• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ryanair Ακύρωση ταξιδίου. Επιστροφή χρημάτων

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Θα κάναμε ταξίδι στις 21 Απριλίου στο Βουκουρεστι εγώ και η οικογένειά μου (4 άτομα). Το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτης εισαγωγής και επέμβασης στο νοσοκομείο που δεν μου επιτρέπει το ταξίδι. Το ταξϊδι ήταν προγραμματισμένο με ryanair. Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων. Τα εισητήρια για 4 άτομα κόστισαν 290 € τα 4 άτομα μαζί με μια 20κιλη βαλίτσα. Τα εισητήρια έκλεισα με aegean visa της Alpha Bank (απ οτι διάβασα στους ορους της ταξιδιωτικης ασφάλισης δικαιολογεί εισαγωγή σε νοσοκομείο μέχρι 2 ημέρες πριν το ταξίδι) Να κάνω chek in όταν έρθει η ώρα ή όχι; μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
Πάρε τηλ. στην τράπεζα και ζήτα πλήροφορίες.
Περαστικά.

mourohavlos

Member
Ε δεν έχει νόημα να κάνεις check in.

Κάνε καλού κακού πρώτα μία επικοινωνία με τη Ryanair προκειμένου να έχεις και γραπτά ότι δε μπορεί να σε αποζημιώσει.
Μετά με τη Generali, δες εδώ https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/upiresies/taxidiotiki-asfalisi

Άρθρο 5 - Ματαίωση ταξιδιού
Η ασφάλιση αυτή καλύπτει όλα τα έξοδα ταξιδιού (εισιτήρια, ξενοδοχεία, κ.λ.π.) του κατόχου της πιστωτικής κάρτας και
των μελών της οικογενείας του σε περίπτωση μη πραγματοποίησης προγραμματισμένου ταξιδιού, λόγω σοβαρής ασθένειας
ή ατυχήματος που εκδηλώθηκε ή συνέβη 2 ημέρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Η σχετική αποζημίωση για την
κάλυψη των εξόδων αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 1.000€, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων που
ταξιδεύουν.
Προϋπόθεση αυτής της κάλυψης είναι η αγορά του εισιτηρίου του ασφαλιζομένου ή/και των μελών της οικογενείας του να έχει
γίνει με χρήση της συμμετέχουσας στο ασφαλιστικό πρόγραμμα πιστωτικής κάρτας.
Όροι κάλυψης
α) Σε περίπτωση οικογενειακού ταξιδιού η αποζημίωση παρέχεται αποκλειστικά για το μέλος της οικογένειας που αδυνατεί
να ταξιδέψει. Αν όμως η αδυναμία του μέλους αυτού συνεπάγεται τη ματαίωση του ταξιδιού και των άλλων μελών της
οικογενείας, η ασφάλιση καλύπτει και τα έξοδα των μελών αυτών, εντός πάντοτε του ανώτατου ορίου των 1.000€.
β) Προϋπόθεση της καταβολής της αποζημίωσης, είναι ο ασφαλιζόμενος να έχει προηγουμένως αιτηθεί την επιστροφή των
εξόδων ταξιδιού του (π.χ. εισητήρια από την εκδότρια εταιρία, διαμονή από το ξενοδοχείο κτλ) χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

silentscream

Member
Θα κάναμε ταξίδι στις 21 Απριλίου στο Βουκουρεστι εγώ και η οικογένειά μου (4 άτομα). Το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτης εισαγωγής και επέμβασης στο νοσοκομείο που δεν μου επιτρέπει το ταξίδι. Το ταξϊδι ήταν προγραμματισμένο με ryanair. Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων. Τα εισητήρια για 4 άτομα κόστισαν 290 € τα 4 άτομα μαζί με μια 20κιλη βαλίτσα. Τα εισητήρια έκλεισα με aegean visa της Alpha Bank (απ οτι διάβασα στους ορους της ταξιδιωτικης ασφάλισης δικαιολογεί εισαγωγή σε νοσοκομείο μέχρι 2 ημέρες πριν το ταξίδι) Να κάνω chek in όταν έρθει η ώρα ή όχι; μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
Καλησπέρα και σιδερένιος, σε καμία περίπτωση μην κάνεις check in, ποιός στο πρότεινε αυτό; γιατί έτσι είναι σαν τους λές ταξιδεύω. Μίλα με την κάρτα σου και αυτοί προφανώς θα σε αποζημιώσουν αλλά φαντάζομαι θα σου ζητήσουν πιστοποιητικά απο το νοσομείο και απο γιατρούς. Θα σου πρότεινα βήμα πρώτο ζήτα απο την ryanair γραπτά ή με mail οτι δεν δέχεται να σου κάνει refud.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.996
Μέλη
39.699
Νεότερο μέλος
GIANNIS PNT

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom