Γεια σας παιδιά, είμαι καινούρια στο φόρουμ (μόλις γράφτηκα χεχε). Πρόκειται να ταξιδέψω Ιταλία τον Απρίλιο με Ryanair. Λοιπόν, τα έγγραφα που έχω στη διάθεσή μου είναι: ένα αμερικάνικο διαβατήριο και μια ελληνική ταυτότητα (από τις παλιές, χωρίς τους λατινικούς χαρακτήρες). Έκανα τη βλακεία(?), που λέτε, να κλείσω εισιτήριο με το αμερικάνικο διαβατήριό μου. Μου έχουν μπει, όμως, ψύλλοι στ' αυτιά ότι θα χρειαστώ βίζα. Παρόλο που το αμερικάνικο διαβατήριο το έχω εκδόσει στην Ελλάδα--> μέλος Σένγκεν. Τι ισχύει...? Θα μπορέσω να ταξιδέψω ή θα πρέπει να βγάλω ελληνική ταυτότητα από τις καινούριες..? Υπόψην ότι το όνομά μου είναι Βασιλεία....Στο αμερ. διαβατήριο αναγράφεται ως Vasilia ενώ στην ελλ. ταυτότητα την καινούρια νομίζω θα μου το γράψουν Vasileia...Το εισιτήριο έχει κλειστεί, δεν έχει γίνει online check-in ακόμη προφανώς...Απρίλη ταξιδεύω. Τι ισχύει? Τι να κάνω...? Γνωρίζει κανείς? Ρωτάω παντού και ο καθένας μου δίνει διαφορετική απάντηση, ακόμη και σε πρεσβείες..! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Α ναι, δε μένω Αθήνα, σημειωτέον...