villi
Member
Με κάλυψες απόλυτα!!!Μία από τα ίδια κι εγώ με μικρή εξαίρεση κάποιες εκκλησίες.Με μπούκωσαν τα αρχαία ρε παιδί μου.Κι αυτοί οι Ιταλοί δε σκάνε χαμόγελο με τίποτα,αλλιώς τους είχα εγώ στο μυαλό μου από κάτι ωραίες εποχές στη Σκιάθο.Φαίνεται μόνο εδώ τους βγαίνει το ταπεραμέντο.Η Ρωμη υπηρξε η μεγαλυτερη απογοητευση απο καθε αλλο ταξιδι που εχω κανει. Ειχα μεγαλες προσδοκιες και επεσα απο τα συννεφα. Βεβαια υπαρχουν τρεις παραγοντες που συνεβαλαν ιδιαιτερα σ'αυτο:
1. Την επισκεφθηκα χειμωνα (οπως και ολα τα μερη που εχω παει τα τελευταια 10-15 χρονια.
2. Δεν μου αρεσουν σχεδον καθολου τα αρχαια (αγαλματα, σιντριβανια κλπ) της. Τα βρισκω πολυ φορτωμενα και κακογουστα.
3. Βαριεμαι υπερβολικα τα μουσεια με πινακες και αγαλματα, τα παλατια, τις εκκλησιες, τα καστρα. Αν και θελω να τα ριξω μια ματια δεν αντεχω περισσοτερο απο 15 αντε 20 λεπτα στο καθενα.
Δεν με χαλασαν καθολου οι πολλοι τουριστες. Μπορω να πω πως μου αρεσε κιολας. Χωρις αυτους θα εβρισκα την πολη εξαιρετικα πληκτικη και αδιαφορη αφου η εικονα που μου εδωσαν οι κατοικοι της ηταν υποτονικη.
Aπό όλα όσα αναφέρεις εγώ θα εξαιρέσω την Καπέλα Σιστίνα που πραγματικά με άφησε άφωνη και δε μπορούσα να ξεκολλήσω και την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου φυσικά.