etoile
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?????
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ολόκληρη η γη !!!
Νομίζω ότι τις συγκεκριμένες πόλεις που αναφέρεις τις βλέπεις έτσι ως επισκέπτης, γιατί είναι άλλο το μάτι του τουρίστα κι άλλο το μάτι του κατοίκου
1. την Βενετία την εγκαταλείπουν οι ίδιοι οι κάτοικοί της λόγω υγρασίας..δεν νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που πηγαίνουν στη δουλειά τους με γόνδολα..
2. Στο Παρίσι ο κόσμος κυκλοφορεί με το μετρό, στα καραβάκια του Σηκουάνα ανεβαίνουν οι τουρίστες..
Επίσης δε νομίζω ότι όλοι πηγαίνοντας στη δουλεία τους "βλέπουν" τον πύργο του Άιφελ.
πόσοι ανθρωποι πχ στην Αθήνα βλέπουν κάθε μέρα την Ακρόπολη? ή το Θησείο?
Και στο Λονδίνο να έμενες θα τρώγες 1-2 ώρες καθημερινά με το μετρό..
Δε νομίζω ότι η ποιότητα ζωής που μπορεί να σου προσφέρει μια πόλη έχει άμεση σχέση με αυτά που αναφέρεις ως θετικά παραπάνω
Παντως στο Παρισι, στα καραβακια του Σηκουανα, ειχε και Γαλλους με κουστουμια, οι οποιοι συζητουσαν και φαινονταν οτι πηγαιναν ή ερχονταν απο τη δουλεια. Ηταν καποια καραβακια που τα χρησιμοποιουσαν σαν ταξι. Οπως και για τη Βενετια διαβασα οτι καποιοι πανε στη δουλεια τους με γονδολα, δε ξερω, ισως να ειναι και ψεματα.Το Λονδινο δε το ανεφερα πουθενα!Αλλα μη κολλατε στις λεξεις. Εφερα καποια παραδειγματα.
Εγω πχ λατρευω και θα ηθελα να ζησω στη Φλωρεντια. Τι αρνητικο να βρω σε αυτη τη πολη;;; Οτι εχει πολυ κρυο;;;;Παντως οπου και να εισαι, ειναι σιγουρα καλυτερα απο την Αθηνα (τονιζω οτι αυτη την αποψη εχουμε εγω και ο αντρας μου, δε σημαινει οτι ειναι και σωστη!), οσο κινηση και αν εχει, σε αποζημιωνουν ολα τα υπολοιπα....