gelf
Member
Όταν οι άλλοι έψηναν αρνί
εγώ άκουγα μουσική
(ή Πάσχα 2015 στη Νέα Υόρκη)
εγώ άκουγα μουσική
(ή Πάσχα 2015 στη Νέα Υόρκη)
Κεφάλαιο 1
Εισαγωγή
Και τι μουσική! Τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Είδα, άκουσα μεγάλες μπάντες και μεγάλους μουσικούς τις νύχτες μου στη Νέα Υόρκη.
Αλλά η ιστορία ξεκινάει πιο νωρίς. Την εβδομάδα την προηγούμενη από τη Μεγάλη.
Είχα γυρίσει πρόσφατα από Κίνα. Δεν ήθελα άμεσα άλλο μεγάλο ταξίδι. Βέβαια ενδιάμεσα έκανα ένα εντός της Ευρώπης ταξίδι, ενώ είχα προγραμματισμένο και ένα άλλο ταξίδι στη Γερμανία για τις 25-04-2015. Παρ’ όλο που δεν ήθελα άμεσα ένα άλλο μεγάλο ταξίδι αυτό το οποίο θα σας περιγράψω μου προέκυψε. Θα ήταν αναληθές να δηλώσω ότι αποφεύγω τα ταξίδια, αφού θέλω μεγάλα ταξίδια. Άλλωστε το αεροπλάνο είναι το μόνο μέσο που τρέχει πιο γρήγορα από το άγχος μου.
Το Πάσχα ήθελα ένα ταξίδι. Ήθελα ένα απλό ταξίδι. Όπως έβλεπα, θα ήταν ένα ανοργάνωτο Road Trip στην Ευρώπη, όπως αυτό το οποίο σας είχα περιγράψει από τα Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά. Ήταν όμως τελευταίες ημέρες και οι τιμές των εισιτηρίων είχαν απογειωθεί. Τα εισιτήρια για Βρυξέλλες (προκειμένου να ολοκληρώσω το χριστουγεννιάτικο Road Trip), προς Εδιμβούργο (για Road Trip στα αποστακτήρια) και προς Δουβλίνο ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ.
Όπως έψαχνα η ματιά μου έπεσε στην αξία των εισιτηρίων για Νέα Υόρκη. Η τιμή της Turkish airlines ήταν ελκυστική. Το να πας Νέα Υόρκη με 450 ευρώ ήταν τιμή ελκυστική. Ήταν λίγο μεγαλύτερη τιμή από αυτή των ευρωπαϊκών προορισμών. Έτσι την τελευταία στιγμή προέκυψε άλλο ταξίδι.
Αντί για Ευρώπη
Νέα Υόρκη.
Και τι Νέα Υόρκη. Δεν θα πήγαινα με σκοπό να γυρίζω τα διάφορα αξιοθέατα. Ο στόχος μου ήταν ένας και συγκεκριμένα η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης.
Έτσι έκλεισα άμεσα τα εισιτήρια, μια εβδομάδα πριν από την αναχώρηση. Αμέσως μετά επιλέγω δίσκους blues και jazz και βάζω στο στερεοφωνικό. Οι μελωδίες μου πλημμυρίζουν τ’ αυτιά. Βάζω και ένα ποτήρι Cardhu. Αισθάνομαι ευτυχής για την επιλογή μου. Κάθομαι πάλι μπροστά στον υπολογιστή μου και ψάχνω τι συγκροτήματα θα παίζουν στα γνωστά club της Νέας Υόρκης (Blue Note, BBKing, Terra Blues, Birdland, Iridium κλπ). Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και κάνω και μερικές κρατήσεις.
Την κράτηση ξενοδοχείου την άφησα σε δεύτερη φάση. Άρχισα να παρακολουθώ τιμές. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η διακύμανση των τιμών μέσα στο 24ωρο. Τις μεσημεριανές ώρες (Ελλάδας) – δηλαδή πρωινές ώρες στη Νέα Υόρκη οι τιμές των ξενοδοχείων απογειώνονταν. Μετά τις 11.00 το βράδυ, δηλαδή μετά τις 4.00 το μεσημέρι σε ώρα Νέας Υόρκης, οι τιμές κατέρρεαν κατά 30% έως και 50% κατά περίπτωση. Έως και μία ημέρα πριν την αναχώρηση προσπαθώ να κλείσω ξενοδοχείο στο Μανχάτταν. Οι τιμές ήταν ιδιαίτερα ακριβές και μου φαίνονταν ακριβότερες αφού τις συνέκρινα και με αυτές του πολυήμερου τελευταίου ταξιδιού μου στην Κίνα.
Είχα κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, είχα κλείσει και κάποια club με live μουσική και την τελευταία νύχτα πριν από την αναχώρηση έκλεισα και ξενοδοχείο, σε πολύ καλύτερες τιμές από τις προηγούμενες ημέρες. Προφανώς το έκλεισα αργά (μετά τα μεσάνυχτα σε ώρα Ελλάδας). Ενδιάμεσα είχα κάνει και αίτηση για ESTA, η οποία απαντήθηκε σε δευτερόλεπτα.
Κάπως έτσι βρέθηκα στη Νέα Υόρκη για να ακούσω μουσική!
Η ιστορία μου θα είναι συνοπτική. Εν αντιθέσει με την Κίνα, για τη Νέα Υόρκη υπάρχουν πολλές ιστορίες και φωτογραφίες. Άλλωστε δεν πήγα κυρίως για τα αξιοθέατα, αλλά για τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Και όχι μόνο. Το πρόγραμμα θα είχε και λίγο ΝΒΑ. Κάθε μπασκετόφιλος οφείλει να κάνει ένα πέρασμα από το Madison Square Garden. Και τι πέρασμα. Όχι μόνο να δει τους τελευταίους των τελευταίων για εφέτος Νιου Γιορκ Νικς, αλλά να τους δει απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο!
Φύγαμε λοιπόν για λίγο μπάσκετ και πολύ μουσική. Φύγαμε για τη Νέα Υόρκη.
Last edited: