• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αεροπορικώς εντός ΕΕ με πολλά ευρώ στην τσέπη

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου πει τι περιορισμός υπάρχει (αν υπάρχει) για τη μεταφορά χρημάτων εντός ΕΕ; Πρέπει να δηλώσω κάτι βγαίνοντας ή μπαίνοντας σε κάποια χώρα; Απ' όσο ξέρω η διακίνηση προσώπων και κεφαλαίων εντός ΕΕ είναι ελεύθερη, αλλά μήπως υπάρχει κάποια διαδικασία; Ή απλώς παίρνω 150.000 ευρω πάνω μου, τα βάζω στην τσέπη μου, πετάω από Ισπανία για Γερμανία και δεν υπάρχει κανένα θέμα;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πάνω από 10.000 ευρώ πρέπει να υποβάλεις δήλωση στις τελωνειακές αρχές (κάτι που το κάνεις με δική σου πρωτοβουλία, δε σε σταματάει κανείς) και να πάρεις απόδειξη. Αλλιώς, στις σοβαρές χώρες, κινδυνεύεις από τους νόμους περί διακίνησης μαύρου χρήματος, όταν θα προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα (για κατάθεση, αγορά, κλπ).

Ορίστε και το σχετικό Link από τα Γερμανικά τελωνεία:
http://www1.zoll.de/english_version/faq/a1_movement_of_cash/b0_internal/index.html

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάντως παλιά τα ράβανε στα σακάκια, δε ξέρω αν βοηθάει αυτή η πληροφορία :) :) :)

GTS

Member
Ένα δεκάρικο είναι...εκτός αν κουβαλάς κανά 5άρι εκ. οπότε αθωώνεσαι, στην Ελλάδα τουλάχιστον..

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Αποστολή εμβάσματος η μεταφορά πάνω από 10.000 πρέπει να αιτιολογείται! Βέβαια αν έχεις γνωστό σε τράπεζα ίσως κάτι να γίνει….

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
καπου το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα..:xmas_rolleyes:

fotast

Member
Στο Βενιζέλος πάντως υπάρχουν αφίσες για τις +10.000 Ευρώ.Θα τις έχετε δεί φαντάζομαι.Στις αφίξεις είναι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κατάλαβα, άρα ή απόδειξη ή κάνω 15 ταξιδάκια με 9.999 ευρώ στην τσέπη του μπουφάν. Με βλέπω για την κουρτίνα β, τα μίλια περισσεύουν....

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
:) Άντε να μας πεις και ημερομηνίες πτήσεων να τη στήσουμε καραούλι :)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
να δηλώσω και εγώ συμμετοχή,μπορώ να σου μεταφέρω και εγω κάποιο ποσό αν με πάρεις μαζί σου.:xmas_evil::xmas_evil:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ή απλώς παίρνω 150.000 ευρω πάνω μου, τα βάζω στην τσέπη μου, πετάω από Ισπανία για Γερμανία και δεν υπάρχει κανένα θέμα;
Φυσικά καταλαβαίνεις ότι με το παρόν post, η εικόνα που έχεις καλλιεργήσει μέχρι σήμερα, καταρρακώθηκε ανεπανόρθωτα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα