• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έπεσε το πολωνικό προεδρικό αεροπλάνο

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ναι, σωστά, τη σωστή ιστορία τη γράφει μόνο το ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες και παραποιητές.
Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται κάποιοι....
Η Δημοκρατία που πολλές φορές έχεις επικαλεστεί χωράει όλες τι; απόψεις. Και χωρίς βρεγμένη σανίδα.......Γιατί τότε δεν θα ήταν Δημοκρατία

Christian

Member
Ναι, σωστά, τη σωστή ιστορία τη γράφει μόνο το ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες και παραποιητές.
Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται κάποιοι....
Καλώς τον φίλο μου τον taver, να σου πώ την αλήθεια είχα ανησυχήσει για την απουσία της κριτικής σου στα μυνήματα μου τώρα τελευταία, αν θέλεις άνοιξε άλλο τόπικ να το συζητήσουμε το θέμα της παραποίησης της ιστορίας και για το ποιος είναι ο ψεύτης (αν και είναι φως φανάρι)......αν δεν το κατάλαβες σε προκαλώ.;)

Οι κάποιοι που αναφέρεις ....ποιούς εννοείς ?

deja vu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Αυτά παθαίνουν όσοι προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία...... ;)
Δηλαδή τι παθαίνουν όσοι <<υποτίθεται>> ότι παραποιούν την ιστορία πέφτουν με το αεροπλάνο;
Τι να σου πω ρε φίλε πως είναι δυνατόν να πολιτικοποιείς μια τραγωδία (στην οποία και έχεις άδικο) δεν μπορώ να το καταλάβω:roll::roll::roll:

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ειχα αρχισει να ανησυχω αλλα ο καλος και αγαπημενος Traveller επεστρεψε κοντα μας.

Σας παρακαλω η συζητηση περι φαντασματων, Χαρδαβελα και κομμουνισμου να σταματησει εδω.
Οποιος θελει να συζητησει για ανεξηγητα φαινομενα και πολιτικες ιδεολογιες ας ανοιξει νεο θεμα

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
συμφωνώ και εγώ. άλλωστε η συζήτηση περί κομμουνισμού έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το βλεπω αυτο το τοπικ να γινεται cult! Μη μας τα σβυσεις Λυδα, please, στειλτα στο καδο ανακυκλωσης!
Στο μεταξυ με ενδιαφερει πολυ η αποψη οτι οι εξωγηινοι ειναι πολιτικοι οπαδοι της αλλοτε κραταιας σοβιετικης αυτοκρατοριας και συγχιστηκαν τα μαλλα με αυτα που συμβαινουν οποτε και εριξαν το αεροπλανο του πολωνου προεδρου! Για να δουμε τι αλλο θα μαθουμε εδω μεσα!

dmdoc

Member
Και τα δέντρα...γιατί τα ξεχνάτε;;;
Καμουφλαρισμένοι κομμάντο ήταν!!!:clap::clap:

arabickostas

Member
βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? είμαι άσχετη μη με παρεξηγησετε...αλλά κάπως δε μου πάει....ολοκληρο αεορπλάνο ,έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και έπαθε τέτοια ζημιά? το δέντρο να το καταλάβω ότι έγινε λιώμα αλλά το αεροπλάνο?θα μου πει κανεις η ταχυτητα είναι ισως μια βασική παραμετος αλλά και παλι ,είναι λογικό?σορρυ αν κάνω χαζή ερώτηση αλλά κάποιοι που ασχολουνται ίσως θα έχουν ένα πρωτο σχολιο...τώρα το ειδα ότι λέει δέντρα και όχι δεντρο συμφωνα με το κειμενο που παρατειθεται πιο πάνω....τι να πει κανεις ....άλλες φορές έχουν ενοχοποιηθει τα πουλιά ,τώρα είρθε και η σειρά των δεντρων ...μονο που τα δέντρα ηταν εκει από πριν...
Επι του θέματος Δάφνη,τα πολιτικά αεροπλάνα ακολουθούν διαδικασιές με πτηση δι οργάνων (IFR rules).Εδικα σε ασχημους καιρους με ομιχλες και βροχές κανουν επιπλεον διαδικασιες καθοδου.Τωρα αν απο λαθος εκτιμηση, και με δεδομενη την ομιχλη και την χαμηλη ορατότητα,συμβει ένα ατυχημα, η ταχυτητα του αεροπλανου και η διαμορφωση του περιβαλλοντος(δεντρα στην προκειμενη περιπτωση) καταστρεφουν την ατρακτο(σκαρι) του α/φους .Απο κει και πέρα οι ειδικοι εμπειρογνώμονες των αεροπορικων ατυχημάτων ψαχνουν τα αιτια.Συγκεκριμενα κομματια του αφους ελεγχονται ως προς την πλευρά που εχουν υποστει παραμορφώσεις για να διαπιστωθει η γωνια με την οποια συνετριβη ενα α/φος.Και φυσικα πολλες αλες έρευνες γυρω απ την προσκρουση του με το έδαφος.

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Παιδια,ετσι οπως το πατε...θα γινουν ασχημιες :mad:

Traveller

Member
Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος θα κάνω μία παρατήρηση μόνο...
Δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι σφαγή του Κατίν έγινε από τους Σοβιετικούς... είναι μια από τις σκοτεινές πλευρές της σύγχρονης ιστορίας και δεν μπορώ να δεχθώ με σιγουριά προπαγανδιστικές ταινίες και εθνικιστικές αντισοβιετικές υστερίες... προσοχή δεν λέει ότι η σφαγή δεν έγινε από τους Σοβιετικούς λέω ότι δεν είναι 100% σίγουρο ότι έγινε από αυτούς... αλλά έστω και να έγινε... θεωρώ μέγιστη αχαριστία από πλευράς Πολωνίας το γεγονός ότι στέκονται σε αυτό μόνο το συμβάν και δεν αναγνωρίζουν την θυσία χιλιάδων Σοβιετικών στρατιωτών κατά την διάρκεια της πολιορκίας και της απελευθέρωσης της Βαρσοβίας από τον Ναζιστικό ζυγό... μερικά πράγματα πρέπει απλά να λέγονται...

Στα του ατυχήματος... θεωρώ ότι είναι το λιγότερο αφελές να προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για ένα ατύχημα λίγες ώρες μόνο μετά... το μόνο σίγουρο είναι οτι το αεροπλάνο δεν ήταν χρέπι... μου φαίνεται αδιανόητο ένα προεδρικό αεροπλάνο να μην συντηρείτε σωστά... αυτό δεν παίζει... εξάλου το συγκεκριμένο Tupolev είχε κάνει ελάχιστους κύκλους και ήταν από την αρχή προεδρικό αεροσκάφος... αν με ρωτήσετε τι μπορεί να έγινε με μεγάλη επιφύλαξη θα έλεγα ότι ο καιρός και το ανθρώπινο λάθος μάλλον είναι οι παράγοντες της πτώσης... το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν έχει καμιά μορφή ILS και έτσι η προσγείωση έπρεπε να γίνει με το μάτι...τα 500 μέτρα ορατότητα λόγω ομίχλης είναι ελάχιστα... οι τέσσερεις προσπάθειες προσέγγισης είναι πάρα πολλές σε τέτοια περίπτωση... επιχειρείς μία άντε δύο και μετά την κάνεις... δεν αλλάζει ο καιρός μέσα σε πέντε λεπτά... το ότι έκανε τέσσερεις προσπάθειες είναι παράλογο... η λογική λέει ή ότι ο πιλότος για λόγους πρεστίζ επιχείρησε να προσγειωθεί με κάθε τρόπο ή ότι θα "αναγκάστηκε" από τους ανωτέρους του να το προσγειώσει να κάθε τρόπο... επαναλαμβάνω ότι αυτά που γράφω είναι αυθαίρετες θεωρίες και υποθέσεις μου και φυσικά εύκολα μπορούν να ανατραπούν από μια απλή και μόνο διερεύνηση του ατυχήματος...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom