kalspiros
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- remaining UK
- Ταξίδι-Όνειρο
- yeah, whatever...
Νομίζω ότι είναι ο ορισμός του πώς μπορείς να εξαπατήσεις κάποιον μέσω φωτογραφιών. Απαράδεκτες πόλεις, κακές παραλίες, αδιάφορη φύση, ενοχλητικές ορδές Γιαπωνέζων. ΟΚ, η ποιότητα του οδοστρώματος στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι καλή.
Συμφωνώ. Πολύ καλύτερη και πιο πράσινη η Οκινάουα, παρά την αμερικανιά της, έχει ένα γιαπωνέζικο touch. Και χαίρομαι πολύ που σε βλέπω στο φόρουμ, μας έχουν λείψει οι ιστορίες σου.Έκανα catch up και ανυπομονώ για Παλάου - ταξιδιωτικά απωθημένα είναι αυτά! Ευτυχώς που δεν πήγα στο Γκουάμ όταν ήμουν Ιαπωνία δηλαδή γιατί πραγματικά το σκεφτόμουν τότε πολύ έντονα. Τελικά προτιμήσαμε Οκινάουα η οποία αν και επίσης ιδιαίτερα αμερικανοποιημένη είχε κάτι το γοητευτικό από άποψη απόλυτης μίξης των δύο λαών.
Ναι, καμνω κολυμπι με τα μπρατσακια μου!καλα...η δικια μας δεν παιζεται.Βλεπω καλα;...ο @tripakias ειναι στο βαθος;
Ναι, σαν το Πουρτο Ρικο, τη Αμερικανικη Σαμοα, τις Παρθενους Νησους κλπγιατι λεει welcome to Guam USA
ανηκει στις ΗΠΑ? κατι σαν το Π.Ρικο?
Το Π.Ρίκο έχει αυτοδιοίκητο (στο περίπου), ενώ η Γκουάμ όχι. Ανάλογα με το τι στάτους έχει κάθε territory, υπάρχουν και διαφορετικοί βαθμοί αυτονομίας. Π.χ Η Γκουάμ δεν έχει καθεστώς commonwealth,που της στερεί μεγάλα δικαιώματα αυτοδιοίκητου, ενώ τα Μάρσαλ για παράδειγμα έχουν. Ασχέτως αυτού, η Γκουάμ ουσιαστικά ούτε εκλέκτορες δε βγάζει (το Π. Ρίκο βγάζει... αλλά ψηφίζει σε κάποιες επιτροπές μόνο), οπότε πρακτικά για τον Προέδρο των ΗΠΑ δεν ψηφίζουν, κι ας είναι Αμερικανοί πολίτες, νομίζω έχουν μόνο καθεστώς παρατηρητή στις ενδοκομματικές εκλογές για τους υποψηφίους κάθε κόμματος, τρέχα γύρευε δηλαδή. Αλλά γενικά παρότι υπάρχουν διαφορετικά στάτους για τα territories στις ΗΠΑ, πρακτικά δεν είναι πολιτείες, όσα όμως είναι commonwealth έχουν βαθμό ανεξαρτησίας στα εσωτερικά τους. Ε, η Γκουάμ δεν έχει ούτε αυτό.γιατι λεει welcome to Guam USA
ανηκει στις ΗΠΑ? κατι σαν το Π.Ρικο?
Εντάξει...νόμιζα ότι ήμουν υπερβολικός που λάτρεψα το μέρος, αλλά τώρα που γράφεις και εσύ αυτά, νομίζω ότι δεν ήμουν άδικα ενθουσιασμένος. Τα Παλάου ισοψηφούν στη δική μου λίστα με τη Ζιμπάμπουε... Ισοψηφούν επειδή είναι διαφορετικά ως μέρη, αλλιώς θα είχα πρόβλημα!ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: ΠΑΛΑΟΥ
Τι μου άρεσε: Ααααααχ, Παλάου. Τι φύση! Τι παραλίες! Τι βλάστηση, τι νερά! Εκπληκτική JellyfishLake. Tι βυθός! O κόσμος καταπληκτικός. Η κωλοφαρδία μου, με μηδέν προετοιμασία κατάφερα να τα κάνω όλα.
Τι έκανα λάθος: Ήθελε κι άλλες μέρες. Έγκλημα το να μην έχω υποβρύχια κάμερα.
Απωθημένα: Ι’llbeback! Δεν το χόρτασα, δεν προλάβαινα να γυρίσω, έχει κι άλλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς, τόση ομορφιά δε χορταίνεται, κρίμα που μου πέφτει πολύ μακριά.
Θα ξαναπάω; Τρέχοντας, μπουσουλώντας, κουτρουβαλώντας, παρακαλώντας, κολυμπώντας και ποκαχόντας. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ μέρος.
Αξιολόγηση:
· Φύση: 10. Ολογράφως: ΔΕΚΑ. Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς; Παραλίες; Βουνά; Πράσινο; Sandbars; Εκπληκτικός βυθός; Το JellyfishLake; Το MilkyWay; Δεν υπάρχει το μέρος. Ή μάλλον υπάρχει και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς.
· Μοναδικότητα: 10 Δεν μπορώ να μην του βάλω 10. Πολύ ξεχωριστό μέρος, πολλές από τις φυσικές ατραξιόν αν όχι παγκόσμιες αποκλειστικότητες, είναι θαύματα της φύσης. Όσο σκέφτομαι ότι η Γκουάμ είναι παραδίπλα κι έχει να επιδείξει μια καντίνα…
· Ποικιλία: 8 Πολύ πράγμα να κάνεις σε τόσο μικροσκοπικό κρατίδιο: τρέκινγκ, diving, snorkeling, το JellyfishLake από μόνο του άλλη κατηγορία, ολίγον από τοπική κουλτούρα, μπάνια, κάτι ψιλά από αρχαιολογία και με τις κατάλληλες άδεις παίζουν και τα RockyIslands.
ΣΥΝΟΛΟΝ: Έλαβον 68 και βρίσκεται στην 27η θέση, απίστευτα ψηλά. Είπαμε το να μπει κανείς στην 20άδα είναι σχεδόν απίθανο, δεν υπάρχει χώρος για newkidsontheblock. Η 27η θέση στις περίπου εκατό για μικροσκοπικό κρατίδιο είναι απλά κατόρθωμα. Ενθουσιάστηκα πραγματικά.
ΤOP-5:
1. Το JellyfishLake. Δεν υπάρχει το μέρος.
2. Ω τι snorkeling, μπαμπά. Έχω κάνει σε πάνω από 40 χώρες, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. ΝΑ μια αυτο-μούντζα που δεν έχω βγάλει άδεια κατάδυσης.
3. Ο κόσμος, αξιαγάπητοι, μακάρι να μην αλλάξουν τώρα με την τουριστική έκρηξη.
4. Τα Rocky Islands. Τι θέαμα…
5. Οι παραλίες. Ακόμη κι εγώ δεν κρατιόμουν, που δε με λες και παραλιόπληκτο.
Ακολουθούν φωτό με την υποσημείωση ότι δεν είχα υποβρύχια μηχανή (δεύτερη μούντζα, ΟΡΣΕ να μη μου το χρωστάω) και ότι σε μεγάλο μέρος της εκδρομής την άφησα εκτός δράσης για να μη βραχεί. Παρακαλείται ο σύντροφος που έχει επισκεφθεί το Παλάου σίγουρα πιο επισταμένως κι έχει και φωτογραφίες της προκοπής να συμμετάσχει χωρίς να ντρέπεται. Θα καταφύγω και στο να ξεσηκώσω φωτό κι από το ίντερνετ παρότι δεν μου αρέσει ως τακτική συγγραφής ιστοριών, αλλά είναι κρίμα ο αναγνώστης να μην έχει οπτική επαφή με ΤΕΤΟΙΟ θαύμα της φύσεως όπως είναι το Παλάου.
ο τρόπος που μιλάς όταν περιγράφεις οτιδήποτε και ο τρόπος που γράφεις δεν υπάρχει ... απλά απίστευτος!Θα ξαναπάω; Τρέχοντας, μπουσουλώντας, κουτρουβαλώντας, παρακαλώντας, κολυμπώντας και ποκαχόντας. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ μέρος.