• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Αεροσυνοδός

arabickostas

Member
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά! Να ευχηθώ πρωτίστως υγεία, αγάπη και ο,τι ποθεί ο καθένας να αποκτήσει! Αποφάσισα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου όσον αφορά το επάγγελμα της αεροσυνοδού. Πέρασα πρόσφατα από συνέντευξη και μου ανακοίνωσαν πως πέρασα επιτυχώς στην επόμενη φαση, της εκπαίδευσης, όμως είναι κάποια γεγονότα που με αγχώνουν. Αρχικά, θα πρέπει να εγκατασταθώ στην Αθήνα (ενώ μένω σε ένα πιο ήρεμο νησί της Ελλάδας) και αυτό μου φαίνεται κάπως αγχωτικό αλλά εντάξει θεωρώ ότι θα συνηθίσω. Από την άλλη, τα ενοίκια είναι στον Θεό & 2 μήνες της εκπαίδευσης φυσικά δεν πληρώνεσαι (συν ότι πρέπει να καλύπτεις όλα τα έξοδα μετακίνησης) οπότε αυτό προϋποθέτει κάποιον να «πληρώνει» για εσένα (και στην δική μου περίπτωση θα γίνει κάπως «δύσκολα» από τον πατέρα μου αλλά ας πούμε ότι κάνω ένα βήμα και κάπως θα πορευτούμε, φυσικά δύσκολα τον πρώτο καιρό) αλλά σκέφτομαι και το μετά…
Πραγματικά είμαι χαμένη γιατί ενώ είχα ενθουσιαστεί όταν πήγα στην συνέντευξη και λόγω του ότι είμαι μόλις 22 νιώθω ενθουσιασμό για το άγνωστο, αλλά συνάμα και «φόβο»
Δεν θέλω να μου πει κάποιος τι να κάνω (γιατί κατανοώ ότι ο καθένας έχει την δική του κρίση) απλώς όσο μπορεί να με κατατοπίσει όσο πιο ευγενικά γίνεται, διότι δεν έχω καμία επαφή με τον χώρο.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! ❤
Καλη χρονια .

Αρχικά, επειδή πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισό γεμάτο, συγχαρητήρια που τα κατάφερες. Να είσαι χαρούμενη γ αυτό, άλλωστε εκεί στοχευες.

Επι της ουσίας τώρα, εγώ σαν ιδέες παραθέτω τα παρακάτω.

1. Επικοινώνησε με το μελλοντικό εργοδότη σου και ρώτησε αν υφίσταται κάποια μέριμνα για ανθρώπους σαν και σένα που έρχονται από αλλά μέρη της Ελλάδας. Πιθανόν να υπάρχει κάτι που αγνοείς, κάποια συμφωνία με μέρος διαμονής για υποψήφιους σαν και εσένα. Σίγουρα οι απορίες σου υπάρχουν και σε άλλα άτομα που πέτυχαν επίσης.

2. Ψάξε ενδελεχώς πληροφορίες σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προβάλλοντας τις απορίες σου. Όλο και κάποιος, από τον εργασιακό σου χώρο, θα έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει.

3. Αν δε κάνω λάθος πριν 1-2 μήνες μια άλλη κοπέλα ανέφερε ότι θα ξεκίναγε Ιανουαρίο εκπαίδευση ή εργασία σαν αεροσυνοδός. Ψάξε με τη λέξη κλειδί να βρεις τα κείμενα αυτά και επικοινώνησε με μήνυμα. Ισως έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει.

4. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα σου πρότεινα να μην βιαστείς να δεσμευτεις με ένα ενοικιαστηριο πολλών μηνών, ώστε να κερδίσεις χρόνο να δεις πως θα είναι η καθημερινότητα σου. Να δεις που θα μένεις, πόσο κοντά από την εργασία σου θα είναι, τα έξοδα σου κτλ. Σε κάθε περίπτωση μελέτησε καλά όλα τα δεδομένα πριν κάνεις κάποια μακροπροθεσμη δέσμευση για κατοικία.

Όπως και να χει καλή αρχή και καλή δύναμη, όπως ανέφεραν και πριν οι υπόλοιποι αυτές είναι εμπειρίες ζωής που θα σε κάνουν πιο δυνατό ανθρώπο.

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
3. Αν δε κάνω λάθος πριν 1-2 μήνες μια άλλη κοπέλα ανέφερε ότι θα ξεκίναγε Ιανουαρίο εκπαίδευση ή εργασία σαν αεροσυνοδός.
Δεν κάνεις λάθος. Συγχώνεψα τα δυο θέματα

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας τους 2 μηνες που δεν θα έχεις έσοδα απο συγγενείς ή φιλους που μένουν στην Αθήνα;

MVSylvia

Member
Μπες και σε σχετικά γκρουπ στο FB, φαντάζομαι θα υπάρχουν, ίσως εκεί βρεις περισσότερες πληροφορίες κ πώς αντιμετώπισαν παρόμοια θέματα αλλά άτομα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.773
Μέλη
39.506
Νεότερο μέλος
IrisAthens

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom