• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

(Ακριβή) Ελλάδα-Ζήσε το μύθο σου

etoile

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
Νομίζω ότι τις συγκεκριμένες πόλεις που αναφέρεις τις βλέπεις έτσι ως επισκέπτης, γιατί είναι άλλο το μάτι του τουρίστα κι άλλο το μάτι του κατοίκου
1. την Βενετία την εγκαταλείπουν οι ίδιοι οι κάτοικοί της λόγω υγρασίας..δεν νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που πηγαίνουν στη δουλειά τους με γόνδολα..
2. Στο Παρίσι ο κόσμος κυκλοφορεί με το μετρό, στα καραβάκια του Σηκουάνα ανεβαίνουν οι τουρίστες..
Επίσης δε νομίζω ότι όλοι πηγαίνοντας στη δουλεία τους "βλέπουν" τον πύργο του Άιφελ.
πόσοι ανθρωποι πχ στην Αθήνα βλέπουν κάθε μέρα την Ακρόπολη? ή το Θησείο?
Και στο Λονδίνο να έμενες θα τρώγες 1-2 ώρες καθημερινά με το μετρό..
Δε νομίζω ότι η ποιότητα ζωής που μπορεί να σου προσφέρει μια πόλη έχει άμεση σχέση με αυτά που αναφέρεις ως θετικά παραπάνω

Παντως στο Παρισι, στα καραβακια του Σηκουανα, ειχε και Γαλλους με κουστουμια, οι οποιοι συζητουσαν και φαινονταν οτι πηγαιναν ή ερχονταν απο τη δουλεια. Ηταν καποια καραβακια που τα χρησιμοποιουσαν σαν ταξι. Οπως και για τη Βενετια διαβασα οτι καποιοι πανε στη δουλεια τους με γονδολα, δε ξερω, ισως να ειναι και ψεματα.Το Λονδινο δε το ανεφερα πουθενα!Αλλα μη κολλατε στις λεξεις. Εφερα καποια παραδειγματα.
Εγω πχ λατρευω και θα ηθελα να ζησω στη Φλωρεντια. Τι αρνητικο να βρω σε αυτη τη πολη;;; Οτι εχει πολυ κρυο;;;;Παντως οπου και να εισαι, ειναι σιγουρα καλυτερα απο την Αθηνα (τονιζω οτι αυτη την αποψη εχουμε εγω και ο αντρας μου, δε σημαινει οτι ειναι και σωστη!), οσο κινηση και αν εχει, σε αποζημιωνουν ολα τα υπολοιπα....:clap::clap::clap:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
σεπτεμβριος 2004 σαντορινη ενας καφε φραπε 7 ευρω
ιουλιος 2007 σε παραλια της παρου φραπε 7 ευρω
απριλιος 2006 tivoli ( τουριστικο θερετρο τυπου αραχωβα εξω απο τη ρωμη )
ενα καπουτσινο. ενας φυσικος χυμος πορτοκαλι, ενα τοστ 3,60 ευρω
απριλιος 2006 αεροδρομιο ρωμης καπουτσινο 80 λεπτα
αφιερωμενο σε οσους επιμενουν οτι η ελλαδα ειναι ο φθηνοτερος προορισμος......:D:D:(:(

Επόμενο Ταξίδι
κοπενγχαγη
Ταξίδι-Όνειρο
κινα, us
Μενουμε σε μια τοσο ομορφη χωρα και ομως δεν μπορουμε να την απολαυσουμε.
Οι τιμες των καταληματων απο τη μια και η μετα ολα τα αλλα κανουν την χωρα μας το λιγωτερο απαγορευτηκη για μας τους Ελληνες. Καταντησαμε Ελβετια και αυτη ειναι σε παρα πολλους τομεις φθηνοτερη .

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Λοιπον παιδια μολις γυρισα απο Αγιο Ορος ειναι ολα απιστευτα ομορφα και γαληνια αλλα παντα υπαρχει αυτο το αλλα.Τι κακο ειναι αυτο με τα διοδια λες και μας περισευουν απο Αθηνα για Ουρανουπολη 6 διοδια με ελαχιστο 1,30 και max 2,75.Τιειναι αυτο ρε παιδια ημαρτον ειπαμε να πληρωσουμε αλλα οχι να ειναι κλειστες οι μισες σηραγγες και ολο παρακαμψεις και να ζητας και διοδια,ενω ολοι οι δρομοι ειναι χαλια....Να μην πω για την βενζινη αστο αυτο.Αλλα τελος παντων ασοψετε που ηταν για ιερο σκοπο.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Eχεις δίκαιο να νιωθεις αηδία και αγανάκτηση τρελοκεφαλονίτη
για τα τσουχτερά διόδια των ελληνικών δρόμων.

Είμαστε για :D και για :klaps:

Πληρώνουμε διόδια για να ταξιδεύουμε σε δρόμους σκοτώστρες με μηδέν προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, βλ Κορίνθου- Πατρών
και επίσης
πληρώνουμε διόδια σε ιδιώτες και τις εταιρίες τους,
ως προπληρωμή και προκαταβολή για δρόμους που ΘΑ μας κατασκευασουν, επειδή το ελληνικό κράτος αποφάσισε οτι δεν εχει αρκετά χρηματα για αυτή την δουλειά!

Είναι μια συζήτηση για ξεχωριστό τόπικ! :D

Διοδια made in Greece! :haha:

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Φιλε Θανο περασα και απο την ομορφη πολη σου εκανα μια βολτα στην Ναβαρινου και ολα καλα.Μολις ανεβασα φωτο και μερικα σχολια για την μικρη αλλα ισχυρη εκδρομη μου που παραμενει παντα ακριβη.

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
λοιπον να σας γραψω και εγω μια ερευνα αγορας που εκανα σημερα,λογω το οτι θα παω γερμανια στις γιορτες και επειδη παντα επισκεπτομαι τα τοπικα σουπερ μαρκετ εχω ψαξει μεσα στο ιντερνετ και βρηκα ενα απο τα μεγαλα τις γερμανιας το edeka το οποιο ειχε φυλλαδιο.εγραψα λοιπον τιμες απο διαφορα προιοντα που ξερω οτι τα εχουμε και εδω και σημερα που πηγα στο καρφουρ εγραψα τις αντιστοιχες ελληνικες.
συμπερασμα λεω να φυγω απο την ελλαδα!!!!

γερμανια ελλαδα
μπαρες σοκολατενιες kinder 0,69 0,96
καρυδια 1κιλο 2,99 7,49
knorr σαλτσα μπολωνεζ 0,45 1,39
haribo ζελεδακια 1,11 1,51
becel μαργαρινη 1,11 3,59
palmolive αφρολουτρο(250μλ) 0,77 2,69
axe σπρει 2,22 3,82
Μ&Μ 1,79 2,40
calgonit ταμπλετες π/π 56τμχ 8,99 14,96

αυτα τα συμερασματα δικα σας.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και παράλληλα ας μη συγκρίνουμε τους γερμανικούς μισθούς καθώς και τις γερμανικές κοινωνικές παροχές με τις αντίστοιχες ελληνικές γιατί γίνεται πολύ πικρή η συνέχεια.

driver01

Member
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Συγκεκριμενα παντως για τα διοδια και ειδικα για την Κορινθου-Πατρων υπαρχει λυση, μην τα πληρωνετε!!!!!!!

gianis50

Member
Επόμενο Ταξίδι
πεκινο
λοιπον να σας γραψω και εγω μια ερευνα αγορας που εκανα σημερα,λογω το οτι θα παω γερμανια στις γιορτες και επειδη παντα επισκεπτομαι τα τοπικα σουπερ μαρκετ εχω ψαξει μεσα στο ιντερνετ και βρηκα ενα απο τα μεγαλα τις γερμανιας το edeka το οποιο ειχε φυλλαδιο.εγραψα λοιπον τιμες απο διαφορα προιοντα που ξερω οτι τα εχουμε και εδω και σημερα που πηγα στο καρφουρ εγραψα τις αντιστοιχες ελληνικες.
συμπερασμα λεω να φυγω απο την ελλαδα!!!!

γερμανια ελλαδα
μπαρες σοκολατενιες kinder 0,69 0,96
καρυδια 1κιλο 2,99 7,49
knorr σαλτσα μπολωνεζ 0,45 1,39
haribo ζελεδακια 1,11 1,51
becel μαργαρινη 1,11 3,59
palmolive αφρολουτρο(250μλ) 0,77 2,69
axe σπρει 2,22 3,82
Μ&Μ 1,79 2,40
calgonit ταμπλετες π/π 56τμχ 8,99 14,96

αυτα τα συμερασματα δικα σας.

ΑΙΣΧΟΣ :shock: :mad:

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
ΑΙΣΧΟΣ κι από εμένα:mad: . Που για τρία πραματάκια στο σούπερ μάρκετ φεύγει πλέον το 20άρικο για πλάκα. Στραβοί είναι οι κύριοι της καρέκλας και δεν τα βλέπουν? Νισάφι πια!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom