• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έχω μπερδευτεί: αμερικάνικο διαβατήριο ή ελληνική ταυτότητα..?

Ntalia

New Member
Γεια σας παιδιά, είμαι καινούρια στο φόρουμ (μόλις γράφτηκα χεχε). Πρόκειται να ταξιδέψω Ιταλία τον Απρίλιο με Ryanair. Λοιπόν, τα έγγραφα που έχω στη διάθεσή μου είναι: ένα αμερικάνικο διαβατήριο και μια ελληνική ταυτότητα (από τις παλιές, χωρίς τους λατινικούς χαρακτήρες). Έκανα τη βλακεία(?), που λέτε, να κλείσω εισιτήριο με το αμερικάνικο διαβατήριό μου. Μου έχουν μπει, όμως, ψύλλοι στ' αυτιά ότι θα χρειαστώ βίζα. Παρόλο που το αμερικάνικο διαβατήριο το έχω εκδόσει στην Ελλάδα--> μέλος Σένγκεν. Τι ισχύει...? Θα μπορέσω να ταξιδέψω ή θα πρέπει να βγάλω ελληνική ταυτότητα από τις καινούριες..? Υπόψην ότι το όνομά μου είναι Βασιλεία....Στο αμερ. διαβατήριο αναγράφεται ως Vasilia ενώ στην ελλ. ταυτότητα την καινούρια νομίζω θα μου το γράψουν Vasileia...Το εισιτήριο έχει κλειστεί, δεν έχει γίνει online check-in ακόμη προφανώς...Απρίλη ταξιδεύω. Τι ισχύει? Τι να κάνω...? Γνωρίζει κανείς? Ρωτάω παντού και ο καθένας μου δίνει διαφορετική απάντηση, ακόμη και σε πρεσβείες..! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Α ναι, δε μένω Αθήνα, σημειωτέον...:p

thgr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Για το πρόβλημά σου τώρα, με μια προχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο είδα οτι
μπορείς να εισέλθεις στην Ιταλία μόνο με το αμερικανικό διαβατήριο. Η βίζα χρειάζεται σε περίπτωση που θα μείνεις για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών. Βέβαια δεν είμαι και σίγουρος. Θα πάρεις απαντήσεις και από τους πιο έμπειρους του φόρουμ :)

karfitsa

Member
Βρηκα αυτο με μια αναζητηση,οπου βαζοντας οτι εχεις αμερ.διαβατ.κατοικος ελλαδας και διαρκεια ταξιδιου μεχρι 90 μερες και για τουρισμο μπορεις να πας και χωρις βιζα.Δεν ξερω αν ειναι σωστες πληροφοριες.Αν γνωριζει καποιος απο τα μελη, κατι προσωπικα,ας το γραψει.
Ministero degli Affari Esteri - Visti

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μπορείς κάλλιστα να ταξιδέψεις με το Αμερικάνικο διαβατήριο ΚΑΙ την παλιά Ελληνική ταυτότητα. Έχε τα και τα 2 μαζί σου και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Όλα που σου λένε οι παραπάνω αφορούν ΕΙΣΟΔΟ στη ζώνη Σέγκεν. Εδώ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί είσαι ήδη μέσα.

thessaris

Member
Πάντως βγάλε και μια ελληνική ταυτότητα καινούρια με λατινικούς χαρακτήρες. Είναι αρκετά βολική για τα ταξίδια σου, όχι μόνο στις χώρες Schengen αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ καθώς και σε αρκετές γειτονικές χώρες εκτός ΕΕ όπου γίνεται δεκτή. Επιπλέον βγαίνει και πολύ γρήγορα πια, σε μία μέρα.

echo2011

Member
Στο αμερ. διαβατήριο αναγράφεται ως Vasilia ενώ στην ελλ. ταυτότητα την καινούρια νομίζω θα μου το γράψουν Vasileia...
Όντως η ελληνική ταυτότητα θα γράφει το όνομά σου Vasileia. όμως μπορείς να κάνεις το εξής.. Να πας σε αστυνομικό τμήμα με το διαβατήριο σου και υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι θέλεις η νέα ταυτότητα που θα εκδοθεί να αναγράφει το όνομα σου με τον ίδιο τρόπο που το γράφει το διαβατήριο σου. Οπότε θα σε λέει και στα δύο Vasilia χωρίς το "e". Είναι σίγουρο ότι γίνεται, κάντο να ξεμπερδεύεις!

Ntalia

New Member
Καλησπέρα, τηλεφώνησα χτες στη Ryanair, στο Δουβλίνο και μου απάντησε μια συμπαθέστατη κατά τα άλλα κοπέλα και εφόσον ρώτησε τον προϊστάμενό της ότι με αμερικάνικο διαβατήριο θα χρειαστώ βίζα για να ταξιδέψω στην Ιταλία. Είναι μάλλον θέμα της εκάστοτε αεροπορικής. Οπότε θα δω τι θα κάνω. Μάλλον θα βγάλω καινούρια ελλ. ταυτότητα και με το όνομα...ελπίζω να μην τεθεί θέμα προστίμου για ένα minor spelling mistake...Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας!!! :)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα, τηλεφώνησα χτες στη Ryanair, στο Δουβλίνο και μου απάντησε μια συμπαθέστατη κατά τα άλλα κοπέλα και εφόσον ρώτησε τον προϊστάμενό της ότι με αμερικάνικο διαβατήριο θα χρειαστώ βίζα για να ταξιδέψω στην Ιταλία. Είναι μάλλον θέμα της εκάστοτε αεροπορικής. Οπότε θα δω τι θα κάνω. Μάλλον θα βγάλω καινούρια ελλ. ταυτότητα και με το όνομα...ελπίζω να μην τεθεί θέμα προστίμου για ένα minor spelling mistake...Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας!!! :)
Δεν ήξερε την τύφλα της η κοπέλα και ο προϊστάμενος. Ignore.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom