• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ακριβότερα για τους τουρίστες τα εισιτήρια για τα μουσεία της Ρώμης

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απλώς νομίζω ότι ή λάθος εποχή πήγες ή με λάθος παρέα ή σε λάθος σημεία... δεν μπορεί τόση απαξίωση για τη Ρώμη, δεν μπορώ να την καταλάβω.
Λαθος παρεα με τιποτα (περναω τελεια μαζι τους παντου).
Λαθος σημεια δε νομιζω (οπως ειπα την θεωρω ομορφη πολη αρα τα σημεια δεν ειναι το προβλημα μου)
Λαθος εποχη μπορει, αν πηγαινα την εποχη της Ρωμαικης αυτοκρατοριας ισως ειχα πιο θετικη αποψη. Αν μαλιστα ημουν και προσκεκλημενος του Καισαρα, ισως τωρα να σας μιλουσα για τον top προορισμο.

Η Ρωμη απαξιωνεται απο τους πολιτες της αυτους να ρωτας, οχι εμενα.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Λαθος εποχη μπορει, αν πηγαινα την εποχη της Ρωμαικης αυτοκρατοριας ισως ειχα πιο θετικη αποψη. Αν μαλιστα ημουν και προσκεκλημενος του Καισαρα, ισως τωρα να σας μιλουσα για τον top προορισμο.
Αποκλείεται να ήσουν προσκεκλημένος του Καίσαρα, ειδικά εσύ. Μάλλον σε βλέπω να κάνεις παρέα στα λιοντάρια!:xmas_lol:
Τέλος πάντων, να σε μεταπείσω δεν πρόκειται, ούτε εσύ εμένα.
Καλά να 'σαι σου εύχομαι και να πηγαίνεις Λονδίνο πάντα.

Clemence

Member
Τωρα το θετεις σωστα : Να ξεκαθαρισω αρχικα, οτι την θεωρω ομορφη πολη και καλο προορισμο για να παει καποιος για μια φορα. Κι οτι επειδη υπαρχουν αρνητικα δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν και πολλα θετικα.

Τα αρνητικα που θα πω ειναι αρνητικα για τα δικα μου γουστα (εσυ κι ολοκληρος ο κοσμος μπορει να τα βλεπετε και σαν θετικα) και παντα μιλω για το κεντρο, παρα εξω δεν ξερω τι γινεται (αλλα νομιζω οποιος παει 3-4 μερες για τουρισμο, το κεντρο βλεπει).
Αυτο που κυριως δεν μ' αρεσει στη Ρωμη ειναι η απαρχαιομενη καθημερινοτητας της. Η ελειψη συγχρονων ομορφων ή εστω καλογουστων στοιχειων. Ο εγκλωβισμος της στις θρησκευτικες αξιες του καθολικισμου. Η μεσαιωνικη της κουλτουρα και αντιληψη (που προσωπικα μου προκαλει αλλεργια). Κι ολ' αυτα παντρευονται με την ακρατη τουριστικη εμπορευματοποιηση των αξιολογων μνημειων της και γενικοτερα της ιστορικης της αξιας. Κριμα που η θετικη πινελια του συγχρονου Ιταλου απουσιαζει απο την πολη.

Μεγαλο μειον της πολης οι αγενης κατοικοι της. Δεν ειναι σνομπ ή κατσουφηδες οπως οι Γαλλοι, ειναι αγενης εως αγενεστατοι. Ωρες, ωρες -ψαχνοντας να βρω κατι, που να δικαιολογει τετοια συμπεριφορα- αισθανομουν οτι τους κουραζε η πολυκοσμια.

Αλλα αρνητικα που ειδα δεν θα τα αναφερω, γιατι δεν συγκαταλεγονται στα δικα μου βασικα κριτηρια αξιολογησης και επιλογης ενος προορισμου.

@nera_gr καλα τα λες αλλα για το οτι στη Ρωμη δεν ειδα περα απο τη μυτη μου, δε φταιν τα ματια μου κι εγω αλλα η ομιχλωδης αισθητικη της.
thnx για την απάντηση. σαν μόνιμη κάτοικος ρώμης για 9 χρόνια πρέπει να πω ότι σε πολλά συμφωνώ μαζί σου: από την πρώτη κιόλα χρονιά που πέρασα εκεί την είχα χαρακτηρίσει ''επαρχιακή πρωτεύουσα'' και δεν άλλαξα γνώμη μέχρι και σήμερα. απ΄την άλλη έχει σημασία να ξέρεις γιατί οι κάτοικοί της είναι αγενείς, αν κάποιος έχει διαβάσει ότι για αιώνες θεωρούν πως είναι το κέντρο του κόσμου μπορεί να τους δει σαν έλληνες και να τους καταλάβει καλύτερα :xmas_lol: σκέψου ΄ότι δεν πίστευαν καν πως θα τους βομβάρδιζαν στον WWII γιατί και καλά θα τους προστάτευε το κράτος του βατικανού - και έπεσαν έξω άσχημα. σε κάθε περίπτωση, η πόλη ήταν και είναι βρώμικη, σκονισμένη, ακατάστατη. έχει όμως τόσα πολλά που αξίζει να δει κανείς και κάνει τόσο μεγάλες προσπάθειες να βελτιωθεί που πιστεύω πως αξίζει μια επίσκεψη ακόμα και για 2η ή 3η φορά. εκτός αν κάποιος μου πει πως σε 5-6 μέρες πρόλαβε και τα είδε όλα, (πράγμα που μάλλον θα σήμαινε πως δεν έπρεπε εξ΄αρχής να την επιλέξει σαν προορισμό). anyway, είναι μια πόλη που σε ποιότητα καθημερινής ζωής δε λέει πολλά, σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Τα αρνητικα που θα πω ειναι αρνητικα για τα δικα μου γουστα (εσυ κι ολοκληρος ο κοσμος μπορει να τα βλεπετε και σαν θετικα) και παντα μιλω για το κεντρο, παρα εξω δεν ξερω τι γινεται
2. Η ελειψη συγχρονων ομορφων ή εστω καλογουστων στοιχειων. Ο εγκλωβισμος της στις θρησκευτικες αξιες του καθολικισμου. Η μεσαιωνικη της κουλτουρα και αντιληψη (που προσωπικα μου προκαλει αλλεργια). Κι ολ' αυτα παντρευονται με την ακρατη τουριστικη εμπορευματοποιηση των αξιολογων μνημειων της και γενικοτερα της ιστορικης της αξιας. Κριμα που η θετικη πινελια του συγχρονου Ιταλου απουσιαζει απο την πολη.
3. Μεγαλο μειον της πολης οι αγενης κατοικοι της. Δεν ειναι σνομπ ή κατσουφηδες οπως οι Γαλλοι, ειναι αγενης εως αγενεστατοι.
ο tripakias αυτοεπιβεβαιωνεται. για την ασχετοσύνη του σχετικά με τη Ρώμη.
1. τα γούστα σου είναι ασυνηθιστα κ καλά κανεις κ το θετεις υποκειμενικά γιατι αλλιως θα σε πάρουν με τις πετρες τα εκατομμύρια των τουριστων ου τη λατρευουν. κκ ούτε για το κεντρο να μη μιλας γιατι δεν το γνωριζεις καθολου.
2. τη λέξη MAXXI την εχεις ακουσει ποτέ?
3. σωστά λες οι κατοικοι γιατί προφανώς με ιταλούς δεν ήρθες σε επαφή. άλλη φορά θα σε πάω κ σε γειτονιές που δεν υπάρχουν μονο μετανάστες κ τουρίστες.
1 από την πρώτη κιόλα χρονιά που πέρασα εκεί την είχα χαρακτηρίσει ''επαρχιακή πρωτεύουσα'' και δεν άλλαξα γνώμη μέχρι και σήμερα.
2.σε κάθε περίπτωση, η πόλη ήταν και είναι βρώμικη, σκονισμένη, ακατάστατη.
3.είναι μια πόλη που σε ποιότητα καθημερινής ζωής δε λέει πολλά, σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.
1. ενω το Αλγέρι είναι πρωτεουσιάνικη πρωτεύουσα. η Ρώμη δεν είναι το βιομηχανικό κέντρο, ούτε το κέντρο της μοδας, των συγχρονων τασεων οπως το Λονδινο ή η ΝΥ (που προφανως αναφερεσαι κ αρεσουν κ στον tripakia). ούτε διεκδικησε ποτέ τετοιο ρόλο. είναι απλά το Κέντρο του κοσμου.
2. ξεσκόνισε τις αναμνήσεις σου, κανε καμμια νεα κρατηση (με AZ εννοείται) και ξανακανε τη βολτα σου. αυτη τη φορα οχι γυρω από το Τερμινι σαν τον tripakia.
3. εμείς διαφωνούμε απόλυτα. περισσότερη προσοχή, μιλάς για την πρωτεύουσα με το περισσοτερο πράσινο στην Ευρώπη, με τη μεγαλύτερη πολιτιστική κληρονομια, μία πόλη που τη λατρεύουν οι κατοικοι της. οι Ιταλοί κατοικοί της, όχι αυτοί που συναντησε ο tripakias.
KLEOPATRA είμαι στον πολιτισμό ακόμα αλλά παρακολουθώ ακόμα κ από απόσταση..:xmas_wink:

Bahari

Member
απ΄την άλλη έχει σημασία να ξέρεις γιατί οι κάτοικοί της είναι αγενείς,
Είναι βρε παιδιά αγενείς οι κάτοικοι της Ρώμης; :xmas_rolleyes: Το έχω διαβάσει πολλές φορές εδώ μέσα, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Εγώ πάντως όσες φορές χρειάστηκα βοήθεια, οι άνθρωποι σκίζονταν να με εξυπηρετήσουν. Σε κάποια γιορτή δε, στο Trastevere, που συνωστίζονταν πολύς κόσμος (ντόπιοι) για να δουν μια "λιτανεία" που γινόταν στον Τίβερη, μόλις κατάλαβαν ότι ήμασταν ξένοι κάνανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη θέα και να μας εξηγήσουν τι γινόταν και τι περιμέναμε να δούμε. Άνθρωποι απλοί, μεγαλούτσικοι σε ηλικία που γνώριζαν μόνο ιταλικά πάσχιζαν να μας εξηγήσουν τι συνέβαινε... Μόλις δε, είδαν ότι προσπαθούσαμε με τα φτωχά μας ιταλικά και με τα δικά μου ισπανικά να κάνουμε και ερωτήσεις και γενικά δείχναμε ενδιαφέρον για τη γιορτή, η χαρά τους ήταν πολύ μεγάλη... Δεν ξέρω... εκτός και αν εγώ έπεσα μόνο σε ευγενικούς Ρωμαίους :xmas_lol:

Clemence

Member
ο tripakias αυτοεπιβεβαιωνεται. για την ασχετοσύνη του σχετικά με τη Ρώμη.
1. τα γούστα σου είναι ασυνηθιστα κ καλά κανεις κ το θετεις υποκειμενικά γιατι αλλιως θα σε πάρουν με τις πετρες τα εκατομμύρια των τουριστων ου τη λατρευουν. κκ ούτε για το κεντρο να μη μιλας γιατι δεν το γνωριζεις καθολου.
2. τη λέξη MAXXI την εχεις ακουσει ποτέ?
3. σωστά λες οι κατοικοι γιατί προφανώς με ιταλούς δεν ήρθες σε επαφή. άλλη φορά θα σε πάω κ σε γειτονιές που δεν υπάρχουν μονο μετανάστες κ τουρίστες.

1. ενω το Αλγέρι είναι πρωτεουσιάνικη πρωτεύουσα. η Ρώμη δεν είναι το βιομηχανικό κέντρο, ούτε το κέντρο της μοδας, των συγχρονων τασεων οπως το Λονδινο ή η ΝΥ (που προφανως αναφερεσαι κ αρεσουν κ στον tripakia). ούτε διεκδικησε ποτέ τετοιο ρόλο. είναι απλά το Κέντρο του κοσμου.
2. ξεσκόνισε τις αναμνήσεις σου, κανε καμμια νεα κρατηση (με AZ εννοείται) και ξανακανε τη βολτα σου. αυτη τη φορα οχι γυρω από το Τερμινι σαν τον tripakia.
3. εμείς διαφωνούμε απόλυτα. περισσότερη προσοχή, μιλάς για την πρωτεύουσα με το περισσοτερο πράσινο στην Ευρώπη, με τη μεγαλύτερη πολιτιστική κληρονομια, μία πόλη που τη λατρεύουν οι κατοικοι της. οι Ιταλοί κατοικοί της, όχι αυτοί που συναντησε ο tripakias.
KLEOPATRA είμαι στον πολιτισμό ακόμα αλλά παρακολουθώ ακόμα κ από απόσταση..:xmas_wink:
δεν έχει νόημα να προσπαθείς ντε και καλά να πείσεις τον άλλο ότι έχεις δίκιο, ειδικά όταν ο άλλος έχει σπουδάσει εκεί, δουλέψει εκεί και ξαναγυρίζει εκεί με κάθε πρώτη ευκαιρία, φιλοξενούμενος στους ιταλούς φίλους του όπως εγώ. όταν στη ρώμη περίμενουν ακόμα τα λεωφορεία σε στάσεις χωρίς στέγαστρα, στη φλωρεντία είχαν ακόμα και αυτόματα πωλητήρια εισητηρίων κάτω απ΄το στέγαστρο (μαζί με τηλέφωνο) απ΄το 1989 και ακόμα παλιότερα και στην αθήνα κάθε στάση είχε στέγαστρο απ΄το 1999 που ανέβηκα εγώ και ακόμα πριν. αυτά είναι καθημερινότητα. όχι τα εκατομύρια οι αργόσχολοι που θαυμάζουν τα μουσεία για λίγες μέρες και φεύγουν.
απ΄την άλλη όποιος δεν παίρνει είδηση απ΄αυτά, ή πολύ τυχερός είναι ή επιλέγει να ωραιοποιεί τις αναμνήσεις του. και τα δύο σεβαστά, αλλά είναι επιλογές του και μόνο αυτό. η πραγματικότητα για όσους ζουν και εργάζονται είναι άλλη.
όσο για τα μέρη που πήγα, πέφτεις λιγάκι έξω. και δεν έχω λόγο να πάω με καμιά ΑΖ από τη ρόδο που βρίσκομαι, όταν ξεκινάει από δω η πτήση της aegean - για να μήν αναφερθώ στις low cost ... :xmas_lol:
α, last but not least. είχα σκοπό να βάλω σε εισαγωγικά τη λέξη αγενείς που χρησιμοποίησα για τους κατοίκους της. είναι καταπληκτικοί, αλλά στην κοσμάρα τους. πραγματικά άπαιχτοι όμως αν τους μάθει κανείς έστω και λίγο. και η διάλεκτός τους, πολύ γέλιο.

Borealis

Member
Ένα ευρώ περισσότερο θα πληρώνουν οι τουρίστες συγκριτικά με τους μόνιμους κατοίκους της Ρώμης (Φωτογραφία: Associated Press Copyright 2010

Ρώμη, Ιταλία
Μετά την έγκριση του «φόρου παραμονής» για τους τουρίστες -από ένα μέχρι και τρία ευρώ την ημέρα- το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πρωτεύουσας υπερψήφισε και αύξηση των εισιτηρίων των μουσείων για τους επισκέπτες που δεν διαμένουν μόνιμα στη Ρώμη.

Οι τουρίστες πληρώνουν πλέον ένα ευρώ παραπάνω από τους μόνιμους κατοίκους για να επισκεφθούν τα δημοτικά μουσεία της Αιώνιας Πόλης.

Στο πιο γνωστό, το μουσείο «Καπιτολίνι», που φιλοξενεί και πολλά ρωμαϊκά αντίγραφα ελληνικών αγαλμάτων, η είσοδος για τους κατοίκους της Ρώμης κοστίζει 7,5 ευρώ, ενώ για τους τουρίστες 8,5 ευρώ.

Η ίδια διαφορά -ενός ευρώ- ισχύει, μεταξύ άλλων, στο μουσείο που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Τραστέβερε, στο μουσειακό χώρο του πρώην κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Μοντεμαρτίνι» και για την «Ara Pacis» (Βωμό της Ειρήνης).

Οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης θα πρέπει να επιδεικνύουν στην είσοδο την ταυτότητά τους, η οποία έχει εκδοθεί από τον δήμο της πρωτεύουσας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Zetema, που διαχειρίζονται την προβολή των πολιτιστικών αγαθών της πόλης, αναφέρουν ότι «η τιμή των εισιτηρίων είχε μείνει αμετάβλητη επί αρκετά χρόνια και χρειαζόταν πλέον μια προσαρμογή στο κόστος ζωής».

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος της Ρώμης ελπίζει να εξασφαλίσει ένα σημαντικό επιπλέον έσοδο.

Οι τουρίστες που επιλέγουν κάθε χρόνο τη Ρώμη ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια, και το 2010 σημείωσαν αύξηση ύψους 8,2%. Είναι σαφές, παράλληλα, ότι οι κρατικοί και δημοτικοί πόροι δεν επαρκούν για τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι για την αναστήλωση και συντήρηση του Κολοσαίου ζητήθηκε η βοήθεια ιδιωτών επιχειρηματιών. Ο όμιλος του Ιταλού βιομηχάνου Ντιέγκο Ντέλα Βάλε δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει τους αναγκαίους πόρους και τώρα αναμένεται ο καθορισμός των τελευταίων λεπτομερειών από τους υπεύθυνους του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ό,τι αφορά το λεγόμενο «τουριστικό φόρο», επιβεβαιώνεται η απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο. Οι τουρίστες που θα καταλύουν στα ξενοδοχεία της Αιώνιας Πόλης θα καταβάλλουν από ένα μέχρι τρία ευρώ ως «φόρο» για κάθε διανυκτέρευση -ένα ευρώ για τα ξενοδοχεία δεύτερης κατηγορίας, δύο ευρώ για εκείνα πρώτης κατηγορίας και τρία ευρώ για τα υπερπολυτελή.

Ο δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο και ο αντιδήμαρχος Μάουρο Κουτρίφο αποφάσισαν όμως (έστω και αν το μέτρο ισχύει τυπικά από 1ης Ιανουαρίου) να υιοθετηθεί ένα «μορατόριουμ» με εξάμηνη αναβολή. Έτσι, η καταβολή του συγκεκριμένου φόρου θα ξεκινήσει από 1ης Ιουλίου.,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το εισητήριο στο Καπιτώλιο ήταν 11 ε από τον Μάιο ήδη και όχι 8.5 ε (εκτός αν υπήρχε έξτρα χρέωση για μία ανεκδιήγητη έκθεση που δεν είχε τίποτα). Οι τιμές στην Ιταλία στους πολιτιστικούς χώρους τείνουν να γίνουν οι ακριβότερες στην Ευρώπη ξεπερνώντας και αυτές της Ελβετίας. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει το ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι Δήμοι να οργιάζουν. Το δε ευαγές ίδρυμα Βατικανό, μπορεί να καυχιέται ότι έχει ίσως το ακριβότερο εισητήριο του κόσμου.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.δεν έχει νόημα να προσπαθείς ντε και καλά να πείσεις τον άλλο ότι έχεις δίκιο, ειδικά όταν ο άλλος έχει σπουδάσει εκεί, δουλέψει εκεί και ξαναγυρίζει εκεί με κάθε πρώτη ευκαιρία, φιλοξενούμενος στους ιταλούς φίλους του όπως εγώ.
2.όταν στη ρώμη περίμενουν ακόμα τα λεωφορεία σε στάσεις χωρίς στέγαστρα, στη φλωρεντία είχαν ακόμα και αυτόματα πωλητήρια εισητηρίων κάτω απ΄το στέγαστρο (μαζί με τηλέφωνο) απ΄το 1989 και ακόμα παλιότερα και στην αθήνα κάθε στάση είχε στέγαστρο απ΄το 1999 που ανέβηκα εγώ και ακόμα πριν. αυτά είναι καθημερινότητα. όχι τα εκατομύρια οι αργόσχολοι που θαυμάζουν τα μουσεία για λίγες μέρες και φεύγουν.
3.όσο για τα μέρη που πήγα, πέφτεις λιγάκι έξω.
1. δεν μ'ενδιαφέρει καθολου μα καθολου να σε πείσω. κ μην ξαναπεις για 3η φορά τι έκανες εκει κ αν εχεις φιλους ή οχι. δεν είναι ενδιαφερον, δεν ξερεις τι εχουν κανει οι αλλοι εκει κ εξαλλου δεν ισχυροποιει καθολου τα επιχειρηματα σου.
2. τα λεωφορεια λειτουργουν αψογα, ειδικα στο κεντρο. οποιος εχει προσφατη εμπειρια μπορει να μιλησει. στη Φλωρεντια στεκεσαι αποβραδις για να παρεις το πρωινο. απιστευτες οι καθυστερησεις τους.
3. τι με νοιαζουν τα μερη που πηγες?σου ειπα που να πας. μακρια απο το Τερμινι.

Οι τιμές στην Ιταλία στους πολιτιστικούς χώρους τείνουν να γίνουν οι ακριβότερες στην Ευρώπη ξεπερνώντας και αυτές της Ελβετίας.
Το δε ευαγές ίδρυμα Βατικανό, μπορεί να καυχιέται ότι έχει ίσως το ακριβότερο εισητήριο του κόσμου.
η σύγκριση με την Ελβετία πολυ μου άρεσε..Κολοσσαίο vs Geneva Luna Park. ε ναι η συγκριση ειναι συντριπτική. έκαστος στο είδος του αγαπητέ. στην Ελβετία πάμε για σκι, τυρί, σοκολάτα κ ρολεξάκι όχι για κολοσσαία.
το ίδιο κ για το Βατικανό. με τι να το συγκρινεις? μόνο με τη βόλτα με το γονδολιέρη στο Venetian του Las Vegas ίσως. εκέι χανει όντως από άποψη εισητηρίου.

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Είναι βρε παιδιά αγενείς οι κάτοικοι της Ρώμης; :xmas_rolleyes: Το έχω διαβάσει πολλές φορές εδώ μέσα, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Εγώ πάντως όσες φορές χρειάστηκα βοήθεια, οι άνθρωποι σκίζονταν να με εξυπηρετήσουν. Σε κάποια γιορτή δε, στο Trastevere, που συνωστίζονταν πολύς κόσμος (ντόπιοι) για να δουν μια "λιτανεία" που γινόταν στον Τίβερη, μόλις κατάλαβαν ότι ήμασταν ξένοι κάνανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη θέα και να μας εξηγήσουν τι γινόταν και τι περιμέναμε να δούμε. Άνθρωποι απλοί, μεγαλούτσικοι σε ηλικία που γνώριζαν μόνο ιταλικά πάσχιζαν να μας εξηγήσουν τι συνέβαινε... Μόλις δε, είδαν ότι προσπαθούσαμε με τα φτωχά μας ιταλικά και με τα δικά μου ισπανικά να κάνουμε και ερωτήσεις και γενικά δείχναμε ενδιαφέρον για τη γιορτή, η χαρά τους ήταν πολύ μεγάλη... Δεν ξέρω... εκτός και αν εγώ έπεσα μόνο σε ευγενικούς Ρωμαίους :xmas_lol:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Μου φάνηκαν τόσο φιλικοί και ευγενέστατοι που ειλικρινά μου έκανε εντύπωση γιατί είχα ακούσει από πολλούς το αντίθετο. Ένα χαρακτηριστικό που θυμάμαι είναι έναν κύριο φορτωμένο με σακούλες από το σουπερμάρκετ να επιμένει να μας συνοδέψει μέχρι το ξενοδοχείο το οποίο δεν μπορούσαμε να βρούμε και εκ τον υστέρων αποδείχτηκε πως ήταν από την αντίθετη πλευρά από αυτή που πήγαινε…
Ίσως να έτυχε σ’ εμένα, τι να πω…

Borealis

Member
Αγαπητέ Samion μου φτάνει το τυρί και περισεύει στην Ελλάδα. Στην Ελβετία προτιμώ να βλέπω καταπληκτικά Μουσεία που είναι όμως ακριβά. Δεν έχω σκοπό να στα αναφέρω επειδή δεν σκοπεύω να αυτοβαπτιστώ επίσημος υπερασπιστής της Ελβετίας (εκτός αν με προσλάβει). Όλα τα υπόλοιπα που λες ούτε τα συγκράτησα ούτε θα προσπαθήσω να απαντήσω. Οι γνωρίζοντες τη σημερινή κατάσταση των μνημείων στην Ιταλία και την πολιτική του Βατικανού καταλαβαίνουν.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αγαπητέ Samion μου φτάνει το τυρί και περισεύει στην Ελλάδα. Στην Ελβετία προτιμώ να βλέπω καταπληκτικά Μουσεία που είναι όμως ακριβά. Δεν έχω σκοπό να στα αναφέρω επειδή δεν σκοπεύω να αυτοβαπτιστώ επίσημος υπερασπιστής της Ελβετίας (εκτός αν με προσλάβει). Όλα τα υπόλοιπα που λες ούτε τα συγκράτησα ούτε θα προσπαθήσω να απαντήσω. Οι γνωρίζοντες τη σημερινή κατάσταση των μνημείων στην Ιταλία και την πολιτική του Βατικανού καταλαβαίνουν.
ακόμα κι εσύ επί προσωπικού το πήρες? τι πάθατε όλοι?
κρίμα που δεν θα απαντήσεις, το περίμενα εναγωνίως. έχασες το χιούμορ σου τόσο γρηγορα. δεν μας λες λοιπόν για την κατάσταση των μνημείων στην Ιταλία?να καταλαβαίνουν όλοι κ όχι λίγοι τα υπονοούμενά σου. ή καποιος που την ξερει τελος πάντων.

Clemence

Member
η αγένεια, ειδικά χωρίς λόγο και χωρίς επιχειρήματα είναι κουραστική όμως ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα