panpan
Member
Aν και είναι δύσκολη απόφαση κι εγώ το ίδιο έκανα. Do it.την τελευταια βδομαδα εχει σκασει η ιδεα να πουληθει ο,τι εχω και δεν εχω εκει και τα χρηματα να επενδυθουν εδω.
Aν και είναι δύσκολη απόφαση κι εγώ το ίδιο έκανα. Do it.την τελευταια βδομαδα εχει σκασει η ιδεα να πουληθει ο,τι εχω και δεν εχω εκει και τα χρηματα να επενδυθουν εδω.
Δεν καταλαβα που κολλαει αυτο με μενα. Αισθανομαι πως δεν ανηκω στην πρωτη και σαφως ουτε στη σφαιρα της φαντασιας δεν ανηκω στη δευτερη.
γιατί αραγε μεταναστεύουν οι πρώτοι;Έτσι ξαναδημιουργείται η μεγάλη Ελλάδα.
Απ τη μια μεταναστεύουν τα καλύτερα μυαλά και το πιο δυναμικά κομμάτι της νεολαίας.
Και από την άλλη οι πιο λεφτάδες της χώρας αγοράζουν γη και κτίσματα σε Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο κλπ.
Τρομερό σχέδιο...
Πριν το πάρουν χαμπάρι θαχουμε γίνει ξανά κοσμοκράτορες ( τρομάρα μας)
Απλά:Έτσι ξαναδημιουργείται η μεγάλη Ελλάδα.
Απ τη μια μεταναστεύουν τα καλύτερα μυαλά και το πιο δυναμικά κομμάτι της νεολαίας.
Και από την άλλη οι πιο λεφτάδες της χώρας αγοράζουν γη και κτίσματα σε Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο κλπ.
Τρομερό σχέδιο...
Πριν το πάρουν χαμπάρι θαχουμε γίνει ξανά κοσμοκράτορες ( τρομάρα μας)
Φίλε Θάνο, ελπίδα υπάρχει!........ εδώ ουδεμία ελπίδα υπάρχει για ένα καλύτερο αύριο;
Προσπαθώ να το δω από τη δική σου σκοπιά, αλλά όσο τα έξοδα υγείας ενός παιδιού δεν καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από το κράτος, η αγωνία των ανθρώπων για το μέλλον των παιδιών τους- ειδικά αν αυτά έχουν την ατυχία να γεννηθούν με κάποιο έλλειμμα- δεν μπορεί να περιγραφεί. Και θα ανήκουν στους άλλους μισούς, όχι γιατί δεν είναι εργατικοί ή υπομονετικοί, αλλά γιατί δεν μπορούν και δεν έχουν τη βοήθεια που τους είναι αναγκαία. Μια βόλτα από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ ή το Παίδων και φεύγεις απελπισμένος...Φίλε Θάνο, ελπίδα υπάρχει!
Υπομονή, αλλά και δράση.
(και μην συγχέουμε την έννοια του "ιστορικού χρόνου" ...με τον "ανθρώπινο χρόνο")
Δυστυχώς, στο μεταξύ θα έχουμε, πόνο, αίμα και παράπλευρες απώλειες.
Δυστυχώς, θα υπάρξει μεγάλη σελέκσιον.
Σκληρό...
Το "καλύτερο αύριο" θα έρθει, αλλά θα είναι για τους (πολλούς) δυνατούς, για τους εργατικούς, για τους νοικοκύρηδες, για τους ξύπνιους, για τους υπομονετικούς. Για όσους συγκεντρώνουν αρετές και αληθινά προσόντα (όχι τα τυπικά της 30ετίας, για θέση στη "Μεγάλη Λούφα").
Σκληρό...
Αλλά να είσαι βέβαιος ότι όλοι αυτοί που περιγράφω, με τις αρετές και τα προσόντα, δεν θα είναι λίγες μόνο χιλιάδες, δεν θα είναι μόνο "οι γνωστές οικογένειες...". Θα είναι ο μισός και παραπάνω πληθυσμός!!!
Φυσικά και δεν θα ζούνε σαν τις "γνωστές οικογένειες" (δεν θα τους ενδιαφέρει άλλωστε, διαγωνισμό πισίνας ή κιτσαρίας δεν θα κάνουν???), αλλά αξιοπρεπέστατα και μάλιστα στην πιο όμορφη γωνιά του κόσμου!!!
Δεν τα λέω από "δική μου σκοπιά". Η θλιβερή πραγματικότητα είναι.Προσπαθώ να το δω από τη δική σου σκοπιά, αλλά όσο τα έξοδα υγείας ενός παιδιού δεν καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από το κράτος, η αγωνία των ανθρώπων για το μέλλον των παιδιών τους- ειδικά αν αυτά έχουν την ατυχία να γεννηθούν με κάποιο έλλειμμα- δεν μπορεί να περιγραφεί. Και θα ανήκουν στους άλλους μισούς, όχι γιατί δεν είναι εργατικοί ή υπομονετικοί, αλλά γιατί δεν μπορούν και δεν έχουν τη βοήθεια που τους είναι αναγκαία. Μια βόλτα από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ ή το Παίδων και φεύγεις απελπισμένος...