Βιετνάμ Ένα ταξίδι ξεκινάει...

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΠΑΛ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Μέχρι τώρα νόμιζα οτι είναι μια γέφυρα που την κρατούν δύο χέρια πάνω στο βουνό και πηγαίνεις να θαυμάσεις το φυσικό τοπίο. Δεν είχα καταλάβει οτι είναι ολόκληρο τουριστικό πάρκο και μάλιστα τόσο μεγάλο... Ξενέρωσα λίγο.
Το ίδιο νομίζαμε και εμείς. Αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Όμως το φυσικό τοπίο είναι εκεί απείραχτο. Οι κήποι που έχουν στήσει με κάθε λογής τροπικά φυτά και όχι μόνο είναι απλά καταπληκτικοί. Παντού έχει bonsai κάθε λογής και μεγέθους. Αν το ξέραμε από την αρχή δεν ξέρω εάν πηγαίναμε. Παρόλα αυτά τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μία ο μαζικός ψυχαγωγικός τουρισμός τύπου disneyland και από την άλλη η φύση και οι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι κύρια από την Ασία. Εσύ αποφασίζεις...

poised

Member
Συγχώρεσέ μου μερικά μαζεμένα σχόλια τα οποία έρχονται με διάθεση επεξήγησης αποριών και όχι "διόρθωσης"!

Αν και η Σιγκαπούρη είναι μια ακριβή πόλη (περισσότερα μετά την διήμερη παραμονή της επιστροφής) ήπιαμε πολύ γευστικό καφέ americano με 1,5 ευρώ και φάγαμε ένα είδος τοστ, επίσης με 1,5 ευρώ.
Από τη φωτογραφία το τοστ πρέπει να είναι το διάσημο σιγκαπουριανό kaya butter toast, δηλαδή με μαρμελάδα kaya (καρύδα, ζάχαρη, αυγό) και κομμάτια παγωμένου... βουτύρου. Κάποιοι τρελαίνονται με αυτό, εμένα με πιάνει σιχαμάρα από την υπερβολική λιπαρότητα - ας μη μιλήσουμε για θερμίδες!

Κάθε τόσο έπιναν σε κάτι μικρά ποτηράκια κάτι σαν βότκα και φώναζαν κάτι σαν ho ba yo
Một, hai, ba, dô (και αφού το πεις μερικές φορές, uống). Δηλαδή απλά "1, 2, 3" και η τελευταία λέξη δε σημαίνει κάτι, προφέρεται "γιο" στο νότο και "ζο" στο βορρά. Στο τέλος λένε "ούονγκ" που σημαίνει "πιες". Κάποιες φορές κόβουν το 1 και λένε μόνο το 2-3 γιο/ζο.

Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο μετά από κάποια μέτρα πέσαμε πάνω στο δέντρο με τα φρούτα του να κρέμονται. Όποιος γνωρίζει τι είναι ας το γράψει.
Είναι πόμελο, απλά η συγκεκριμένη ποικιλία είναι κυρίως διακοσμητική. Μπορείς να τα φας αλλά δεν έχουν ωραία γεύση όπως τα πράσινα.

Οι σήραγγες Địa đạo Bến Đình είναι πιο κοντά στη Σαϊγκόν ενώ οι σήραγγες Địa Đạo Củ Chi - Bến Dược είναι λίγο πιο μακριά. Επιλέξαμε την μακρύτερη διαδρομή η οποία διαφημίζεται ως λιγότερη τουριστική και μάλλον πρέπει να είναι αλήθεια
Χωρίς να ξέρω αν κάποιο από τα δύο έχει λιγότερο κόσμο από το άλλο, νομίζω ότι και τα δύο προσφέρουν σχεδόν ακριβώς την ίδια εμπειρία για τον επισκέπτη. Τα τούνελ και στα δύο σημεία δεν είναι τα πραγματικά αλλά κατασκευασμένα εκ των υστέρων για τουριστικούς λόγους και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί σε άλλο σημείο στη περιοχή που υπάρχουν κάποια από τα πραγματικά τούνελ δεν είναι επισκέψιμα στο εσωτερικό καθώς είναι επικίνδυνα. Εξαιρετικά στενά, με τμήματα που έχουν καταρρεύσει και πιθανώς επικίνδυνους "κατοίκους" μέσα, δεν αξίζει κάποιος να τα επισκεφθεί αν δεν έχει ειδικό ιστορικό ενδιαφέρον.

Στην περιοχή όπου εκβάλει ο ποταμός Mekong ζει η μειονοτική εθνοτική ομάδα των Champa (178.948 άτομα σύμφωνα με την απογραφή του 2019).
Οι περισσότεροι σε αριθμό Τσάμπα ζουν στο κεντρικό Βιετνάμ και αυτοί που είναι στο νότο είναι κυρίως στα δυτικά στα σύνορα με Καμπότζη. Δεν πιστεύω ότι χαρακτηριστικό της περιοχής του δέλτα του μεκόνγκ είναι οι Τσάμπα ούτε οι Μουσουλμάνοι που υπολογίζονται στο 0.1% του πλυθησμού και αυτοί βρίσκονται κυρίως στα σύνορα.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Một, hai, ba, dô (και αφού το πεις μερικές φορές, uống). Δηλαδή απλά "1, 2, 3" και η τελευταία λέξη δε σημαίνει κάτι, προφέρεται "γιο" στο νότο και "ζο" στο βορρά. Στο τέλος λένε "ούονγκ" που σημαίνει "πιες". Κάποιες φορές κόβουν το 1 και λένε μόνο το 2-3 γιο/ζο.
πως φαίνεται ότι είσαι σώγαμπρος :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.958
Μέλη
39.663
Νεότερο μέλος
IASONAS_KAROUBAS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα