• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ακριβότερα για τους τουρίστες τα εισιτήρια για τα μουσεία της Ρώμης

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ο tripakias αυτοεπιβεβαιωνεται. για την ασχετοσύνη του σχετικά με τη Ρώμη.
1. τα γούστα σου είναι ασυνηθιστα κ καλά κανεις κ το θετεις υποκειμενικά γιατι αλλιως θα σε πάρουν με τις πετρες τα εκατομμύρια των τουριστων ου τη λατρευουν. κκ ούτε για το κεντρο να μη μιλας γιατι δεν το γνωριζεις καθολου.
2. τη λέξη MAXXI την εχεις ακουσει ποτέ?
3. σωστά λες οι κατοικοι γιατί προφανώς με ιταλούς δεν ήρθες σε επαφή. άλλη φορά θα σε πάω κ σε γειτονιές που δεν υπάρχουν μονο μετανάστες κ τουρίστες.
1. Τα γουστα μου ειναι οντως ασυνηθιστα. Εχω ομως το δικαιωμα να λεω τη γνωμη μου.
2. Ξερεις, υπαρχει και ο πολιτισμος της καθημερινοτητας. Ενα μουσειο δε σωζει την κατασταση.
3. Δεν ξερω τι ηταν και ουτε με νοιαζει. Δεν κρινω μια πολη απο το αν οι κατοικοι της ειναι ντοπιοι ή μεταναστες (και δεν βρισκω κατι αρνητικο στη διαφορετικοτητα). Πιστευω παντως πως ειναι αδυνατο, ολοι οι καταστηματαρχες και ολοι υπαλληλοι και ολος ο κοσμος, που περπατα στους δρομους της Ρωμης, να μην ειναι ειναι Ιταλοι. Τους δε Ιταλους τους γνωριζα πολλα χρονια πριν παω Ρωμη. Και απο την Ελλαδα και απο την Ισπανια. Η γνωμη μου γι' αυτους απο μετρια εως κακη (με ελαχιστες εξαιρεσεις).

1. ενω το Αλγέρι είναι πρωτεουσιάνικη πρωτεύουσα. η Ρώμη δεν είναι το βιομηχανικό κέντρο, ούτε το κέντρο της μοδας, των συγχρονων τασεων οπως το Λονδινο ή η ΝΥ (που προφανως αναφερεσαι κ αρεσουν κ στον tripakia). ούτε διεκδικησε ποτέ τετοιο ρόλο. είναι απλά το Κέντρο του κοσμου.
2. ξεσκόνισε τις αναμνήσεις σου, κανε καμμια νεα κρατηση (με AZ εννοείται) και ξανακανε τη βολτα σου. αυτη τη φορα οχι γυρω από το Τερμινι σαν τον tripakia.
3. εμείς διαφωνούμε απόλυτα. περισσότερη προσοχή, μιλάς για την πρωτεύουσα με το περισσοτερο πράσινο στην Ευρώπη, με τη μεγαλύτερη πολιτιστική κληρονομια, μία πόλη που τη λατρεύουν οι κατοικοι της. οι Ιταλοί κατοικοί της, όχι αυτοί που συναντησε ο tripakias.
KLEOPATRA είμαι στον πολιτισμό ακόμα αλλά παρακολουθώ ακόμα κ από απόσταση..:xmas_wink:
1. Το κεντρο του κοσμου ειναι για τα μυαλα τα δικα σου.
2. Στο Τερμινι δεν εχω παει ποτε.
3. Εγω οταν πηγα οι Ιταλοι κατοικοι της ηταν ολοι κλειδαμπαρωμενοι στα σπιτια τους. Κυκλοφορουσε μονο οποιος τη μισει.

Samion οταν προσπαθεις να υπερασπιστεις τη Ρωμη και οτιδηποτε ιταλικο, χανεις τη σοβαροτητα σου. Εχω την εντυπωση πως και για το Μουσολινι να πω κατι, θα αντιδρασεις.

Ουτε οταν λειπεις δεν εχουμε την ευκαιρια να πουμε κατι για την "αιωνια":xmas_mrgreen:
Καλα να περνας:xmas_wink:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η αγένεια, ειδικά χωρίς λόγο και χωρίς επιχειρήματα είναι κουραστική όμως ...
αν έχεις κατι να πεις να το πεις συγκεκριμενα κ όχι με υπονοούμενα.
αν τυχαία αναφέρεσαι σε μένα, δεν χρησιμοποίησα κανένα επίθετο για σενα ούτε κ κανενα υπονοούμενο. ότι έχω να πω το λεω ευθέως κ στο στυλ που είδες. αν δεν σου αρέσει λυπάμαι, μπορείς να με κάνεις ignore να μη με διαβάζεις καθόλου. τίποτε άλλο από μένα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Τα γουστα μου ειναι οντως ασυνηθιστα. Εχω ομως το δικαιωμα να λεω τη γνωμη μου. γνωμη μου γι' αυτους απο μετρια εως κακη (με ελαχιστες εξαιρεσεις).
2. Το κεντρο του κοσμου ειναι για τα μυαλα τα δικα σου.
3.χανεις τη σοβαροτητα σου.
4.Εχω την εντυπωση πως και για το Μουσολινι να πω κατι, θα αντιδρασεις.
5.Ουτε οταν λειπεις δεν εχουμε την ευκαιρια να πουμε κατι για την "αιωνια"?
6.Καλα να περνας:xmas_wink:
1. ακρβώς όπως τα λες. γνώμη σου.
2. κι αυτή η δική μου.
3. "δείξε μου με ποιον μιλάς..."
4. για πες για πες:xmas_evil:
5. όχι.
6. grazieee:xmas_wink:

jkourkoulis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Erasmus στο Παλέρμο!
Ταξίδι-Όνειρο
χεχε
Το μόνο που θέλω να προσθέσω καθώς έχω πάει για μόλις 5 μέρες άρα δεν μπορώ να ξέρω πολλά είναι ότι όποτε χρειαστήκαμε βοήθεια όλοι ήταν πολλοί ευγενικοί, μάλιστα κάποια στιγμή που χαθήκαμε ένας παππούς αφού μας ανέλυσε πως θα φτάσουμε εκεί που θέλαμε και έμαθε από που είμαστε μας ευχήθηκε να ξεπεράσουμε σύντομα την κρίση και άλλα τέτοια. Μου είχε κάνει εντύπωση. Πάντως για να μπορέσω να σχολιάσω και τα υπόλοιπα θα προσπαθήσω να ξαναπάω το συντομότερο... :D

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το μόνο που θέλω να προσθέσω καθώς έχω πάει για μόλις 5 μέρες άρα δεν μπορώ να ξέρω πολλά είναι ότι όποτε χρειαστήκαμε βοήθεια όλοι ήταν πολλοί ευγενικοί, μάλιστα κάποια στιγμή που χαθήκαμε ένας παππούς αφού μας ανέλυσε πως θα φτάσουμε εκεί που θέλαμε και έμαθε από που είμαστε μας ευχήθηκε να ξεπεράσουμε σύντομα την κρίση και άλλα τέτοια. Μου είχε κάνει εντύπωση. Πάντως για να μπορέσω να σχολιάσω και τα υπόλοιπα θα προσπαθήσω να ξαναπάω το συντομότερο... :D
Εμενα αυτο περισσοτερο για ειρωνια ή οικτο μου κανει, παρα για ευγενεια (βεβαια για να μην ειμαι αδικος παιζει ρολο το υφος και η εκφραση του προσωπου που ειχε ο παππους οταν το ελεγε).

Last edited by a moderator:

jkourkoulis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Erasmus στο Παλέρμο!
Ταξίδι-Όνειρο
χεχε
Δε νομίζω, όπως τον έκοψα τα εννοούσε και γενικότερα φάνηκε να του αρέσει η Ελλάδα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Συμφωνώ, έχω συναντήσει πολύ ευγενικούς ανθρώπους στη Ρώμη και αλλού... ίσως να φταίει ότι πέφτουμε πάνω σε ανθρώπους που αγαπάνε την Ελλάδα, όπως είπες... στο Λονδίνο είχαμε χαθεί έξω από τα Horse Guards ψάχνοντας το σταθμό St James's Park και μας άκουσε όπως περπατάγαμε μια Αγγλίδα, ρώτησε αν είμαστε Έλληνες (!!) και μπαίνοντας από το Iphone της μας έδειξε το δρόμο... ίσως τελικά αυτό που φταίει κάποιες φορές είναι η ίδια μας η συμπεριφορά παρά των άλλων γιατί δύσκολα θα βρεις στην Ευρώπη χειρότερη συμπεριφορά από αυτή των Ελλήνων...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom