μπορεισ και απο ιντερνετ να παραγγειλεισ να συκρινεισ ?Γνωρίζει κανείς κανένα μαγαζί στην Αθήνα και Προάστια με βαλίτσες σε καλές τιμές και πληθώρα επιλογών;
ΥΓ: μην μου προτείνεται μαγαζιά σε Ερμού που οι τιμές είναι +50%
Θέλω να αντικαταστήσω το υπάρχον ευμεγέθη σακ βουαγιαζ της hunter που εχω, με 2 μικρά, βολικότερα σακ βουαγιάζ.
Το υπάρχον, το 'τιγκάρω' μέχρι όσο δεν παίρνει άλλο, και στο ζύγισμα με φορητή συσκευή, έδειξε περίπου 19 κιλά.
Και παροτι έχει και ροδες, πολύ συχνά στους προορισμούς που πηγαίνω δεν υπάρχει ασανσερ, και καλούμαι να το σηκώνω.
Πρόσφατες περιπέτειες με την….μέση μου, μου υπενθύμισαν ότι δεν πρέπει να σηκώνω ενιαία μεγάλα βάρη.
Είναι προτιμότερο να 'σπάσω' τα μεταφερόμενα αντικείμενα των αποσκευών μου σε 2 τμήματα, για ευκολότερη, τμηματική, μεταφορά.
Παρότι δεν είμαι της λογικής να έχω πολλά μικρο-μπαγκαζάκια, πρέπει πλέον να πάω σε αυτή την λύση, για να μην επιβαρύνω την υγεία μου.
Ας θεσω λοιπόν κάποια πράγματα που έχω υπο σκέψιν, πριν ζητήσω τις συμβουλές σας:
- 2 σακ βουαγιάζ, περίπου χωρητικότητας πόσης; Το υπάρχον, του οποίου τα πράγματα θέλω να 'σπασω' στα 2, εχει διαστασεις 70cm μηκος- 44 cm πλάτος - 33cm υψος. Πόσα λίτρα χωρά; Άρα πόσων λίτρων τσάντες x 2, αναζητώ;
- γερή κατασκευή, αντοχής, για χρόνια χρήση, και όσο το δυνατόν ελαφρύτερη(προσεγμένα υλικά και ελαφριά κατασκευή)
- με ρόδες-πτυσσόμενο μηχανισμό
- επώνυμα, δηλαδή delsey, samsonite, hunter κλπ, με ποιότητα, με προσοχή στη λεπτομέρεια και με κάποια σχετική κομψότητα-στυλ
- για χρήση μεν, με κάθε μεταφορικό μέσο, αλλά και με ιδιαίτερο 'προσανατολισμό' σε αεροπορικά ταξίδια (keep in mind)
- βολικά μεγέθη, δηλαδή σχήματα και κατασκευή που είναι εμπειρικά διαπιστωμένο ότι εξοικονομεί και αξιοποιεί στο έπακρο τον χώρο εντός , αλλά και βολεύει σε αποθήκευση(πχ πορτ μπαγκαζ)
- τυχόν σημαντικά ''εξτρα" χαρακτηριστικά που θα προτείνατε (πχ ενσωματωμένος μηχανισμός ασφαλείας-κλειδώματος, στεγανοποίηση, άλλες πατέντες, κλπ)
- κατά προτίμηση σκούρα χρώματα (όχι…γυναικεία)
- καλές τιμές (δηλαδή επώνυμα μεν, αλλα με value for money, δεν ζητώ top, και άνω όρια τιμών!)
- πιθανά λινκ αγορών, κατά προτίμηση από amazon / ebay uk, ή πιάτσες-ειδικευμένα καταστήματα στην αθήνα, με καλή διαθεσιμότητα και καλές τιμές
- αν προτείνετε 'βαλίτσες' αντί για 'σακ βουαγιάζ', πείτε μου πότε ενδείκνυται και γιατί ίσως θα ήταν προτιμητέα(πότε προτιμούμε το ένα και πότε το άλλο
Αυτά ως βασικά ζητούμενα. Ο βασικός άξονας είναι κατ'αρχάς να έχω εργονομία στις μεταφορές μου, και να μην επιβαρύνω την μέση μου, αλλά αφού θα γίνουν νέες αγορές, θέλω να πάρω κάτι που να ειναι future-proof και θα ικανοποιεί πλέον όλες τις απαιτήσεις μου, για τη διαδικασία μεταφοράς αποσκευών.
Ο λόγος σε εσάς.
Οχι λουρι, σκοπος ειναι να εχουν ροδες, να τα σερνω. Η hunter εχει οικονομικα και καλα σακβουαγιαζ, ή τουλαχιστον ειχε. Θεωρω οτι το value for money ηταν καλο. Ναι τα μακροστενα λεω, αν και δεν εχω θεμα με το σχημα, αλλα με την χωρητικοτητα, συνολικα να ειναι επαρκης για αυτα που θελω.Γιατί έχεις κολλήσει με την Hunter? Την έχω σε μαύρη λίστα αυτή την εταιρία γιατί εκμεταλλεύεται παράνομα το λογότυπο της αγγλικής Hunter, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας.
Τι ακριβώς ψάχνεις; Τι προδιαγραφές θέλεις να έχει; Όταν λες σακ βουαγιάζ εννοείς το κλασικό μακρόστενο με χειρολαβή ή/και λουρί για τον ώμο; Σου είναι πρακτικό;