• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αθηνα-Ναπολη-Αθηνα με τον Mito της Τανιας

Buenosmitsos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Kωνσταντινουπολη
Γεια σας παιδια!

Εχω αποφασισει με την καλη μου να κανουμε ενα roadtrip στην Νοτια Ιταλια.

Θα ηθελα να κανετε προτασεις σχετικα με αυτο που εχουμε στο μυαλο μας.

Η σκεψη ειναι Αθηνα-Ναπολη (Πομπια,Κουμα)-Καπρι-Ραβελο(Σορρεντο, Ποζιτανο-Αμαλφι)-Παεστουμ (Σαλερνο)-Λετσε ή Καλημερα (Ταρραντο)-Μπριντεζι.

Οι πολεις σε παρενθεση ειναι τα ενδιαμεσα που θελουμε να δουμε και θα προσπαθησουμε να σταματησουμε για μεσημεριανο φαγητο η καφε ενω οι αλλες θα ειναι οι πολεις που θα διανυκτερευσουμε.

Πρωτη μερα Αθηνα-Πατρα-Μπαρι.

Μετα απο εναν γρηγορο καφε στο Μπαρι παμε Ναπολη οπου θα μεινουμε 3 νυχτες.

Λογικα θα φτασουμε το απογευματακι της δευτερης μερας της εκδρομης.

Η Ναπολη θα ειναι το βασικο εφαλτηριο.

Την επομενη το πρωι (3η ημερα) στην Πομπια και απογευμα πισω Ναπολη.

Την τεταρτη μερα, το πρωι στην Cuma Bacoli (Προς τιμη στην ιδιαιτερη πατριδα μου την Κυμη) και παλι πισω το απογευμα στην Ναπολη.

Την πεμπτη ημερα το πρωι φευγουμε για Καπρι.

Ερωτησεις 1ου Σκελους
------------------------

1) Μπορειτε να προτεινετε τη να δουμε στην Ναπολη, δεδομενου οτι θα ειμαστε επι της ουσιας μονο απογευμα στην πολη θα μπορεσουμε να μπουμε σε κανα μουσειο η ειναι μονο πρωινες ωρες;

Υπαρχει καποιο site με εκδηλωσεις στην Ναπολη, οπως θεατρο, οπερα κτλ

2) Ψαχνουμε ξενοδοχειο με παρκινγκ και μονο! Πιστευεται οτι ειναι τοσο μεγαλο προβλημα οσο φανταζομαστε το παρκαρισμα;

3) Για την ωρα εχουμε καταληξει σε ενα ξενοδοχειο το οποιο ειναι στην περιοχη "via del Parco Margherita" το www.villamargheritahotel.com

Ειναι κοντα στο κεντρο της πολης και στα αξιοθεατα της;

Να παιρνω το αυτοκινητο απο το ξενοδοχειο για να πηγαινω στο κεντρο η να το αφησω 3 ημερες στο παρκινγκ, να ξεκουραστει και αυτο!!!

Ειναι κοντα ο πεζοδρομος με τα ρουχα;:(:(:(

Μπορειτε να μου πειτε ονοματα περιοχων που πρεπει να παω;

3) Εχετε κατι να προτεινετε για Πομπια / Βεζουβιο και για την Κουμα;

Επειδη η εκδρομη θα ειναι μεγαλη και δεν θελω να σας κουρασω απο τωρα θα επανελθω με ερωτησεις του δευτερου σκελους αργοτερα.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited by a moderator:

buenostania

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Παιδιά καλησπέρα,

Περιμένουμε τις προτάσεις σας για το ταξίδι μας στην Ν. Ιταλία

Βιστείετε!!!!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καλημέρα στα παιδιά!

Και μόνο που θα πάτε Ν. Ιταλία, δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να ζηλέψω :bleh:
Υπέροχη η διαδρομή, αν και δεν έχω επισκεφθεί όλα τα μέρη που έχετε αναφέρει.
Σχετικά με το ξενοδοχείο, απέχει από αυτό που γράφετε- περί μαγαζιών και ψώνιων- από 1 έως 2 χιλιόμετρα. Βραδάκι μια χαρά το περπατάς για να χαζέψεις κιόλας.
Για τις εκδηλώσεις και γενικά περί Νάπολι πιστεύω να βοηθήσει το παρακάτω λινκάκι:
Naples events (Napoli, Italy)
Περάστε κι από Reggio Calabria, θα δείτε την "ελληνική" Ιταλία, αν φυσικά υπάρχει χρόνος, δυόμιση ωρίτσες είναι :rolleyes:

lillac

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ηνωμένο Βασίλειο???
Ταξίδι-Όνειρο
Aργεντινή
Φίλε Buenosmitsos, γύρισα απο τη Νάπολη πριν από 15 μέρες.
Δεν ξέρω πότε σκοπέυετε να πάτε αλλά να σε ενημερώσω οτι στη Ναπόλη φτιάχνουν τώρα το μετρό και όπως καταλαβαίνεις η πόλη είναι ένα χάος... εκτός από αυτό οι ναπολιτάνοι οδηγοί είναι νομίζω χειρότεροι και από τους αιγύπτιους και οι δρόμοι της πόλης είναι στένοι και δύσκολοι στην οδήγηση, αν προσθέσεις και τα έργα τοτέ η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη...
Τα αξιοθέτατα της πόλης που μπορείς να δείς ευκόλα είναι οι εκκλησίες (να μην ξεχνάει η κάλη σου ένα σάλι για να καλύπτει το μπούστο της, έχουν κόλλημα με αυτό στις εκκλησιές) έγω θα προτείνω την εκκλήσια Gesu Nuovo. Βέβαια και μια επίσκεψη στο κάστρο αξίζει για να δεις τη θέα και αν ο καιρός το επιτρέπει ένας περίπατος στην παραλιακή οδό Francesco Caracciolo, εκεί κοντά είναι και το ενυδρίο, το παλιότερο στην Ευρώπη.
Για πεζόδρομο με ρούχα δεν ξέρω, ο εμπορικός δρόμος πάντως είναι η via Toledo.
Στην Πομπηία μπορείς να πας και με το τρένο (είναι πολύ παλίο και χωρίς κλιματισμό) και από εκεί έχει τελεφερίκ που σε πάει στο βεζούβιο. Έγω πήγα στο Sorrento που πραγματικά αξίζει να το δείς, καμία σχέση με τη Νάπολη, άλλος κόσμος.
Όσο για το Capri το είχαμε στα σχέδια μας όταν φύγαμε απο την Ελλάδα, αλλά όταν φτάσαμε Ιταλία και είπαμε τα σχεδία μας σε Ιταλούς και αλλούς τουρίστες που είχαν παεί μας είπαν οτι για μπάνιο αξίζει η Ischia και οτι το Capri είναι πολύ ακριβό χωρίς παραλία και αξίζει μόνο για ζευγάρια (έγω είχα παέι με την κολλητή μου), έτσι αλλάξαμε τα σχέδια μας και δεν το μετανιώσαμε γιατί η Ιschia άξιζε, αν εξαιρέσεις το γεγόνος οτι η θάλασσά ήταν φοβερά ζεστή τόσο που δεν καταλαβαινές διαφορά αν είσαι μέσα ή έξω απο το νερό.
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι, καλά να περάσετε...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στην Πομπηία μπορείς να πας και με το τρένο (είναι πολύ παλίο και χωρίς κλιματισμό)
και από εκεί έχει τελεφερίκ που σε πάει στο βεζούβιο.
μαλλον επεσες στην περιπτωση γιατι στη γραμμη υπάρχουν τα σύγχρονα metrostar. περίεργο πάντως γιατι αυτή ειδικά τη γραμμή την προσέχουν πολύ.
La Circumvesuviana lancia Metrostar - Repubblica.it » Ricerca
για Βεζούβιο, μόνο με ΙΧ γίνεται η πρόσβαση από το 1984. τη βόλτα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ανεπανάληπτος ο καφές στο μικρό καφέ στα όρια του κρατηρα με όλο τον κόλπο θέα..
Funicolare vesuviana - Wikipedia

Buenosmitsos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Kωνσταντινουπολη
Αγαπητοι Twinkie, lillac, Samion

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο και τις συμβουλες σας.

Αν εχω αλλες ερωτησεις θα επανελθω.

Buenosmitsos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Kωνσταντινουπολη
Μηπως γνωριζεται πια εταιρια κανει το δρομολογιο Πριντεζι - Πατρα η Πριντεζι - Ηγουμενιτσα;

Και αν εχουν καποιο site.

Ευχαριστω.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μηπως γνωριζεται πια εταιρια κανει το δρομολογιο Πριντεζι - Πατρα η Πριντεζι - Ηγουμενιτσα;

Και αν εχουν καποιο site.

Ευχαριστω.
αν και δεν λες εποχή, τωρα το κάνουν οι Endeavor, Agoudimos, European Sealines.
για εκεί που πας σε βολεύει κ το Μπάρι που πάει Agoudimos, Superfast Ferries, Ventouris Ferries. όλοι έχουν σαιτ, στο google τα βρισκεις ανετα.

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Το έχω πει μα θα το ξαναπώ: η Νάπολη μπορεί να έχει χίλια δυο "άσχημα" αλλά είναι πανέμορφη και ερωτεύσιμη...αν είστε "χαλαροί" θα την απολαύσετε και θα την κάνετε αγαπημένη σας! Καλό θα ήταν να βρείτε ξενοδοχείο με παρκινγκ...για παν ενδεχόμενο και να αφήσετε το αυτοκίνητο εκεί. Για βόλτα και ψώνια, πηγαίνετε στη Via Toledo και τους γύρω δρόμους ξεκινώντας ή καταλήγοντας στην Piazza Plebiscito όπου μπορείτε να θαυμάσετε την Galleria,το Teatro San Carlo και το Palazzo Reale. Βραδάκι να βολτάρετε οπωσδήποτε στην Via Caracciolo, την παραλιακή της Νάπολη και να την απολαύσετε φωτισμένη...είναι απλα πανέμορφη!
Το αυτοκίνητο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μία ημερήσια εκδρομή στην Costiera Amalfitana. Εγώ πήγα αρχικά στο Salerno απο τον αυτοκινητόδρομο και επέστρεψα στη Νάπολη απο τον παραλιακό μέσα απο μία εξαιρετική διαδρομή! Στάση οπωσδήποτε στο Amalfi,στο πανέμορφο Positano, στο Sorento και μπάνιο στο Maiori που είναι πανεύκολα προσβάσιμο αφού ο δρόμος περνά μπροστά απο την παραλία αλλά η θάλασσα είναι φανταστική!
Επίσης αξίζει μία βόλτα στην Caserta με τους ωραίους κήπους και τα πολλά συντριβάνια, μόλις 30' απο τη Νάπολη!
Καλά να περάσετε!

Υ.Γ. Καλύτερα να προτιμήσετε τη γραμμή Πάτρα-Μπάρι, έχει καλύτερα πλοία (ξέρετε ποιά!) κι απο΄κει η Νάπολη είναι περίπου 3 ώρες δρόμος!

Buenosmitsos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Kωνσταντινουπολη
[
Επίσης αξίζει μία βόλτα στην Caserta με τους ωραίους κήπους και τα πολλά συντριβάνια, μόλις 30' απο τη Νάπολη!
Καλά να περάσετε!

Υ.Γ. Καλύτερα να προτιμήσετε τη γραμμή Πάτρα-Μπάρι, έχει καλύτερα πλοία (ξέρετε ποιά!) κι απο΄κει η Νάπολη είναι περίπου 3 ώρες δρόμος![/quote]

Ευχαριστω!!!! θα βοηθησουν πολυ οι πληροφοριες σου.

Οταν παμε εχουμε σκοπο να φυγουμε απο Πατρα για Μπαρι αλλα για την επιστροφη λεγαμε απο Πριντεζι και για να το δουμε και αυτο αλλα και γιατι μας βολευει. Το τελευταιο βραδυ μας στην Ιταλια θα ειναι στο Λετσε το οποιο ειναι κοντα στο Πριντεζι.

Ευχαριστω και παλι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills