• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ινδία Ινδονησία Μαλαισία Αυστραλία Αγορές, λιμάνια, γύρω στων τρένων τους σταθμούς... Μοιάζουν αλλιώτικες οι πόλεις

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Εισαγωγή

Θα προσπαθήσω να καταγράψω την τελευταία ταξιδιωτική εμπειρία. Κυρίως γιατί είχε λίγο απ' όλα και θέλω να θυμάμαι όσο γίνεται περισσότερα.

Φέτος το ταξίδι, αν μη τι άλλο, είχε ποικιλία. Αλλιώς το ξεκίνησα, αλλού με πήγε στην πορεία. Πολλά και τα απρόοπτα.

Ξεκίνησε απ' το Μπαλί για ένα 3ημερο, γιατί μια τζούρα από Μπαλί αν βρεθείς σ'εκείνα τα μέρη πάντα είναι χρήσιμη.

Συνέχισε στο Σίδνεϊ για άλλο ένα 3ημερο γεμάτο, με αφορμή συναυλία αλλά τελικά μου άρεσε πολύ αν και με μελαγχόλησε κάπως.

Σειρά είχαν, Μελβούρνη, Μαλαισία (μα δεν βαρέθηκα ΝΑ Ασία) για να ολοκληρωθεί με άλλο ένα όνειρο χροοονων. Ινδία.

Πολλές πτήσεις φέτος, Αθήνα - Σιγκαπούρη - Μπαλί - Σίδνεϊ, Μελβούρνη - Σιγκαπούρη - Langkawi, Κουάλα Λουμπούρ - Δελχί, Βαρανάσι - Δελχί και Δελχί - Σαρτζα - Αθήνα. Το σύνολο 9 αεροπλάνα σε ένα ταξίδι διάρκειας περίπου 50ημ.
Εκτός απ' την Ινδία που έκανα με παρέα την κολλητή και τους γονείς της, το άλλο ήταν σόλο.

Ας τα πάρουμε απ' την αρχή όμως.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Προγραμματισμός

Δεν υπήρχε αυτήν την φορά κανένα ξεκάθαρο πλάνο στο κεφάλι μου. Εγώ Λατ. Αμερική ήθελα για φέτος 😂

Κάτι όμως η προσφορά της Σκουτ πάλι, κάτι οι Pearl Jam που ήθελα διακαώς να δω, κάτι το Μπαλί που μου ξανακλεινε το μάτι, κλείνω το εισιτήριο της συναυλίας και το αεροπορικό Αθήνα - Μπαλί και για 3μερες μετά το Μπαλί - Σίδνεϊ.

Όχι ότι είναι αρκετές, αλλά έφταναν για αυτά που ήθελα.

Είχα αποφασίσει πως από κει και πέρα θα το άφηνα λίγο φλου. Αναλόγως του τελικού μπάτζετ θα πήγαινε. Είτε σε κάνα νησάκι του Ειρηνικού 😂😂😂 είτε περισσότερη Αυστραλία (πιο ρεαλιστικό), είτε στις τσαμπιλες της ΝΑ Ασίας πάλι (δεν μου πολύ άρεσε η ιδέα, αλλά οκ). Το πολύ πολύ, θα έκοβα μέρες.

Έλα όμως που ήρθε η κολλητή και μου λέει ρε, θα ήθελα να πάμε Ινδία 😮 Όνειρο ζωής κι αυτό, αλλά δύσκολο, το ήξερα και το φοβόμουν με όσα είχα ακούσει.

Δεν έχω και καμιά τρελή εμπειρία σε ταξίδια κι εκείνη ακόμα χειρότερα (σε εκτός Ευρώπης ένα Μπαλί) κι από οργάνωση 0.

Ψήθηκα άσχημα ωστόσο κι άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικές καθώς οι μέρες της Ινδίας ήταν συγκεκριμένες. 21δεκ. - 5ιαν.

Κάνοντας συνδυασμούς αεροπορικών κι ημερομηνιών (δεν υπήρχε περιθώριο τελευταίας στιγμής) κατέληξα στο εξής πλάνο: Σίδνεϊ - Λανγκαβι μέσω Σιγκαπούρης και Κουάλα Λουμπούρ - Δελχί.

Σιγά μην ήταν τόσο απλό. Σχεδόν μισό χρόνο με εισιτήρια ασχολιόμουν.
Η αλλαγή της Σκουτ στο εισιτήριο Σίδνεϊ - Λανγκαβι σε πολύωρη αναμονή στην Σιγκαπούρη, μου έδωσε την δυνατότητα να το μετακινήσω σε άλλη ημερομηνία ούτως ώστε να βάλω και την Μελβούρνη στο πλάνο.
Δυστυχώς, χωρίς να μπορώ να αλλάξω και το αεροδρόμιο επιβίβασης χωρίς έξτρα χρέωση, αποφάσισα πως αξίζει η ταλαιπωρία της αναχώρησης απ' την χώρα.
Που να 'ξερα σε τι έμπλεκα με αυτή την κίνηση.

Κλείνω και το αεροπορικό Μελβούρνη - Σίδνεϊ και καταλήγω σε 8ημ στην Αυστραλία.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Bali

19Νοε Ήρθε η μέρα που φτάνω σε αγαπημένα χώματα, χρώματα κι αρώματα. (Ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης 5 χρόνια πριν κι έχω αφήσει πολλές εκκρεμότητες)

Βρίσκω το ταξί που είχα ήδη κλείσει και πάω σε ένα χοστελ που έκλεισα στο Ουμπουντ.

Θυμάμαι πως κάποια γιορτή είχε εκείνη τη μέρα κι ανυπομονούσα να φτάσω για να βγω στους δρόμους. Η κούραση δεν υπήρχε.
Αποφάσισα να μην πάρω σιμ. Θα την έβγαζα με wifi το 3ημερο.
Όντως βγήκα αμέσως μόλις τακτοποιήθηκα στο δωμάτιο. Είχε νυχτώσει καλα, αλλά έπρεπε να βρω αρχικά οδηγό με μηχανάκι για την εκδρομή που ήθελα για την άλλη μερα και σίγουρα φαγητό.

Μετά από διάφορες προσφορές, βρήκα τελικώς το πρακτορείο που θα με εξυπηρετούσε την επομένη για τον Pura Besakih. Ήταν ανατολικά του Ουμπουντ, σε πολύ ωραία διαδρομή και το μηχανάκι θα μου γλίτωνε χρόνο. Δεν οδηγώ η ίδια, οπότε μου φάνηκε η πιο σωστή επιλογή.

Την προηγούμενη φορά, ο οδηγός που είχαμε κλείσει δεν μας πήγαινε εκεί για λόγους που δεν κατάλαβα ποτέ κι ήταν σοβαρό απωθημένο.

Ο οδηγός σούπερ. Τι ωραίοι άνθρωποι οι μπαλινεζοι!

Η διαδρομή περνούσε από χωριά μέσα στο πράσινο. Μας έπιασε και μια ψιλοβροχή, αλλά μόλις φτάσαμε σταμάτησε με αποτέλεσμα να απολαύσω το σκηνικό όπως έπρεπε. Κάπως συννεφιασμένο και μουντό, λίγο απόκοσμο. Μαγεία.
Με καθαρό καιρό φαίνεται πίσω απ' τον ναό και το βουνό Agung. Δεν με χάλασε που δεν το είδα.
Για την άλλη μέρα κανόνισα με τον οδηγό που με έφερε απ' το αεροδρόμιο να με πάει στον Uluwatu στο νότο με αυτοκίνητο γιατί παρά ήταν μακριά.
Εκεί ο καιρός ήταν πολύ ζεστος. Μου πρότεινε και κάποια άλλα σημεία, αλλά δεν με έψηναν οπότε κάναμε μια μικρή στάση σε κάποια παραλία στο Jimbaran μετά τον ναό. Ήταν λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα όπου έστρωναν τα τραπέζια στα διάφορα μαγαζιά της παραλίας. Καθόλου κόσμος ακόμη.

Την περπάτησα και μου άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι που οι ψαράδες μάζευαν τα δίχτυα τους με τα ψάρια. Άλλοι έβαζαν τις βάρκες στην θάλασσα. Πολύ ήρεμα κι όμορφα.

Αυτή η τζουριτσα από Μπαλί ήταν αρκετή για να μου καρφιτσωθεί ένα ηλίθιο χαμόγελο.

22Νοε κι αναχώρηση το πρωί με απ' ευθείας πτήση προς Σίδνεϊ ✌

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εδώ παλεύουνε να μας κάτσει μια συναυλία στην Ευρώπη, εσύ την έκλεισες με περίσσεια ευκολία στην Αυστραλία; :shock:
Από μένα είναι ναι & ένα μεγάλο μπράβο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Pearl Jam! :clap:

Ανυπομονώ για τη συνέχεια της ιστορίας.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Σίδνεϊ

22Νοε Φτάνω στο Σίδνεϊ με την jet star. Άνετα και σε περίπου 6ω.

Τρένο και στο χοστελ που ήταν κοντά στο darling harbour.
Φτάνω Παρασκευή κατά τις 10μμ στο darling harbour και δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Τι στο καλό γίνεται εδώ αναρωτιέμαι. Μου έκανε εντύπωση αυτή η ησυχία.

Χωρίς δεδομένα στο κινητό, όχι πολύ εύκολα σε άγνωστη πόλη, αλλά η πόλη αυτή μου έδειξε με το καλησπέρα πόσο φιλόξενη και προσιτή είναι σε όλους.

Βρίσκω το χοστελ με την βοήθεια μιας κοπέλας που έμενε στην γειτονιά. Δεν ήταν πολύ εύκολο να βρεις την ακριβή τοποθεσία.

Όλα καλά λοιπόν και ξημερώνει η μέρα της συναυλίας. Από το πρωί ξεκίνησα με μια μεγάλη βόλτα προς την γέφυρα, την όπερα. Πόσο όμορφα είναι για περπάτημα σκεφτόμουν.

Κι αμέσως άρχισα τις συγκρίσεις με την Αθήνα. Δεν ωφελεί.

Τέλος πάντων, ο ήλιος έκαιγε, είχε πολύ ωραίο καιρό με όχι πολλή ζέστη. Ο,τι πρέπει για να καείς.

Χρησιμοποίησα και τα μέσα αρκετά γενικά, όπου με διευκόλυνε πάρα πολύ το γεγονός ότι αντί για εισιτήριο μπορούσες να χρησιμοποιείς την χρεωστική σου. Για την συγκεκριμένη μέρα δε και τους κατόχους εισιτηρίων, χρησιμοποιούσες το ηλ. εισιτήριο για να μπαινοβγαίνεις κι η χρέωση μηδενική.
Είχαν βάλει έξτρα τρένα για να διευκολύνεται ο κόσμος και γενικά είδα έναν σεβασμό προς τους πολίτες που εδώ δεν ξέρουμε καν ότι μπορεί να είναι κι έτσι η ζωή. Εύκολη.

Στους οδηγούς λεωφορείων όλοι χελοου και θενκ γιου φεύγοντας. Ευγενέστατοι άνθρωποι. Μου τη δίνει που μ' εντυπωσιάζει το φυσιολογικό.

Στο γήπεδο, όλοι άνετοι. Χωρίς μετρητά και κουβαληματα. Είχα την φωτ. μηχανή και μου κράτησαν την τσάντα επειδή δεν επιτρεπόταν. Την πήρα φεύγοντας.
Το λάιβ εξαιρετικό. Οι άνθρωποι πολύ φιλικοί κι ωραίοι.

Την άλλη μέρα πήγα με το λεωφορείο προς την Bondi beach. Πολύς κόσμος, Κυριακή και καλός καιρός, λογικό.

Και να ξαναπώ τι ωραία μονοπάτια για περπάτημα. Δίπλα στον ωκεανό. Καταπληκτική διαδρομή προς την Coogee beach. Εγώ τα παράτησα κάπου πριν το τέλος γιατί τα 'φτυσα και μόλις είδα την στάση του λεωφορείου, το είδα ως σημάδι 😅.
Πίσω στην γειτονιά μου κι ευκαιρία να δοκιμάσω καγκουρο σκέφτηκα. Μην με βρίσετε.

Την επομένη κινήθηκα εκτός κέντρου. Σε μια γειτονιά κάπως πιο βιομηχανική. Με πολλά βιντατζ μαγαζια. Μου άρεσε. Φυσικά, δεν ήταν τόσο καθαρή και περιποιημένη, αλλά είχε το ενδιαφέρον της.
Την τελευταία μέρα επισκέφτηκα το μουσειο της Αυστραλίας όπου είχε μια συλλογή για το Περού. Αυτός ήταν ο λόγος να μπω, μην γελάτε. Ωραίο ήταν.

Πίσω στον σταθμό των τρένων, να παραλάβω τα πράγματα που έχω αφήσει στο storage και βραδινό τρένο για Μελβούρνη.

Στο τρένο είχε φαγητό, νόστιμο και οικονομικό για δεδομένα Αυστραλίας πάντα.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Πολύ ετερόκλητοι προορισμοί και εικόνες σε αυτό το ταξίδι, με κερασάκι στην τούρτα και τη συναυλία!!! :clap:

Για την Αυστραλία θα συμφωνήσω, πολύ ευγενικός κόσμος και μέρη για μεγάλες βόλτες ακόμα και στο κέντρο. :heart:

Το Darling Harbor ήταν άδειο γιατί όλοι θα ήταν δίπλα στο Rocks και στη Cirqular Quay :haha:

(έφτασες μέχρι το νεκροταφείο, η Coogee είναι παραδίπλα)

Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι εκεί είχα δει τηλεοράσεις στις στάσεις των λεωφορείων… :shock:

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ξεκινάς, περιμένω κι εγώ τη συνέχεια!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.787
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom