• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αγορά βαλίτσας – χειραποσκευής

cool11

Member
Ελπιζω οτι καποιο εμπειρο ματι που θα 'σκαναρει' τις απαιτησεις μου, θα με προσανατολισει καπως να ειμαι χαμενος σε λαθος επιλογες.
(οπως εγω αν εβλεπα απαιτησεις καποιου σε αγορα υπολογιστη-θα τον προσανατολιζα αμεσως-ειδικα αν ηταν με λεπτομερεια γραμμενες οπως τις αναφερα εγω)

Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
... η βαλιτσα υπερεχει εναντι του σακ βουαγιαζ; Ειναι ας πουμε μια ανωτερη επιλογη;
...τι εννοει ο ποιητης?
Μην το παρακουραζεις cool11....αν σε βολευει η σακ βουαγιαζ,αυτην παρε...

cool11

Member
...τι εννοει ο ποιητης?
Μην το παρακουραζεις cool11....αν σε βολευει η σακ βουαγιαζ,αυτην παρε...
Θα παρω κατι που θα μου κοστισει αρκετα χρηματα, για το δικο μου βαλαντιο, και θελω να ειναι η σωστη επιλογη, και να το κρατησω χρονια.
Τωρα αν καποιοι αλλαζουν βαλιτσες και σακβουαγιαζ καθε χρονο και δεν τους πολυνοιαζει, σιγουρα δεν μπορουν να με καταλαβουν.
Και το ολο θεμα ξεκινησε και το μοιρασμα του βαρους, ωστε να μην διαλυθει η μεση μου.

paefstra

Member
Ελπιζω οτι καποιο εμπειρο ματι που θα 'σκαναρει' τις απαιτησεις μου, θα με προσανατολισει καπως να ειμαι χαμενος σε λαθος επιλογες.
(οπως εγω αν εβλεπα απαιτησεις καποιου σε αγορα υπολογιστη-θα τον προσανατολιζα αμεσως-ειδικα αν ηταν με λεπτομερεια γραμμενες οπως τις αναφερα εγω)
Ο όγκος προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τις 3 διαστάσεις. Πρόσεξε μόνο γιατί είναι σε εκατοστά και προκύπτουν κυβικά εκατοστά. Μετά θα πρέπει να τα μετατρέψεις σε λίτρα. Αυτό γίνεται με διαίρεση δια 1000. Εκτός αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τον πωλητή και να την παραγγείλεις σε κλάσμα κυβικού μέτρου, οπότε διαιρείς με το 1000000. Στα λέω για να μην αποπροσανατολιστείς και τρέχουμε...

Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Και παλι δεν βλεπω πουθενα να γραφει volume στο λινκ της samsonite που δοθηκε πιο πανω.
Κι ομως! Πατώντας στη βαλίτσα που σε ενδιαφέρει το γράφει πάνω ή κάτω από τις διαστάσεις.

cool11

Member
Αν σας πω οτι δεν τα πηγα καλα ποτε με την αριθμητικη;
Τοσο δυσκολο ειναι να πουνε με ενα αριθμο την χωρητικοτητα?
Πρεπει να κανω πολλαπλασιασμους και διαιρεσεις;

cool11

Member
Αν δεν βρω ανηρτημενες τις χωρητικοτητες, δεν μπορω να προχωρησω.
Μα καλα, τοσο δυσκολο ειναι να τις αναγραφουν;

Clemence

Member
Δε μπορώ να σε βοηθήσω αλλά προσωπικά υπολογίζω εμπειρικά πόσο χώρο χρειάζομαι και προσπαθώ να μοιράζω τα πράγματά μου σε δυο μικρά τροχήλατα βαλιτσάκια που έχω από συνέδρια (όταν ακόμα έδιναν κάτι άξιο λόγου, μέχρι πριν λίγα χρόνια) προσέχοντας πολύ το βάρος και την κατανομή του ώστε να κυλάνε άνετα και να μην αναποδογυρίζουν κάθε τρεις και λίγο. Φροντίζω όμως να χώνω ένα πολύ μαλακό και ελαφρύ πλαστικό σακβουαγιάζ/σακίδιο μέσα στο καθένα ώστε σε περίπτωση ζημιάς, ανοίγματος ή αν απλά δε με φτάνει ο χώρος να μπορώ να τα βγάλω πέρα. Επειδή έχω σοβαρό πρόβλημα με τη πλάτη μου, φροντίζω ώστε το ένα να μπορώ, αν χρειαστεί, να το σηκώσω στην πλάτη σαν σακίδιο και το άλλο να το τσουλάω άνετα και είμαι πολύ βολικά έτσι.

cool11

Member
Clemence ενδιαφερουσα η δική σου εμπειρία.

Πριν λιγες μερες, βρεθηκα σε ενα αποκλειστικο καταστημα samsonite(shop in shop).
Η εξυπηρετικη πωλητρια με κατατοπισε καπως.
Μου ειπε λοιπον οτι χονδρικα μιλωντας, γυρω στα 60 λιτρα χωρητικοτητα, μπορω να υπολογιζω οτι μπαινουν πραγματα περιπου βαρους 10 κιλων.
Ετσι ειναι οντως;
Μου προτεινε μια αρκετα προσεγμενη και 'στιβαρη' σειρα, την cordoba(αν καταλαβα καλα).
Αξιζει?
Επισης προτεινε, με οσα της ειπα, να κινηθω στην γενικα ευελικτη λυση (αμαξι, αεροπλανο, στριμωγμα πραγματων κλπ) των σακ βουαγιαζ, και μαλλον δεν θα μου ταιριαζε λυση βαλιτσας.
Τι λετε;
Εκει που πολυ προβληματιστικα ομως, ειναι στο θεμα της τροχηλατης μεταφορας. Των ροδων.
Λοιπον, οπως ειδα, τουλαχιστον απο τα οσα ειχε στην εκθεση και οσα μου ειπε, ειναι οτι τροχους εχουν τα καπως μεγαλυτερα σακ βουαγιαζ.
Τα μικροτερα, οπως τα θελω, για βαρη γυρω στο 10κιλο μεταφορας, δεν εχουν ειπε.
Κακο αυτο για μενα.
Δηλαδη επειδη κατι ειναι σχετικα ελαφρυ, οι εταιριες (ή μονο η samsonite? ή τα ειπε λαθος η πωλητρια?) δεν δινουν τροχους στα μικροτερα σακ βουαγιαζ;
Εδω βλεπω τροχους ακομη και σε παιδικες τσαντες σχολειου!!!!!

Παρακαλω σχολιαστε, πειτε τη γνωμη σας για τα παραπανω, και επισης τις προτασεις σας.

cool11

Member
Clemence ενδιαφερουσα η δική σου εμπειρία.

Πριν λιγες μερες, βρεθηκα σε ενα αποκλειστικο καταστημα samsonite(shop in shop).
Η εξυπηρετικη πωλητρια με κατατοπισε καπως.
Μου ειπε λοιπον οτι χονδρικα μιλωντας, γυρω στα 60 λιτρα χωρητικοτητα, μπορω να υπολογιζω οτι μπαινουν πραγματα περιπου βαρους 10 κιλων.
Ετσι ειναι οντως;
Μου προτεινε μια αρκετα προσεγμενη και 'στιβαρη' σειρα, την cordoba(αν καταλαβα καλα).
Αξιζει?
Επισης προτεινε, με οσα της ειπα, να κινηθω στην γενικα ευελικτη λυση (αμαξι, αεροπλανο, στριμωγμα πραγματων κλπ) των σακ βουαγιαζ, και μαλλον δεν θα μου ταιριαζε λυση βαλιτσας.
Τι λετε;
Εκει που πολυ προβληματιστικα ομως, ειναι στο θεμα της τροχηλατης μεταφορας. Των ροδων.
Λοιπον, οπως ειδα, τουλαχιστον απο τα οσα ειχε στην εκθεση και οσα μου ειπε, ειναι οτι τροχους εχουν τα καπως μεγαλυτερα σακ βουαγιαζ.
Τα μικροτερα, οπως τα θελω, για βαρη γυρω στο 10κιλο μεταφορας, δεν εχουν ειπε.
Κακο αυτο για μενα.
Δηλαδη επειδη κατι ειναι σχετικα ελαφρυ, οι εταιριες (ή μονο η samsonite? ή τα ειπε λαθος η πωλητρια?) δεν δινουν τροχους στα μικροτερα σακ βουαγιαζ;
Εδω βλεπω τροχους ακομη και σε παιδικες τσαντες σχολειου!!!!!

Παρακαλω σχολιαστε, πειτε τη γνωμη σας για τα παραπανω, και επισης τις προτασεις σας.
Ποια ειναι η καλυτερη λυση;

Clemence

Member
Είμαι σε κρίση: η βαλιτσούλα που μέχρι τώρα με είχε καλύψει πλήρως σαν μέγεθος/ χωρητικότητα/ βάρος, στο ταξίδι εργασίας που μόλις έκανα, μόνο για 3 μέρες, ήταν ανεπαρκής σε όγκο και υπερβολικά βαριά (ζύγιζε 11 κιλά και άρα δεν μπόρεσα να την πάρω χειραποσκευή)! Νομίζω πως θα αρχίσω να ψάχνω και εγώ για ελαφρύ και γερό σακβουαγιάζ!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom