σχεδια και προορισμο αν κατι δε μας αρεσει. Ο καιρος αρχισε να χαλαει και στο δικο μου ταξιδι στο τελος της πρωτης εβδομαδας και εφυγα για Σαμουι. Το λεω περισσοτερο σαν συμβουλη για τους επομενους ταξιδιωτες οτι ειδικα σε μια χωρα ευκολη για ταξιδι σαν την Ταυλανδη δε χρειαζεται να πηγαινετε προγραμματισμενοι για ολες τις μερες.
Αυτα που λες για τα Πιπι και τη Μαγια μπέι μου τα ειπε και μια φιλη που πηγε μετα απο μενα. Εγω ευτυχως πηγα με μικρο βαρκακι και ημασταν το πολυ δωδεκα ατομα σε ολη την παραλια. Ηταν καταπληκτικα αλλα φαινεται οτι αυτες οι εποχες περασαν ανεπιστρεπτι..
Τουλαχιστον τα αντιμετωπισατε ολα με καλη διαθεση και χιουμορ. Μπραβο σου που αναγνωριζεις οτι ηταν και δικες σας λαθος επιλογες και δεν εριξες το φταιξιμο σε ολοκληρη τη χωρα. Απο κατι τετοια μαθαινουμε και την επομενη φορα ευχομαι το ταξιδι σας να ειναι σουπερ!
Ευχαριστω που το μοιραστηκες μαζι μας :)
Go2dbeach

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Well well ..αγαπητή donatela..
κατ αρχήν χαίρομαι που ξεχώρισες τα πραγματα,που δεν παραπονέθηκες,δεν αφόρησες δεν καταδικασες..
Η Ταυλανδη ειναι μια πανέμορφη εξωτική χώρα αναμφισβήτητα!
Ειναι λογικό για αρχάριους ταξιδιώτες στην ασία, η επιλογή προορισμού να ειναι όλα τα τετριμένα-εύκολα-γνώριμα-ασφαλή!!
Δεν μου έκανε εντύπωση η περιγραφή σου γιατί αυτή ειναι πραγματικά.
Η αγάπη σου για την ασία θα ευωδοθεί σιγα σιγά επιλέγοντας άλλους προορισμούς που σίγουρα θα καλύψουν τις ταξιδιωτικές σου ανάγκες..
σ ευχαριστούμε.

Donatella

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
@go2dbeach: συμφωνω απόλυτα μαζί σου, σαφώς απο τα λάθη μαθαίνουμε!!
@renata: Αυτό είναι σίγουρο, δεν το βάζω κάτω!!!

Σας ευχαριστώ!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Donatella, οι εικόνες που μας μετέφερες καθόλου δεν με ξένισαν. Περισσότερο με ξένισαν αυτά που είπε η go2dbeach! Κι αυτό γιατί, την πρώτη και τελευταία φορά που πήγα εγώ στο Πούκετ ήταν το 1994 και, απ' ό,τι διάβασα, πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν (προς το χειρότερο εννοείται). Η μόνη διαφορά είναι ότι στα μικρότερα μέρη (που απ' ό,τι βλέπω στους χάρτες έχουν "εξελιχθεί") η κατάσταση ήταν καλύτερη: Λιγότερος κόσμος, καλύτερη κατάσταση, κάπως πιο "αυθεντική". Στα Πι-Πι είναι σα να βλέπω το ίδιο έργο. Συγγνώμη, όχι ακριβώς το ίδιο, στη δική μας βερσιόν στην παραλία υπήρχε μια διμοιρία από Γιαπωνέζικα στρατιωτάκια που περίμεναν τη σφυρίχτρα για να μπουν στο 10x10 περιφραγμένο κομμάτι θάλασσας για να κολυμπήσουν. Εμάς που κολυμπούσαμε εκτός περιμέτρου (φυσικά) μας κοιτούσαν σαν εξωγήινους.

Αν και το Σαμούι έχει λιγότερο ενδιαφέρουσα ενδοχώρα από το Πούκετ, η κατάσταση εκεί, το 2008, είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά, σε μικρότερη όμως έκταση.

Νομίζω ότι το καλύτερο κομμάτι της Ταϋλάνδης είναι το βόρειο αν και, και εκεί ακόμη θα συναντήσεις συμπεριφορές σαν αυτές που περιέγραψες (παρούσες παντού όπου "αναπτύσσεται" ο τουρισμός - δυστυχώς).

Donatella

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
@babaduma: Ευχαριστώ για το μνμ σου, ακόμα και τότε τα ίδια ε? φαντάζομαι τι έχει να γίνει στην συνέχεια... να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω να επιδιώξω ξανά ταξίδι στην Ταϊλάνδη, μπορεί όντως να υπάρχουν ακόμα πιο αγνά και αυθεντικά χώματα, αλλά νομίζω δεν μου πάει η Ταϊλάνδη, χεχε!!!
Όσο για την go2dbeach έχει δίκιο μεν στο ότι έπρεπε να έχουμε μια εναλλακτική για αυτές τις περιπτώσεις... αλλά όλα αυτά που περιγράφει προδιαθέτουν και κάποια ταξιδιωτική πείρα, την επόμενη φορά θα είμαστε πιο τολμηροί!

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
πιστεύω κι εγώ ότι η επιλογή της διαμονής σας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ταξιδιού σας. Δυστυχώς επιλέξατε το χειρότερο συνδυασμό (Πουκέτ και Πατόνγκ) γιατί όπως είπες κι εσύ το νησί έχει ακόμα όμορφες γωνιές. Εγώ με τη κοπέλα μου είχαμε μείνει στην Κάτα έχοντας φτάσει στο νησί χωρίς καμία κράτηση και ήταν αρκετά συμπαθητικό μέρος αν και πολύ τουριστικό και αυτό. Τα Πι Πι μεγάλη απογοήτευση, κάναμε το λάθος και μείναμε και 2 βράδυα σε άθλια καταλύματα γιατί μετά το τσουνάμι πολλά λειτουργούν όπως-όπως. Σε 17 ημέρες γυρίσαμε όλη τη νότια Ταυλάνδη (Μπανγκόκ-Πουκέτ-ΠιΠι-Κράμπι-Κο Γιάο-Πουκέτ-Μπανγκόκ) αφήνοντας την επάνω μεριά για άλλη φορά. Συμφωνώ απόλυτα ότι πολλοί πρώην παράδεισοι είναι πλέον αλλοτριωμένοι αλλά γενικά η χώρα έχει πολλά μέρη να δεις

Donatella

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
@Nikos5050: Βασικά να σου πω, ούτε και η Κατά μου γέμισε το μάτι, το λάθος δεν ήταν οτι πήγαμε Πουκετ αλλά το οτι μείναμε όλες τις μέρες εκεί, είχαμε σκοπό να μείνουμε και εμείς στα ΠΙ-ΠΙ 2-3 μέρες αλλά όπως θα διάβασες δεν ήθελα να ξαναμπώ σε speedboat!!!
Άντε και στην επάνω μεριά σου εύχομαι!! :)

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μην σχηματίζεις λάθος εντύπωση για την Ταϊλάνδη απ' αυτά που είδες στο Πούκετ και μόνο. Εμείς πέρισυ κάναμε ένα ταξίδι 15 ημερών απ' τις οποίες οι 4 ήταν στο Πούκετ και οι υπόλοιπες 11 στην Μπαγκόνγκ και στην βόρεια Ταϊλάνδη. Η ενδοχώρα όσο τουριστική κι αν έχει γίνει δεν συγκρίνεται με το Πούκετ. Είναι πολύ πλούσια και σε φυσικά τοπία και σε πολιτισμό και σε μνημεία. Μην κάνεις λοιπόν το λάθος να απορρίπτεις ολόκληρη τη χώρα από μια κακή εμπειρία. Η διαμονή στην Πατόνγκ νομίζω ότι είναι η χειρότερη περίπτωση σ' ολόκληρο το νησί. Δεν άντεξα να μείνω πάνω από δύο ώρες σ' αυτό το χαοτικό μέρος. Αντίθετα ακόμη υπάρχουν μικρά πανέμορφα μέρη στα νότια αλλά και στα βόρεια του νησιού.

GTS

Member
Πέρα πάντως από τη πλάκα, νομίζω Donatella ότι απλά κάνατε τη χειρότερη επιλογή νησιού αλλά και μέρους στο νησί. Είναι σαν να σε φέρω στα υπέροχα Greek Islands (που για τους ξένους ακούγονται και πολύ εξωτικά) και να σε πάω στη Χερσόνησο και στο Φαληράκι. Η Ταϋλάνδη έχει απίστευτα νησιά και στις δύο ακτές (ανατολική & δυτική), απλά πρέπει να ψαχτείς. Εγώ έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Ταϋλάνδη, αλλά μάλλον το έψαξα πολύ πριν πάω.

Donatella

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
Παιδιά δεν το συζητώ, ήταν πολύ λάθος η επιλογή μας... όπως αναφέρω και στην ιστορία μου, δεν καταδικάζω την Ταϊλάνδη!!! Βέβαια το Μπαλι δεν το αλλάζω για κανένα λόγο, η πρώτη αγάπη!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα