• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αθηνα, ό,τι συμβαινει και μας ενδιαφερει!

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Kαι μη ξεχνάτε τα early bird. Πολλα θέατρα όπως του Νέου Κοσμου, Εθνικό βγάζουν στην αρχή της σεζον προσφορές, πχ εχω κλεισει από το Σεπτέμβριο εισιτηριο για το the doctor με 12 € στη ζώνη που τώρα αν βρεις έχει 23€.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μμμ δε θα το έλεγα. Όταν πια υπάρχουν παραστάσεις με 25 και 30€, σε σχέση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν που σπάνια ξεπερνούσαν τα 20€, θα έλεγα ότι το έχουν παρακάνει.
Εγώ σε όσα έχω πάει φέτος δεν έχω δώσει πάνω από 20 (και μιλάμε για κεντρικά θέατρα). Κι αυτό πηγαίνοντας μόνο weekends που δεν έχει λαϊκή και επιλέγοντας "μέτριες"/όχι μπροστινές θέσεις (στα δύο εκ των τριών αν είχα επιλέξει εξώστη θα είχαν πάει ακόμα πιο οικονομικά). Στις ίδιες τιμές κι αυτά που ετοιμάζομαι να κλείσω τώρα.
Τώρα αν κάποιος θέλει να κάτσει μπροστά μπροστά σε κυριλέ θέατρο ναι, θα πληρώσει περισσότερα.
Για να πας σε σουβλατζιδικο παντως κατω απο 15ευρω/ατομο δεν θα δωσεις... Αρα?
Ακριβώς. Είπα αναλογικά εν τω μεταξύ (φαντάσου να μην έλεγα). Δεν είπα ότι είναι μαύρη φτηνια το θέατρο. Μαύρη φτηνια πλέον είναι μόνο να καλέσεις φίλους για φαγητό στο σπίτι σου, όπου και πάλι με τις τιμές του σουπερμάρκετ και του ρεύματος ούτε αυτό το λες φτηνό. 🤷🏻‍♀️
Στο Μεγαρο η στη Λυρικη σε φθηνες θεσεις παω με 15 μαξ. Τοσα θες για 2 πιτογυρα με μια σαλατα.
Μα ναι.

pepakos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Και εγώ ότι παράσταση βλέπω - μαξ 20€ δίνω - προφανώς και διαλέγω μεσαίες σειρές, όχι μπροστινές/vip.
Επίσης να σημειώσω οτι τα Αθηναϊκά θέατρα δίνουν εκπτωτικούς κωδικούς 1+1 για τις καινούργιες παραστάσεις που ανεβαίνουν.
Καθώς και το οτι κυκλοφορούν κουπόνια και στο ίντερνετ με εκπτώσεις για διάφορες παραστάσεις όπως τα παρακάτω (πέρσι είδα τον μάρτυρα κατηγορίας με κουπόνι) :
Happydeals

Συνεπώς, ναι το θεάτρο παραμένει ένας οικονομικός και κυρίως ποιοτικός τρόπος διασκέδασης.

Εδώ το να πας στο γήπεδο πλέον σε ευρωπαικό παιχνίδι κοστίζει μίνιμουμ 30-40€ ..

paefstra

Member
Δεν εχω δωσει για θεατρο πανω απο 18 ευρω γιατι δεν επιλεγω Σαββατο και νομιζω οτι το Εθνικο ειναι το φθηνοτερο καπου 15.
Νομιζω οτι σκηνες τυπου Παλλας και γενικα συγκεκριμενων παραγωγων παει στα 25+.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Για να ανέβει μια παράσταση χρειάζονται ένα σωρό χρήματα. Μετάφραση, αμοιβή σκηνοθέτη, αμοιβη σκηνογραφου και σκηνικά, αμοιβη ενδυματολογου και κοστούμια, αμοιβη συνθετη, γραψιμο μουσικής στο στουντιο, οργάνωση φωτισμων, αμοιβη και ικα φωτιστη παραστασης, μισθοι και ικα ηθοποιων, μισθός και ικα του ταμεία, αν υπάρχουν ταξιθετες, αν υπάρχει μπαρ οχι νοικιασμενο, αμοιβη καθαρισμου. Και μετά βέβαια όλα τα υπολοιπα: νοίκι θεάτρου, ΔΕΗ, ευδαπ, ΦΠΑ, εφορία. Και φαντάζομαι οτι καποια εξοδα τα ξεχναω! Υπολογίστε και σκεφθείτε αν 20 ευρώ το εισιτήριο είναι ακριβό. Για να βγάλει τα έξοδα της μια καλή και προσεγμένη παράσταση θα πρέπει να είναι sold out συνέχεια, κάτι ανέφικτο βέβαια.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Δεν εχω δωσει για θεατρο πανω απο 18 ευρω γιατι δεν επιλεγω Σαββατο και νομιζω οτι το Εθνικο ειναι το φθηνοτερο καπου 15.
Νομιζω οτι σκηνες τυπου Παλλας και γενικα συγκεκριμενων παραγωγων παει στα 25+.
Στο Εθνικό έχω πάει μια φορά στις απολύτως φθηνότερες θέσεις (όχι από επιλογή, δεν είχε διαθέσιμη άλλη θέση) και ούτε έβλεπα, ούτε άκουγα καλά.
Πάντα ή σχεδόν πάντα πηγαίνω Δευτέρα ως Πέμπτη θέατρο και δεν υπάρχουν τιμολογιακές διαφορές με τα ΠΣΚ (εκτός φυσικά εξαιρέσεων).
Εγώ βλέπω πάντως σημαντική αύξηση στις τιμές, ειδικά φέτος (αν εξαιρέσεις θέατρα όπως του Αντωνίου που κρατά την τιμή πολύ χαμηλά στα 12€).
Εκεί που πήγαινα σε πάνω από 25-30 παραστάσεις κάθε σαιζόν έχω φτάσει στο σημείο να τα μετράω και φέτος δεν με βλέπω να πηγαίνω σε πάνω από 12-15.

paefstra

Member
Εκεί που πήγαινα σε πάνω από 25-30 παραστάσεις κάθε σαιζόν έχω φτάσει στο σημείο να τα μετράω και φέτος δεν με βλέπω να πηγαίνω σε πάνω από 12-15.
Μετα μας κατηγορουν γιατι δεν μας αρεσει η επαρχια που εχει ποιοτητα ζωης. Σκεψου να ξεκινουσες κι απο αλλη πολη, διοδια, βενζινες, παρκινγκ κλπ.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Για να ανέβει μια παράσταση χρειάζονται ένα σωρό χρήματα. Μετάφραση, αμοιβή σκηνοθέτη, αμοιβη σκηνογραφου και σκηνικά, αμοιβη ενδυματολογου και κοστούμια, αμοιβη συνθετη, γραψιμο μουσικής στο στουντιο, οργάνωση φωτισμων, αμοιβη και ικα φωτιστη παραστασης, μισθοι και ικα ηθοποιων, μισθός και ικα του ταμεία, αν υπάρχουν ταξιθετες, αν υπάρχει μπαρ οχι νοικιασμενο, αμοιβη καθαρισμου. Και μετά βέβαια όλα τα υπολοιπα: νοίκι θεάτρου, ΔΕΗ, ευδαπ, ΦΠΑ, εφορία. Και φαντάζομαι οτι καποια εξοδα τα ξεχναω! Υπολογίστε και σκεφθείτε αν 20 ευρώ το εισιτήριο είναι ακριβό. Για να βγάλει τα έξοδα της μια καλή και προσεγμένη παράσταση θα πρέπει να είναι sold out συνέχεια, κάτι ανέφικτο βέβαια.
Και βέβαια ξεχασα: δικαιώματα στον συγγραφέα αν ζει, βίντεο αν χρειάζεται, φωτογραφίες παράστασης, γραμματειακή υποστήριξη, δημόσιες σχέσεις, πρόγραμμα, αφίσες!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom