• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ινδία Ινδονησία Μαλαισία Αυστραλία Αγορές, λιμάνια, γύρω στων τρένων τους σταθμούς... Μοιάζουν αλλιώτικες οι πόλεις

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Περιπέτεια στο ταξίδι προς Langkawi

Άλλη μια βροχερή μέρα σήμερα. Ώρα να φεύγω.
Μετά από μια σύντομη βόλτα για πρωινό, πήρα τον δρόμο προς αεροδρόμιο. Εύκολα και γρήγορα με το λεωφορείο.

Τα δύσκολα αρχίζουν καμιά ώρα πριν την αναχώρηση, όταν διαπιστώνω στο flight radar πως η πτήση μου προς Σίδνεϊ ακυρώθηκε😱

Ρωτάω τον υπάλληλο της Jetstar στην πύλη και μου απαντά πως ισχύει αλλά να μην ανησυχώ, με έβαλαν στην πρώτη πρωινή γιατί ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Τα εγκεφαλικά απανωτά.

Του εξηγώ πως το ίδιο βράδι έχω διεθνή πτήση από το Σίδνεϊ και δεν γίνεται να την χάσω. Είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι το μόνο που δικαιούμαι είναι βαουτσερ.

Όταν ο λόγος είναι τέτοιος, η εταιρεία ούτε αποζημιώνει ούτε χρήματα επιστρέφει. Τι κι αν εγώ δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω στο άμεσο ή μακρινό μέλλον.

Τέλος πάντων, έπρεπε να σκεφτώ ψύχραιμα τις εναλλακτικές.

Επικοινώνησα με την Σκουτ λοιπόν στο τσατ, με την οποία είχα την επομένη πτηση και ζητάω αλλαγή στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Αντί Σίδνεϊ, Μελβούρνη. (Ήξερα πως είχε βραδινή πτήση κι απ' τις 2 πόλεις) Λένε πως γίνεται, αλλά με έξτρα κόστος 450€ περίπου και έχανα το φαγητό που είχα προσθέσει στην αρχική κράτηση αλλά η βαλίτσα παρέμενε.
Άλλη επιλογή δεν είχα, οπότε το δέχτηκα κι είπα κι ευχαριστώ.

Τουλάχιστον γλίτωσα μια άσκοπη πτήση.
(Δες την θετική πλευρά)

Αφού έλυσα το πρόβλημα της αναχώρησης που ήταν το κυριότερο στην παρούσα φάση, προχώρησα σε διεκδίκηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία. (Ασφάλεια για το ταξίδι είχα προτιμήσει της revolut την Xcover με την metal συνδρομή)

Έστειλα ό,τι αποδείξεις μου ζήτησαν, αφού επικοινώνησα και μέσω τσατ με την αεροπορική για να έχω τα ντοκουμεντα.Κι ώσπου να έρθει η ώρα του τσεκ ιν, είχα τελειώσει με τα διαδικαστικά.

Εν ολίγοις να αναφέρω πως μετά από 2 μέρες μου ζήτησαν κάποια συμπληρωματικά έγγραφα και μόλις ολοκλήρωσα την διαδικασία, σχεδόν αμέσως, μου έκαναν δεκτό το αίτημα πιστώνοντας στον ρεβολουτ λογαριασμό μου, σχεδόν όλο το ποσό που ζήτησα.
Αφαίρεσαν κάποια έξοδα +το κόστος εισιτήριου που θα μου επέστρεφε η εταιρεία σε μορφή voucher.

Ανακουφιστηκα, αλλά αποφάσισα να κάνω κι αμφισβήτηση συναλλαγής στην ρεβολουτ (για καλή μου τύχη είχα πληρώσει το εισιτήριο από κει). Μου πιστωσαν κι εκείνοι το εισιτήριο κι έτσι η χασουρα ήταν πολύ μικρή.

Και το ταξίδι συνεχίζεται ξέγνοιαστα (για την ώρα)

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Langkawi

1ηΔεκ φτάνω στο ηλιόλουστο και χαλαρών ρυθμών νησί, και πολύ γρήγορα είμαι στο ταξί για την Pantai Cenang όπου θα έμενα. Κίνηση μηδέν. Καμιά σχέση με το Μπαλι κι ακριβώς ό,τι χρειαζομουν σ' εκείνη την φάση για να ρίξω ρυθμούς και να χαλαρώσω.

Το κατάλυμα όχι πολύ καλό, αλλά κάπως μου άρεσε. Είχε φοίνικες, ο ιδιοκτήτης πολύ χαλαρός, γατούλες, ωραίοι άνθρωποι να πεις μια κουβεντα.

Μπάνιο δεν έκανα στην θάλασσα καθώς δεν μου είπε και κάτι. Γενικά, δεν είμαι και μεγάλη φαν της θάλασσας, οπότε αν δεν είναι οι συνθήκες ιδανικές, δεν...

Μεγάλο το νησί, κάθε βράδι είχε νυχτερινή αγορά σε άλλη τοποθεσία. Δεν με βόλεψε κάποια δυστυχώς. Παμφθηνα όλα.
Το βράδι κλασσικά Ασιατικά σόου με φωτιές στην παραλία, αλλά με ελάχιστο κόσμο. Καμιά σχέση με Ταϊλάνδη.

Ωραία φύση, η θέα από το τελεφερίκ εντυπωσιακή. Η διαδρομή που κάνει διαρκεί κάνα 15λεπτο. Πήγα ως την γέφυρα, αλλά με την ακροφοβια, δεν το ευχαριστήθηκα. Όσοι έχετε και υψοφοβια, αφήστε το. Η θέα πάντως φανταστική.

Κάπως μου άρεσε αυτό το νησί. Σκέφτηκα σοβαρά να πήγαινα ως το Κο Λιπε στην Ταϊλάνδη που είναι κάνα 40λεπτο απόσταση αλλά δεν ήθελα να ξανά αλλάζω χώρα. Τα σύνορα πολύ με εκνευρίζουν.

Τελικά αποφάσισα να πάω προς την Georgetown στο νησί Penang.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.519
Νεότερο μέλος
PanosZ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom