gkalla
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ????
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
ΠεριστέριΠοια γειτονιά είναι αυτή;
ΠεριστέριΠοια γειτονιά είναι αυτή;
Εγώ σε όσα έχω πάει φέτος δεν έχω δώσει πάνω από 20 (και μιλάμε για κεντρικά θέατρα). Κι αυτό πηγαίνοντας μόνο weekends που δεν έχει λαϊκή και επιλέγοντας "μέτριες"/όχι μπροστινές θέσεις (στα δύο εκ των τριών αν είχα επιλέξει εξώστη θα είχαν πάει ακόμα πιο οικονομικά). Στις ίδιες τιμές κι αυτά που ετοιμάζομαι να κλείσω τώρα.Μμμ δε θα το έλεγα. Όταν πια υπάρχουν παραστάσεις με 25 και 30€, σε σχέση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν που σπάνια ξεπερνούσαν τα 20€, θα έλεγα ότι το έχουν παρακάνει.
Ακριβώς. Είπα αναλογικά εν τω μεταξύ (φαντάσου να μην έλεγα). Δεν είπα ότι είναι μαύρη φτηνια το θέατρο. Μαύρη φτηνια πλέον είναι μόνο να καλέσεις φίλους για φαγητό στο σπίτι σου, όπου και πάλι με τις τιμές του σουπερμάρκετ και του ρεύματος ούτε αυτό το λες φτηνό.Για να πας σε σουβλατζιδικο παντως κατω απο 15ευρω/ατομο δεν θα δωσεις... Αρα?
Μα ναι.Στο Μεγαρο η στη Λυρικη σε φθηνες θεσεις παω με 15 μαξ. Τοσα θες για 2 πιτογυρα με μια σαλατα.
E τοτε δες την παρασταση take away σε βιντεοΣτην γειτονιά μου τα πιτόγυρα take away είναι στα 2€ κσι delivery στα 2,5€
Στο Εθνικό έχω πάει μια φορά στις απολύτως φθηνότερες θέσεις (όχι από επιλογή, δεν είχε διαθέσιμη άλλη θέση) και ούτε έβλεπα, ούτε άκουγα καλά.Δεν εχω δωσει για θεατρο πανω απο 18 ευρω γιατι δεν επιλεγω Σαββατο και νομιζω οτι το Εθνικο ειναι το φθηνοτερο καπου 15.
Νομιζω οτι σκηνες τυπου Παλλας και γενικα συγκεκριμενων παραγωγων παει στα 25+.
Μετα μας κατηγορουν γιατι δεν μας αρεσει η επαρχια που εχει ποιοτητα ζωης. Σκεψου να ξεκινουσες κι απο αλλη πολη, διοδια, βενζινες, παρκινγκ κλπ.Εκεί που πήγαινα σε πάνω από 25-30 παραστάσεις κάθε σαιζόν έχω φτάσει στο σημείο να τα μετράω και φέτος δεν με βλέπω να πηγαίνω σε πάνω από 12-15.
Και βέβαια ξεχασα: δικαιώματα στον συγγραφέα αν ζει, βίντεο αν χρειάζεται, φωτογραφίες παράστασης, γραμματειακή υποστήριξη, δημόσιες σχέσεις, πρόγραμμα, αφίσες!!!Για να ανέβει μια παράσταση χρειάζονται ένα σωρό χρήματα. Μετάφραση, αμοιβή σκηνοθέτη, αμοιβη σκηνογραφου και σκηνικά, αμοιβη ενδυματολογου και κοστούμια, αμοιβη συνθετη, γραψιμο μουσικής στο στουντιο, οργάνωση φωτισμων, αμοιβη και ικα φωτιστη παραστασης, μισθοι και ικα ηθοποιων, μισθός και ικα του ταμεία, αν υπάρχουν ταξιθετες, αν υπάρχει μπαρ οχι νοικιασμενο, αμοιβη καθαρισμου. Και μετά βέβαια όλα τα υπολοιπα: νοίκι θεάτρου, ΔΕΗ, ευδαπ, ΦΠΑ, εφορία. Και φαντάζομαι οτι καποια εξοδα τα ξεχναω! Υπολογίστε και σκεφθείτε αν 20 ευρώ το εισιτήριο είναι ακριβό. Για να βγάλει τα έξοδα της μια καλή και προσεγμένη παράσταση θα πρέπει να είναι sold out συνέχεια, κάτι ανέφικτο βέβαια.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσω με τους προαναφερθέντες ότι το θέατρο παραμένει σχετικά οικονομική επιλογή εξόδου, όμως στους θεατρόφιλους η διαφορά φαίνεται σε σχέση με πριν π.χ. 3 χρόνια ή ακόμα περισσότερο σε σχέση με την pro-Covid εποχή. Ναι υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση- όπως και σε καθετί εξάλλου- που σε συνδυασμό με τα μάλλον στάσιμα μισθολογικά των περισσοτέρων από εμάς (υποθέτω) έχει οδηγήσει σε μέιωση των εξόδων για θέατρο σε επίπεδο σεζόν. Αναγκαστικά γινόμαστε πιο επιλεκτικοί και προσωπικά λαμβάνω υπόψη κι άλλους παράγοντες (π.χ. πόσο νιώθω ότι με αφορά το έργο, εάν πρόκειται για έργο που έχω ξαναδει ή όχι, η διάρκεια του έργου, εύκολη ή μη προσέγγιση του θεάτρου, κλπ).Εκεί που πήγαινα σε πάνω από 25-30 παραστάσεις κάθε σαιζόν έχω φτάσει στο σημείο να τα μετράω και φέτος δεν με βλέπω να πηγαίνω σε πάνω από 12-15.