A7PILOT
Member
Περιεχόμενα
Καλησπέρα. Επειδή έχω βοηθηθεί πάρα πολύ στα ταξίδια μου, από τους φίλους και φίλες που γράφουν εδώ μέσα, αποφάσισα και εγώ να γράψω την εμπειρία μου από το τελευταίο ταξίδι με τη σύζυγο στη Βενετία. Σημειώστε ότι πάω για 4η φορά. Σκοπός να την ξαναδούμε χαλαρά....
- Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με Ryan Air Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 αργά το βράδυ 08:50.Φτάσαμε TREVISO στις 21:30 ώρα Ιταλίας. Ούτε σκέψη να πάμε αυτή την ώρα στη Βενετία, οπότε μείναμε σε ξενοδοχείο στα 5 λεπτά με τα πόδια από το αεροδρόμιο. (Agriturismo Da Ninoti). Απ' έξω δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά ήταν ολοκάθαρο.
- Επόμενη μέρα ξύπνημα, καφέ, και ποδαράτο στα 5 λεπτά στο αεροδρόμιο. Από εδώ παίρνουμε το λεωφορείο που πάει κατευθείαν Βενετία, για να μην μπλέξουμε με τρένα και μετρό και όλα τα συναφή. Αναχωρεί κάθε 30 λεπτά από την κεντρική είσοδο του αεροδρομίου και με 12 ευρώ σε πάει κατευθείαν μέσα στη Βενετία, στην πιάτσα Ρόμα. Από εκεί επειδή δεν είχαμε βαλίτσες, επιλέξαμε να πάμε ποδαράτο (1,5 Km ) στο ξενοδοχείο που είχαμε επιλέξει με μια πρώτη βόλτα στις όχθες του μεγάλου καναλιού που χωρίζει στα δύο την Βενετία. Αυτή την εποχή δεν μυρίζει πολύ..... Ποτέ το καλοκαίρι.... Σαν ξενοδοχείο, επιλέξαμε. το Hotel Al Ponte Mocenigo για τους εξής λόγους: Είναι αξιοπρεπέστατο, ολοκάθαρο, με τεράστια δωμάτια και πολύ καλό πρωινό. Είναι μακριά από τη φασαρία του κέντρου, αλλά στην πράξη σε 10 λεπτά με το βαπορέτο είσαι στο κέντρο, γιατί η θέση του είναι ακριβώς δίπλα στη στάση San Stae της γραμμής Νο 1 του βαπορέτου. Αφού βολευτήκαμε στο ξενοδοχείο, ξεκινήσαμε την κλασική τουριστική διαδρομή της πρώτης μέρας , γέφυρα Rialto και μετά San Marco. Ανεβήκαμε πάλι στο καμπαναριό, μπήκαμε πάλι στην εκκλησία, παντού με εισιτήριο, δεν ξαναμπήκαμε στο παλάτι του Δόγη, ήπιαμε καφέ στο γνωστό καφέ Florans (πονάει...) και επιστρέψαμε προς το ξενοδοχείο, όπου πήγαμε για φαγητό σε μια ταβέρνα στα 30 μέτρα δίπλα ( Osteria Mocenigo ) . Μία μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς και μια με φρούτα της θάλασσας με το τοπικό κρασί … Αψογα….
- Επόμενη μέρα μετά από ένα πολύ καλό πρωινό, αποφασίσαμε να κινηθούμε με τα πόδια πάλι ,( η Βενετία και το Μανχάταν θέλουν περπάτημα) βορειοδυτικά από την πιάτσα Ρόμα και .να βγούμε στην έξοδο του μεγάλου καναλιού και από εκεί στην Ακαδημία. Με τις απαραίτητες στάσεις, περάσαμε πάλι από το San Marco και κινηθήκαμε ανατολικά και βόρεια από το Rialto όπου καθίσαμε για φαγητό στην osteria “IL Paradiso perduto” (Trip Advisor). Αξιοπρεπέστατη, ίδιες φυσικά μακαρονάδες…. Από εκεί στα 5 λεπτά με τα πόδια στη στάση του βαπορέτο “Καζίνο” και αφού ενεργοποιήσαμε την κάρτα 24 ωρών του βαπορέτου (20 ευρώ η κάθε κάρτα, αλλά αξίζει) σε 1 λεπτό βρεθήκαμε απέναντι στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση 1 ώρα, και με το βαπορέτο σε 10 λεπτά σε μπαράκι στο Rialto.