• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αθηνα, ό,τι συμβαινει και μας ενδιαφερει!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
10.000 δωρεάν θέσεις από την ΕΛΣ και το ΙΣΝ στο πλαίσιο της δράσης ΛΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αιτήσεις για κληρώσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις μεγάλες παραγωγές της Λυρικής.
Δικαιούχοι: άτομα 17-22 ετών, άτομα άνω των 65 ετών, πολύτεκνους και άνεργους.
Καθένας από τους θεατές που κληρώνεται για τις δωρεάν θέσεις θα έχει τη δυνατότητα να προσκαλέσει και ένα δεύτερο άτομο δικής του επιλογής.
10.000 δωρεάν θέσεις από την ΕΛΣ και το ΙΣΝ στο πλαίσιο της δράσης ΛΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Εθνική Λυρική Σκηνή

varioAthens

Member
Χτυπησα μια «Ανοδο του Αρτουρο Ουι» και «Καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις». Εξαιρετικες παραστασεις και οι δυο με μια ιδιαιτερη προτιμηση στην δευτερη. Στο μεταξυ ειχα χρονια να βγω Δευτερα και ειναι ο,τι καλυτερο για εξοδο

paykopete

Member
Χτυπησα μια «Ανοδο του Αρτουρο Ουι» και «Καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις». Εξαιρετικες παραστασεις και οι δυο με μια ιδιαιτερη προτιμηση στην δευτερη. Στο μεταξυ ειχα χρονια να βγω Δευτερα και ειναι ο,τι καλυτερο για εξοδο
Οι 2 καλύτερες παραστάσεις που έχω δει τα τελευταία χρόνια για εμένα. Και συμφωνώ η δεύτερη είναι το κάτι άλλο!

Φέτος ξεκίνησα την σεζόν με το Όλοι τους ήτανε παιδιά μου. Έχοντας δει πέρσυ τον Συρανο και προπερσι τον Αίαντα (εξαιρετικό) ο Γιώργος Νανουρης έχει γίνει από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες! Πολύ δυνατές ερμηνείες, πολύ καλοί ηθοποιοί γενικά μια παράσταση που αξίζει να την δεις!

varioAthens

Member
Οι 2 καλύτερες παραστάσεις που έχω δει τα τελευταία χρόνια για εμένα. Και συμφωνώ η δεύτερη είναι το κάτι άλλο!

Φέτος ξεκίνησα την σεζόν με το Όλοι τους ήτανε παιδιά μου. Έχοντας δει πέρσυ τον Συρανο και προπερσι τον Αίαντα (εξαιρετικό) ο Γιώργος Νανουρης έχει γίνει από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες! Πολύ δυνατές ερμηνείες, πολύ καλοί ηθοποιοί γενικά μια παράσταση που αξίζει να την δεις!
Το εχω στα προσεχως! Ιδια γουστα εχουμε!

paefstra

Member
Πηγα στο "Ο Ροζενγκρατζ και κ Γκιλντερνστερν ειναι νεκροι". Μαυρη κωμωδια για θεατροφιλους που ξερουν απ ' εξω τον Αμλετ και το Περιμενοντας τον Γκοντο. Ομως η Αθηνα εχει τετοιο κοινο. Παντα ξεκιναω σεζον με σκηνοθετη που μ αρεσει παρα πολυ για βεβαιοτητα.

varioAthens

Member
Πηγα στο "Ο Ροζενγκρατζ και κ Γκιλντερνστερν ειναι νεκροι". Μαυρη κωμωδια για θεατροφιλους που ξερουν απ ' εξω τον Αμλετ και το Περιμενοντας τον Γκοντο. Ομως η Αθηνα εχει τετοιο κοινο. Παντα ξεκιναω σεζον με σκηνοθετη που μ αρεσει παρα πολυ για βεβαιοτητα.
Προτεινεις δηλαδη;

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εγώ έχω δει τα "170 τετραγωνικά", το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" και το "Αξύριστα πηγούνια".
Και τα τρία πολύ πετυχημένες παραστάσεις που παίζονται από προηγούμενες σεζόν (για τα δε "170 τετραγωνικά" είναι ήδη ο 6ος χρόνος τους)!
Τα δύο πρώτα μου άρεσαν πάρα πολύ. Τα "170 τετραγωνικά" ασχολείται με την παθογένεια της ελληνικής οικογένειας συνδυάζοντας χιούμορ και δράμα (αλλά και κάμποσο βρισίδι-μου θύμισε λίγο Οικονομίδη στο πιο light το στυλ!) και το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" ασχολείται με την (επιβεβλημένη αρχικά, ουσιαστική στη συνέχεια) σχέση μεταξύ δύο νεοϋρκέζων διαφορετικής ηλικίας (πολύ καλές ερμηνείες, ειδικά ο Γιώργος Κωνσταντίνου που παίζει έτσι σε ηλικία 90 ετών είναι συγκινητικός).
Τα "Αξύριστα πηγούνια" πάλι είναι ένα έργο που ασχολείται κατά βάση με τη γυναικεία εκμετάλλευση (με αφετηρία την άφιξη στο νεκροτομείο του πτώματος μιας Ρωσίδας χορεύτριας σε αθηναϊκό στριπτιζάδικο). Πολύ καλές ερμηνείες, αλλά αρκετά basic το σενάριο. Μέτριο.

paefstra

Member
Φέτος ξεκίνησα την σεζόν με το Όλοι τους ήτανε παιδιά μου. Έχοντας δει πέρσυ τον Συρανο και προπερσι τον Αίαντα (εξαιρετικό) ο Γιώργος Νανουρης έχει γίνει από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες!
Ο Αιαντας του Νανουρη ειναι απο τις καλυτερες παραστασεις που εχω δει στη ζωη μου. (Εχω δει και την παρα πολυ hard core εκδοχη του Αιαντα να παιζεται στα αρχαια ελληνικα απο εναν ηθοποιο παλι με την αρχαια προφορα στα δασεα γραμματα και αλλο τονισμο στις οξειες και τις περισπωμενες, που δεν καταλαβα χριστο απο το κειμενο αλλα ηθελα μονο να δω πως στο καλο το κανει ο Αρης Ρετσος, μαλλον ειναι η πιο περιεργη εμπειρια που ειχα). Ο Συρανο πηρε μετριες κριτικες και δεν το τολμησα.

paykopete

Member
Ο Αιαντας του Νανουρη ειναι απο τις καλυτερες παραστασεις που εχω δει στη ζωη μου. (Εχω δει και την παρα πολυ hard core εκδοχη του Αιαντα να παιζεται στα αρχαια ελληνικα απο εναν ηθοποιο παλι με την αρχαια προφορα στα δασεα γραμματα και αλλο τονισμο στις οξειες και τις περισπωμενες, που δεν καταλαβα χριστο απο το κειμενο αλλα ηθελα μονο να δω πως στο καλο το κανει ο Αρης Ρετσος, μαλλον ειναι η πιο περιεργη εμπειρια που ειχα). Ο Συρανο πηρε μετριες κριτικες και δεν το τολμησα.
Θα συμφωνησω για τον Αιαντα! Ητανε εξαιρετικη! Απιστευτη σκηνοθεσια (ειδικα με τις ζωγραφιες) πολυ ιδιαιτερη και ο Σαραντης ειναι ταλενταρα. Κρατησε ολη την παρασταση μιαμιση ωρα μονος του παιζοντας διαφορετικα προσωπα. Απιστευτο! Ο συρρανο ητανε ευχαριστη παρασταση επισης, πολυ ωραια σκηνοθεσια, επαιζε παλι ο Σαραντης. Μια παρασταση που δεν θα εχανες αν την εβλεπες αλλα δεν θα εχανες και αν δεν την εβλεπες! Να δεις παντως το ολοι τους ητανε παιδια μου, και λογω σκηνοθετη και λογω ηθοποιων!

Last edited:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ο Αίας με Σαραντη ήταν μια παράσταση καταπληκτική ούτε φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να παιχτεί έτσι.
Ο Ρετσος πάλι έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην αρχαία τραγωδία.
Αρκετά καλή παράσταση ο Συρανο αλλά από κάπου έμπαζε, η Παπαληγουρα εντελώς εκτός του ρόλου της Ρωξανης.
Τρομερή παράσταση, σηκώνω τα χέρια, "οι τρεις ψηλές γυναικες". Έμεινα άφωνη!
Το κερασάκι στην τούρτα "μπαμπάδες με ρουμι"! Δεν υπήρχε περίπτωση να δω κάτι τέτοιο, με συρανε, με κέρασαν και το εισιτήριο. Το γέλιο που έκανα δεν περιγράφεται, οι ηθοποιοί έπαιζαν με τρομερό κέφι, το έργο καλογραμμένο και όχι αδιάφορο!

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Τα δευτερότριτα είναι πραγματικά πολύ ωραία για θεατρική έξοδο. Χθες βράδυ πήγα και είδα μια υπέροχη παράσταστη το ¨Κράτα με" στο θέατρο Εν Αθήναις στο Γκάζι. Η αφορμή ήταν ένας φίλος μου ηθοποιός που έπαιζε στην παράσταση. Το έργο αφορά την ερωτική σχέση δύο ανδρών με τελείως διαφορετικό background (ειδικά στο κομμμάτι της θρησκείας) και το πως αναπτύσσεται αυτή στο διάβα του χρόνου. Μετά από 5 χρόνια σχέσης ο ένας εκ των δύο βρίσκεται σε εντατική νοσοκομείου σε κώμα και ο άλλος χρειάζεται να αντιμετωπίσει τους διαζευγμένους - και μάλλον ομοφοβικούς- γονείς του νοσηλευόμενου πια συντρόφου του για αποφάσεις ζωής.
Να αναφέρω ότι το έργο έχει βραβευτεί με Tony & με Drama Desk Awards και είχε κάνει επιτυχία στο Broadway. Ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μυριανθόπουλου (πολύ καλή δεδομένου ότι η σκηνή του θεάτρου δεν είναι και πολύ βοηθητική), ενώ και οι 6 ηθοποιοί είναι πολύ καλοί. Θα παίζεται Δευτερότριτα μέχρι μέσα Γενάρη από ότι μου είπε στο τέλος ο φίλος (μπορεί και να παραταθεί πάντως....)
Η άνοδος του Αρτούρο Ούι είναι όντως εκπληκτική παράσταση (την είδα πέρσι), ενώ θα κυνηγήσω οπωσδήποτε και το "Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς"

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα