• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αθηνα, ό,τι συμβαινει και μας ενδιαφερει!

varioAthens

Member
Τα δευτερότριτα είναι πραγματικά πολύ ωραία για θεατρική έξοδο. Χθες βράδυ πήγα και είδα μια υπέροχη παράσταστη το ¨Κράτα με" στο θέατρο Εν Αθήναις στο Γκάζι.
Kαι οχι μονο για θεατρο τελικα... μαγαζια χωρις κοσμοσυρροη πινεις το ποτο σου με ανεση οπου σου κανει κεφι ... και παρκαρισμα ακριβως απεξω...
Σημειωνεται και το "Κρατα με" λοιπον!

Evi_Stav

Member
Είδα την sold out για το 2024 (ελάχιστες ελεύθερες θέσεις τον Δεκέμβρη ίσως) "Φάλαινα" του Δαδακαρίδη στο Θέατρο Νέος Ακάδημος.

Είχα ακούσει διφορούμενα σχόλια, αλλά εγώ τη βρήκα εξαιρετική! Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αρκετά καλή παράσταση ο Συρανο αλλά από κάπου έμπαζε, η Παπαληγουρα εντελώς εκτός του ρόλου της Ρωξανης.
Μόνο εγώ θεωρώ αρκετά υπερεκτιμημένη την Παπαληγούρα;

Τα δευτερότριτα είναι πραγματικά πολύ ωραία για θεατρική έξοδο. Χθες βράδυ πήγα και είδα μια υπέροχη παράσταστη το ¨Κράτα με" στο θέατρο Εν Αθήναις στο Γκάζι. Η αφορμή ήταν ένας φίλος μου ηθοποιός που έπαιζε στην παράσταση. Το έργο αφορά την ερωτική σχέση δύο ανδρών με τελείως διαφορετικό background (ειδικά στο κομμμάτι της θρησκείας) και το πως αναπτύσσεται αυτή στο διάβα του χρόνου. Μετά από 5 χρόνια σχέσης ο ένας εκ των δύο βρίσκεται σε εντατική νοσοκομείου σε κώμα και ο άλλος χρειάζεται να αντιμετωπίσει τους διαζευγμένους - και μάλλον ομοφοβικούς- γονείς του νοσηλευόμενου πια συντρόφου του για αποφάσεις ζωής.
Να αναφέρω ότι το έργο έχει βραβευτεί με Tony & με Drama Desk Awards και είχε κάνει επιτυχία στο Broadway. Ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μυριανθόπουλου (πολύ καλή δεδομένου ότι η σκηνή του θεάτρου δεν είναι και πολύ βοηθητική), ενώ και οι 6 ηθοποιοί είναι πολύ καλοί. Θα παίζεται Δευτερότριτα μέχρι μέσα Γενάρη από ότι μου είπε στο τέλος ο φίλος (μπορεί και να παραταθεί πάντως....)
Πολύ ενδιαφέρουσα, θα τη βάλω στο πλάνο, αν και γενικά έχω μεγάλη δυσκολία με τα δευτερότριτα, όπου τις περισσότερες φορές δουλεύω μέχρι τις 21.00+.

Kαι οχι μονο για θεατρο τελικα... μαγαζια χωρις κοσμοσυρροη πινεις το ποτο σου με ανεση οπου σου κανει κεφι ... και παρκαρισμα ακριβως απεξω...
Σημειωνεται και το "Κρατα με" λοιπον!
Εμένα και οι Τετάρτες μου αρέσουν πολύ, που έχουν και χαμηλές τιμές οι κινηματογράφοι.
Όταν μπορώ, επειδή έχω τους ίδιους περιορισμούς που έχω και τα δευτερότριτα.

Είδα την sold out για το 2024 (ελάχιστες ελεύθερες θέσεις τον Δεκέμβρη ίσως) "Φάλαινα" του Δαδακαρίδη στο Θέατρο Νέος Ακάδημος.

Είχα ακούσει διφορούμενα σχόλια, αλλά εγώ τη βρήκα εξαιρετική! Την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι εξαιρετική, αλλά δεδομένου ότι έχω την ταινία πολύ έντονα στο μυαλό μου (είναι και αρκετά πρόσφατη), μάλλον θα το σκιπάρω.

tatooine

Member
Μόνο εγώ θεωρώ αρκετά υπερεκτιμημένη την Παπαληγούρα;

Πολύ ενδιαφέρουσα, θα τη βάλω στο πλάνο, αν και γενικά έχω μεγάλη δυσκολία με τα δευτερότριτα, όπου τις περισσότερες φορές δουλεύω μέχρι τις 21.00+.
Εμένα και οι Τετάρτες μου αρέσουν πολύ, που έχουν και χαμηλές τιμές οι κινηματογράφοι.
Όταν μπορώ, επειδή έχω τους ίδιους περιορισμούς που έχω και τα δευτερότριτα.
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι εξαιρετική, αλλά δεδομένου ότι έχω την ταινία πολύ έντονα στο μυαλό μου (είναι και αρκετά πρόσφατη), μάλλον θα το σκιπάρω.
Ποια είναι αυτή;

paefstra

Member

Επειδη εχω δει την αριστουργηματικη La Nonna με τη σταδιακη κατα τη διαρκεια της παραστασης μεταμορφωση του Δ. Πιατα σε γιαγια τερας που τρωει τους παντες, εχω την εντυπωση οτι εγινε υπερβολικος σαματας για τη μεταμορφωση του Δαδακαριδη και ποσες ωρες παιρνει πριν την παρασταση. Κι εγω λεω να μην παω.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Είδα πρόσφατα το Γυάλινο κόσμο στη σκηνή του θεάτρου τέχνης στην Πλάκα. Είχα ξαναδεί το έργο πριν μερικά χρόνια αλλά αυτό το ανέβασμα ήταν αλήθεια μοναδικό, πολύ ξεχωριστό και του έδινε νέα πνοή. Νομίζω είναι ως τα τέλη Νοέμβρη, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Edit: Μόλις είδα ότι είναι ως τις αρχές Δεκέμβρη τελικά, λογικά έδωσαν παράταση.

paefstra

Member
Είδα πρόσφατα το Γυάλινο κόσμο στη σκηνή του θεάτρου τέχνης στην Πλάκα. Είχα ξαναδεί το έργο πριν μερικά χρόνια αλλά αυτό το ανέβασμα ήταν αλήθεια μοναδικό, πολύ ξεχωριστό και του έδινε νέα πνοή. Νομίζω είναι ως τα τέλη Νοέμβρη, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Edit: Μόλις είδα ότι είναι ως τις αρχές Δεκέμβρη τελικά, λογικά έδωσαν παράταση.
Το θεατρο Τεχνης δεν απογοητευει ποτε.

Evi_Stav

Member
Επειδη εχω δει την αριστουργηματικη La Nonna με τη σταδιακη κατα τη διαρκεια της παραστασης μεταμορφωση του Δ. Πιατα σε γιαγια τερας που τρωει τους παντες, εχω την εντυπωση οτι εγινε υπερβολικος σαματας για τη μεταμορφωση του Δαδακαριδη και ποσες ωρες παιρνει πριν την παρασταση. Κι εγω λεω να μην παω.
Επειδή οι δημιοσιογράφοι και τα άρθρα στέκονται στη μεταμόρφωση του Δαδακαρίδη και στο make-up του δεν θα πας να δεις μια παράσταση που σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως μπορείς να "αυτοκαταστρέφεσαι" μέρα με τη μέρα και πόσο αξίζει η ζωή σου και οι σχέσεις με τους οικοίους σου;

Δεν συμφωνώ. Ίσως είμαι και σε περίοδο που προσπαθώ να σταματήσω να αυτοτιμωρούμαι για πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι μου, αλλά εμένα με άγγιξε πολύ η παράσταση.

Συγκεκριμένα,ο Δαδακαρίδης (πέρα από τη μεταμόρφωση) έπαιξε φανταστικά έναν άνθρωπο με παραπάνω κιλά, έχοντας "πιάσει" τόσο την κινησεολογία του όσο και την ψυχοσύνθεσή του.

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Είδα τα 170 τετραγωνικά, την Ανοδο του Αρτουρου Ούι, τον γύαλινο κόσμο και το χορό των εραστών .

Αυτό που με άγγιξε περισσοτερο ήταν ο χορός των εραστών. Φοβερή χημεία Καραθάνος και Τριανταφυλλιδου, εξαιρετικό κείμενο απο Rodriguez σου βγαζει συναισθήματα, φιλοσοφημένη.

Αν έβαζα στη σειρά αυτές τις παραστασεις θα ήταν
1. Χορος των εραστών (γιατί μίλησε στη ψυχή μου)
2. Η άνοδος του Αρτουρου Ουι (τι να πει κανείς για τη σκηνοθεσία του Μπινιάρη, για το πως στάθηκε στη παρασταση ο Χρυσοστομου μα και ολοι οι ηθοποιοι)
3. Ο γυαλινος κόσμος (Οντως ξεχωριστή σκηνοθεσία από τον Ιταλο Latella αλλα με κουρασε λιγάκι στο τέλος, ειχαμε και κακές θέσεις.)
4. 170 τετραγωνικά (όχι ότι ήταν κακό αλλά περιμενα περισσότερα από μία παρασταση που συζητήθηκε πολυ, όντως όπως ειπωθηκε μου θύμισε Οικονομίδη σε ποιο light μορφή.)

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Έχω δει ως τώρα:
  • Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σ' αυτό το μέρος.
  • Κανόνια και τρομπέτες
  • Η αριστερά η δεξιά και ο κυρ Παντελής
  • Ο άσχημος
  • Λύκαινες
Με εξαίρεση την παράσταση "Η αριστερά η δεξιά και ο κυρ Παντελής" που δεν μου ειπε τίποτα (ούτε το έργο είναι κάτι εξαιρετικό αλλά ας όψετε η μανούλα που ήθελε να την δει) οι άλλες ήταν αρκετά καλές. Καμιά όμως δεν ήταν αυτό που λέμε θα μου μείνει και θα την θυμάμαι για χρόνια.
πχ Ο Άσχημος που πάει τραίνο sold out τα 2 τελευταία χρόνια και την περίμενα καλύτερη δεν μπορώ να πω πως έκανε την διαφορά.
Οι Λύκαινες από την άλλη που μάλλον ήταν η καλύτερη παράσταση που είδα, με μια εξαιρετική Ράνια Οικονομίδου δυστυχώς είχε πολύ λίγο κόσμο. Αν ενδιαφέρεται κανείς να την δει ας το κάνει γρήγορα γιατί δεν την βλέπω να κρατάει πολύ

Για να δούμε στις επόμενες που έχω κλείσει αν θα δούμε κάτι το φοβερό Έχω τις ελπίδες μου στο δίδυμο Αντωνίου - Ασίκη που σπάνια με απογοητεύει.

• Χωρίς αναστολή
  • Ρίτα
  • Μια ζωή - Ο μονόλογος μιας μοδίστρας
  • Δον Ζουάν
  • Το πάρτυ της ζωής μου

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635