• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έτοιμη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας!

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
H σήραγγα μήκους 6 χιλιομέτρων, που παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες εργασιών.

Η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκάνιων, μήκους 6 χλμ, η οποία παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, διανοίχθηκε σήμερα, καθ' ολοκληρία, καθώς «συνάντησαν» η μία άκρη της την άλλη, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο σημείο συνάντησης.

Εορταστικό χαρακτήρα στην καθολική διάνοιξη της σήραγγας, έδωσαν η Παραχωρησιούχος Εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και η Κατασκευαστική Κοινοπραξία Μαλιακός - Κλειδί, καθώς μετά την διάνοιξη ακολούθησε γιορτή, στο Βόρειο Μέτωπο της Σήραγγας στο Ομόλιο.

Οι εργασίες για την κατασκευή της, ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2008, και από τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα - από το Νότιο Μέτωπο δηλαδή το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και από το Βόρειο Μέτωπο το οποίο βρίσκεται στο Ομόλιο.

Σήμερα, μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες εργασιών, τα δύο μέτωπα συναντήθηκαν, στη μέση, στα 3 χιλιόμετρα δηλαδή, και έτσι άνοιξε απ’ άκρη σε άκρη η μεγαλύτερη οδική σήραγγα.

NewsIt.gr: Έτοιμη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας! Δείτε φωτογραφίες
.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
:clap::clap::clap::clap:

dmdoc

Member
Το θέμα είναι πότε θα δωθεί στην κυκλοφορία,και πόσο θα κοστίζει το διόδιο...

amsterdam

Member
Το θέμα είναι πότε θα δωθεί στην κυκλοφορία,και πόσο θα κοστίζει το διόδιο...
Δεν μας ενδιαφέρει η τιμή του διοδίου,εσείς οι αυτοκινητάκηδες που δεν το απαρνείστε πρέπει να μάθετε να πληρώνετε..:bleh:

dmdoc

Member
Δεν μας ενδιαφέρει η τιμή του διοδίου,εσείς οι αυτοκινητάκηδες που δεν το απαρνείστε πρέπει να μάθετε να πληρώνετε..:bleh:
Ουουουουου,όταν θα βάλουν διόδιο και για τα ποδήλατα,τότε τα ξαναλέμε :D

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δηλαδη προτρεπεις τον φιλο σου να διαπραξει ξανα εκεινα τα τουρκικα συνηθεια;

amsterdam

Member
Ουουουουου,όταν θα βάλουν διόδιο και για τα ποδήλατα,τότε τα ξαναλέμε :D
Κουκουρούκου :bleh:,που θα βάλουν διόδια στα ποδήλατα......................
Ειδικά εσύ ξέρεις,το ποδήλατο πλέον το έχω βάλει σε όλα τα μεταφορικά μέσα,πλήρωνουν αυτοί τα διόδια για μένα....

Είσαι μόνος φίλε :bleh:
Έχεις δίκιο,αλλά σε Ολλανδία,Βέλγιο ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ολόκληρες οικογένειες μετακινούνται με ποδήλατο και δίχως να έχουν το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας.

amsterdam

Member
Δηλαδη προτρεπεις τον φιλο σου να διαπραξει ξανα εκεινα τα τουρκικα συνηθεια;

Μη μου θυμίζεις τις άσχημες συνήθειες του φίλου μου,απλά τον προτρέπω να αρχίσει να μετακινείται με άλλα μέσα εκτός του αυτοκινήτου και ειδικά για την περίπτωσή του με τα Μ.Μ.Μ.;)

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Έχεις δίκιο,αλλά σε Ολλανδία,Βέλγιο ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ολόκληρες οικογένειες μετακινούνται με ποδήλατο και δίχως να έχουν το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας.
Aγαπητέ μου ξέρεις ότι κι εγώ ποδηλάτισα είμαι αλλά άπαξ και πω να πάω για ποδηλασία με το παιδί μου στην Ελλάδα, θα γίνω και χαροκαμμένη μάνα.
Πέραν του ότι οι χώρες που ανέφερες είναι τελείως φλατ και έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο για ασφαλή ποδηλατική οδήγηση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom