Έρευνα σχετικά με τον τουρισμό και την ύφεση (για φοιτητική εργασία)

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καλώς ήρθες! Το συμπλήρωσα κι εγώ το ερωτηματολόγιο, όμως σε κάποιες ερωτήσεις-απαντήσεις βρήκα πως υπήρχαν ασάφειες-γενικότητες πχ. στην ερώτηση για το ποιους προορισμούς προτιμούσαμε πριν και ποιους μετά οι απαντήσεις φθηνούς-ακριβούς και κοντινούς-μακρινούς είναι πολύ γενικές κι όχι απαραίτητα ενδεικτικές σε συνάρτηση με το οικονομικό κόστος. Όπως και να 'χει, καλή συνέχεια.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ έχω μια παρατήρηση. Το ερωτηματολόγιο θεωρεί δεδομένο ότι αν η κρίση έχει επηρεάσει τις ταξιδιωτικές μου συνήθειες, αυτό θα έχει γίνει αρνητικά. Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Π.χ. εγώ έχω αισθητά μειωμένο εισόδημα, αλλά λόγω κρίσης έχω λιγότερη εργασία, άρα περισσότερο χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ταξιδεύω περισσότερο και -επειδή πια έχω και το χρόνο- και μακρύτερα. Άρα ενώ οικονομικά είμαι χειρότερα, ...ταξιδιωτικά είμαι καλύτερα. Και γνωρίζω πολλούς -μα πολλούς- που "εκμεταλλεύονται" την κρίση για να κάνουν ταξίδια που λόγω χρόνου τους ήταν αδύνατα νωρίτερα (με τον ίδιο τρόπο που η κρίση ευνοεί ανθρώπους να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους ή να δουν περισσότερες ταινίες).

Επίσης το τι είναι κοντά-μακριά είναι πολύ σχετικό. Σε αυτό το φόρουμ π.χ. ένα ταξίδισ την Πράγα δε θεωρείται μακρινό ή εξωτικό. Για το μέσο Έλληνα μπορεί και να θεωρείται υπέρβαση. Δεν είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα σε καμία περίπτωση. Για άλλους, μακρινό ταξίδι μπορεί να είναι η Ικαρία π..χ σε σχέση με την Πάρο...

Κατά τ' άλλα, καλή τύχη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα