ΕΡΣΗ
Member
Εχε την! Καταρχην οι "πιο πολιτισμένες δυτικοευρωπαικές χώρες" δεν εχουν "μεταπολιτευτικά συμπλέγματα". Ενδεχομενως ομως να εχουν μεταπολεμικα συμπλεγματα. Εμεις εχουμε επιπλεον και τραυματα εμφυλιου πολεμου, πως να το κανουμε; Στις υπολοιπες νικητριεες χωρες της Ευρωπης δεν ακολουθησε εμφυλιος. Δικη μας πρωτοτυπια υπηρξε αυτο. Ενδεχομενως λοιπον ενας εμφυλιος πολεμος να μας πολιτικα κανει πιο "απολιτιστους" σε σχεση με τους υπολοιπους ευρωπαιους. Δεκτον.Eγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι άλλες πιο πλούσιες, φιλελεύθερες και μάλλον πιο πολιτισμένες δυτικοευρωπαικές χώρες έχουν προχωρήσει πέρα απ' τα μεταπολιτευτικά συμπλέγματα απ' τα οποία πάσχει η Ελλάδα και δε ντρέπονται ούτε να σηκώσουν τη σημαία ούτε αραδιάζουν κατεβατά ώστε να υποστηρίξουν ότι αυτοί που τιμούν τη σημαία είναι γερμανοτσολιάδες ή δοσίλογοι.?
Εγω ομως παλι εχω την αισθηση, οτι η υπαρξη της φραξιας Κοκκινος Στρατος στη Γερμανια και των Ερυθρων Ταξιαρχιων στην Ιταλια ειναι και αποτελεσμα της ευρειας ατιμωρησιας που ακολουθησε το τελος του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου. Επισης μετα την πτωση του Τειχους οι αποκαλυψεις οτι πολλοι δυτικογερμανοι υψηλα ισταμενοι, υπηρξαν επιτυχημενοι πρακτορες του ανατολικου μπλοκ δειχνει οτι ουτε αυτοι υπηρξαν πολυ ευχαριστημενοι με τον τροπο που ειχε σταματησει η καθαρση στη Δικη της Νυρεμβεργης. Με καποια εννοια αυτη καταπατουσαν πολυ χειροτερα τη σημαια της χωρας τους.
Η διαφορα ειναι οτι τον Κουισλιγκ τον δικασαν και τον εκτελεσαν: τον Οκτωβριο του 1945 δε ζουσε πλεον. Μαζι του εκτελεσθηκαν και αλλοι 25 υψηλα ισταμενοι Νορβηγοι συνεργατες των γερμανων. Οποτε υπηρξε και καποια καθαρση για το νορβηγικο εθνος.Δηλαδή με τη δική σου λογική ο προοδευτικός Νορβηγός θα έπρεπε να αποκαλέσει αυτόν που σηκώνει τη νορβηγική σημαία Κουίσλινγκ?
Εμεις, εξ οσων γνωριζω, αν μου ξεφευγει τιποτε ειμαι βεβαιη οτι θα με διορθωσεις, βαλαμε καποιους για τα ματια του κοσμου στη φυλακη και μετα απο μερικα χρονια τους αφησαμε ελευθερους.
Θυμιζω:
-Κυβερνηση Γεωργιου Τσολακογλου 29/4/1941 (δυο ημερες μετα την καταληψη της Αθηνας απο τους γερμανους) εως 2/12/1942. Ο Τσολακογλου καταδικαστηκε απο το Ειδικο Δικαστηριο σε θανατο το Μαιο του 1945. Εκτελεσθηκε; Οχι φυσικα! Το Συμβουλιο Χαριτων μετετρεψε την ποινη του σε ισοβια καθειρξη. Το 1947 μεταφερεται στο ΝΙΜΙΤΣ οπου νοσιλευεται για λευχαιμια και πεθαινει το 1948.
-Κυβερνηση Κωνσταντινου Λογοθετοπουλου: Δεκεμβριος του 1942 εως 7 Απριλιου 1943. Το 1945 καταδικασθηκε ερημην (ειχε αποδρασει στη Βιεννη) απο το Ειδικο Δικαστηριο σε θανατο. Το 1946 οι συμμαχοι μας μας τον γυρισαν στην Ελλαδα. Εκτελεσθηκε συμφωνα με την ποινη του; Οχι. Το 1951 του απενεμηθη χαρη και αφεθηκε ελευθερος και ετσι πεθανε εκτος φυλακης στο κρεβατι του δεκα χρονια αργοτερα.
-Κυβερνηση Ιωαννη Ραλλη. Απριλιος 1943 εως 12 Οκτωβριου του 1944.
Δικασθηκε ομοιως απο το Ειδικο Δικαστηριο το 1945 σε ισοβια δεσμα. Δεν ηταν πολυ τυχερος να προλαβει να αφεθει ελευθερος, γιατι πεθανε το 1946 απο καρκινο.
Ο Τσολακογλου και ο Ραλλης ηταν ατυχοι: τους εγκατελειψε η υγεια τους πριν απελευθερωθουν
Ιδια ακριβως πορεια ειχαν και ολοι οι υπουργοι ολων αυτων των κυβερνησεων, αρκετοι εκ των οποιων μετα την αμνηστευση τους συνεχισαν την πολιτικη τους καριερα.
Δε βλεπω -εγω τουλαχιστον- καμια σχεση Ελλαδας Νορβηγιας.
Αυτα οσον αφορα τη σημαια, τους συνεργατες των γερμανων και την καθαρση που εγινε σε καποιο βαθμο στην Νορβηγια και σε κανενα στην Ελλαδα.
Αλλα η κουβεντα μου δεν ηταν για τη σημαια και για τα συμβολα της χωρας. Ως γνωστον παλι διαστρεφεις τα λεγομενα μου-και οχι μονο τα δικα μου. Συνηθης η πολιτικη σου. Δε με εκπλησσει.
Η κουβεντα μου αφορουσε τους πατριδοκαπηλους, οι οποιοι φωνασκουν και ωριονται για την πατριδα, προκειμενου να βγαλουν ιδιον και προσωπικο ωφελος απο αυτες τις φωνες. (Στη σημερινη πραγματικοτητα βλεπε μυστικα κονδυλια). Και μολις ζορισουν τα πραγματα πανε κατευθειαν και προσκυνουν τον εχθρο, μπας και βγαλουν επιπελον και αλλα κερδη απο την αλλη μερια. (επι κατοχης βλεπε περιουσιες των Εβραιων).
Δυστυχως η νεοτερη ελληνικη ιστορια βριθει μονο τετοιων παραδειγματων. Οι σωστοι πατριωτες βρισκονται μονιμως χαμενοι σε φυλακες και ξερονησια η το χειροτερο εκτελεσμενοι σε μπλοκα. Δε φωνασκουν: οταν ερθει η ωρα πραττουν. Δεν ξερω αν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα μεταξυ φωνασκιας και πραξης.
Το παρελθον μας, ως χωρας, δε με κανει καθολου αισιοδοξη οτι αν ζορισουν τα πραγματα για τη πατριδα μας (κουφια η ωρα) η εξελιξη θα ειναι καθολου διαφορετικη απο αυτη που υπηρξε ως εδω.
Δεν εχω προβλημα με τη σημαια φυσικα. Ομως με αυτους που θελουν να τη σηκωνουν εκ του ασφαλους εχω, τους τζαμπα μαγγες, οι οποιοι, οσο εχουν κερδος θα τη σηκωνουν, και μολις βρουν τα σκουρα θα την πεταξουν και τη σημαια και τη πατριδα και θα ντυθουν χωρις καμια αναστολη τη στολη του εχθρου (και θα βαλουν και κουκουλα αν χρειασθει) για να κερδισουν οσο μπορουν παρα πανω απο την προδοσια τους.
Διοτι ως γνωστον αν ειναι να τουρκεψουμε να γινουμε και αγαδες. Αλιμονο!
Αυτοι, εμενα, μου προξενουν εμετο. Γιατι εχω ενα dejavu με αυτην την κατηγορια κοσμου. Εσυ παλι να τους χαιρεσαι!