• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έρευνα TravelStories 2011 - Αποτελέσματα

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Εσύ τουλάχιστον το δηλώνεις περήφανα... Κάτι άλλοι που το κρύβουν λες και είναι Βουγιούκλες;
Ποιοί είναι αυτοί! Δώσε ονόματα και διευθύνσεις στο λαό!

Σε σχέση με την έρευνα, σκεφτόμουν ότι, βάσει του πίνακα 20, γίνεται σαφές ότι το φόρουμ χρησιμοποιείται περισσότερο από μικρές ηλικίες. Δηλαδή, ηλικίες που έχουν ταξιδέψει λιγότερο και, κατά κύριο λόγο, ονειρεύονται και επιθυμούν τα ταξίδια.
Με δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι αυτές που έχουν ταξιδέψει, ταξιδεύουν και θα ταξιδεύουν περισσότερο(τόσο λόγω οικονομικής ανεξαρτησίας και ευχέρειας όσο και λόγω χρόνου ζωής), η έρευνα υπονοεί ότι το φόρουμ είναι περισσότερο χρήσιμο για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, παρά για όσους ταξιδεύουν.
Αυτό έχει βάση και στην ποιότητα των πληροφοριών που μπορεί κανείς να αντλήσει από το φόρουμ, αφού με εξαιρέσεις τα πλέον πολυταξιδευμένα μέλη του φόρουμ, καθώς και κάποια άλλα, οι πληροφορίες ανταποκρίνονται κυρίως σε ο,τι θα μπορούσε να βρεθεί και σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Όσοι μπορούν να αγοράσουν αυτόν τον οδηγό, θα τον προτιμήσουν, κατά πάσα πιθανότητα.
Καταλήγω, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό να αυξηθούν τόσο οι ιστορίες με προσωπικό χαρακτήρα(όπου, δηλαδή, θα περιγράφονται γλαφυρά οι τοποθεσίες και θα δίνονται μυστικά και tips που μπορεί να λείπουν από έναν οδηγό, όπως επίσης και φωτογραφίες) όσο και οι περισσότερο ''ώριμες'' ταξιδιωτικά συζητήσεις.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται λοιπόν το forum είναι περισσότεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί για απλούς/συχνούς προορισμούς. Και τώρα που είναι και οι tagαρισμένες οι χώρες θα βγουν πιο εύκολα οδηγοί... Ποιοί έχουν όρεξη;

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Αν και πουρεηντζερ, :( επιτρεψτε μου να πω μπραβο για την καλή δουλειά και τα ενδιαφεροντα στοιχεία.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για τους stats-geeks τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας βρίσκονται εδώ:

http://www.travelstories.gr/%F0%E5%...%E1-%E1%F0%EF%F4%E5%EB%DD%F3%EC%E1%F4%E1.html

μέχρι να βρω χρόνο να κάνω κάποιες συγκρίσεις και να βγάλω κάποια γραφήματα (εκτός αν ψήνεται κανείς από σας :p )

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν είμαι σίγουρος πως οι νεότεροι σε ηλικία έχουν κάνει απαραίτητα λιγότερα ταξίδια από τους παλιότερους. Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το κοιτάξει ο Δευκαλίωνας και να δώσει το σχετικό στατιστικό, αν μπορέσει κάποια στιγμή, γιατί μάλλον είναι και μπελαλίδικο. Εγώ βλέπω πολλά μέλη που είναι 26 ή 32 ή 25 κι έχουν πάει σε 20-30 χώρες σύμφωνα με το χάρτη τους. Αυτός που σήμερα είναι 25-30 είχε απείρως περισσότερες ευκολίες/δυνατότητες να ταξιδέψει από εκείνον που είναι 50άρης έκανε οικογένεια έχει υποχρεώσεις και στα 25 του ονειρευόταν ταξίδια και δεν είχε τις ευκολίες των σημερινών νέων (erasmus, loco, λιγότεροι περιορισμοί, δυνατό ευρώ).

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό θα ήταν τι ποσοστό των μηνυμάτων (ή των ταξιδιωτικών ιστοριών) γίνεται από πόσα μέλη. Π.χ ότι το 80% των μηνυμάτων γίνεται από το 20% των μελών. Ή ότι από τα 500 μέλη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, σημειώνεται το τάδε ποσοστό μηνυμάτων. Μετά, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το προφίλ αυτών που παράγουν τον κύριο όγκο των μηνυμάτων ή των ιστοριών. Δηλαδή τα στατιστικά να μην επικεντρώνονται μόνο στους χρήστες γενικότερα αλλά στους -ας τους πούμε- "παραγωγικούς" χρήστες.

Τέλος, το πιο ενδιαφέρον στατιστικό για μένα από την προηγούμενη καταγραφή ήταν η ανάλυση των χαρτών: σε ποιες ηπείρους, ποιες χώρες έχουν ταξιδέψει οι λιγότεροι και οι περισσότεροι. Λέω εγώ τώρα, τι στατιστικά θα με ενδιέφεραν, χωρίς να προσφέρομαι για την αγγαροδουλειά.

Από αυτά που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί, για μένα τα πιο ενδιαφέροντα είναι η ανάλυση της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς, το σε τι κατάλυμα προτιμά να μείνει ο καθένας, αν έχει κάει κρατήσεις από πριν, από ποιο σάιτ κλπ. Όπως επίσης και το ότι μια καθαρή πλειοψηφία (58%) έχει ταξιδέψει σε μονοψήφιο αριθμό χωρών.

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Δεν είμαι σίγουρος πως οι νεότεροι σε ηλικία έχουν κάνει απαραίτητα λιγότερα ταξίδια από τους παλιότερους. Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το κοιτάξει ο Δευκαλίωνας και να δώσει το σχετικό στατιστικό, αν μπορέσει κάποια στιγμή, γιατί μάλλον είναι και μπελαλίδικο. Εγώ βλέπω πολλά μέλη που είναι 26 ή 32 ή 25 κι έχουν πάει σε 20-30 χώρες σύμφωνα με το χάρτη τους. Αυτός που σήμερα είναι 25-30 είχε απείρως περισσότερες ευκολίες/δυνατότητες να ταξιδέψει από εκείνον που είναι 50άρης έκανε οικογένεια έχει υποχρεώσεις και στα 25 του ονειρευόταν ταξίδια και δεν είχε τις ευκολίες των σημερινών νέων (erasmus, loco, λιγότεροι περιορισμοί, δυνατό ευρώ).
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά οι 25-30 που έχουν επισκεφθεί γύρω στις 30 χώρες είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, έχω την εντύπωση. Εξάλλου, στο φόρουμ δεν συμμετέχουν όλοι όσοι ταξιδεύουν.

Προχωρώντας τη σκέψη σου για τα στατιστικά, θα έλεγα ότι θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιά ήπειρο διαλέγουν(ή ποιά χώρα) τα μέλη που δεν έχουν βγει από την Ευρώπη για το πρώτο τους 'μακρινό' ταξίδι. Ίσως, πχ, τα μέλη που έχουν επισκεφθεί μία μόνο χώρα εκτός Ευρώπης να έχουν διαλέξει στην πλειοψηφία τις ΗΠΑ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom