• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τα τρόφιμα και η εστίαση ; Τον Ιανουάριο που ήμουν βόρεια Ισπανία οι τιμές σε ταβέρνες ήταν πολύ κοντά στις ελληνικές.
Ισχυει, αν και διαφερει πολυ απο επαρχια σε επαρχια, αλλο το Σαν Σεμπαστιαν αλλο η Μεριδα. Βοηθαει παρα πολυ το μενου τηε ημερας στην καθημερινότητα που σε μας ειναι σχεδον άγνωστο.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Στην Ελλάδα με βασικό 750€ ,ενοίκιο 400€ (σχεδόν 50% του μισθού) και ρεύμα 150€ τον μήνα (σχεδόν 20% του μισθού) πες μου σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχουν αυτές τις τιμές αναλογικά των μισθών ...ξέχωρα η θέρμανση για έξι μήνες (στην Ελλάδα)

Στην Γερμανία ένα μέσο νοικοκυριό πληρώνει 1000€ τον χρόνο ρεύμα με μισθό βασικό 1800€
Μα αυτό ακριβώς έγραψα κι εγώ. Δεν είναι τα ίδια δεδομένα. Φαντάζομαι ότι και στην Ελλάδα αν σου τα σκάνε χοντρά οι γονείς φεύγεις κι απ'τα 18. Αν είσαι μήνας μπει μήνας βγει που να πας;

Απλά και τους Γερμανούς, Ολλανδους κλπ μόνο ανεξάρτητους δεν τους λες κι ας έχουν φύγει απ' το σπίτι.

panpan

Member
Τουλαχιστον ας τρωνε κατι. Με μινιμουμ μισθο 1100 και ενοικια διαμερισματος στον Θεο ολοι αστεγοι θα ειναι.
Θα συμφωνήσω μερικώς μαζί σου, αλλά αυτά τα λεφτά τα παίρνει κάποιος που μόλις βγαίνει στην αγορά εργασίας χωρίς προσόντα. Για αυτό οι νέοι συγκατοικούν. Αν είσαι "παλιός" η έχεις κάποια προσόντα οι μισθοί ξεφεύγουν. Δεν είναι απαραίτητο πχ όλοι να μένουν στην πόλη όταν έχουμε τόσο καλό δίκτυο ΜΜΜ. Θα πω ένα παράδειγμα. Εγώ μένω 59 Χιλ από Βαρκελώνη. Αν πάρω το εξπρές τρένο είμαι σε 35 λεπτά στο κέντρο της πόλης. Αν πάρω το κανονικό είμαι σε 45 -50 λεπτά. Όταν έμενα Βαρκελώνη πλήρωνα ενοίκιο 850 ευρώ, τώρα πληρώνω 656 ευρώ το δάνειο και είναι δικό μου το 2029. Ανακεφαλαιωνοντας , είναι η ζωή πολύ πιο φτηνή εκτός πόλης ακόμα και
από την Ελλάδα. Αν είσαι κοντά στα τουριστικά μέρη , είναι ακριβά έως ελεεινά ακριβά.

annoula

Member
Και στην Ελλάδα πάντως στην επαρχία είναι νομίζω ακόμα πιο οικονομικά, εξαιρώντας βέβαια κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς όπως τα Χανιά όπου όλα είναι στα ύψη. Αν πάντως θέλεις μία ώρα να πας και μία να γυρίσεις από την δουλειά είτε είσαι στην Βαρκελώνη είτε στην Αθήνα είναι δύσκολα τα πράγματα.

alma

Member
Ακριβώς.Κι αν μείνεις μακρυά από κέντρο Αθήνας,δεν θα πληρώσεις νοίκι όσο στο Κουκάκι,μπορεί να βρεις και μονοκατοικία με λιγότερα λεφτά.Το ίδιο και μακρυά από το κέντρο όλων των μεγάλων πόλεων ως και στα νησιά.Αν μείνεις σε απόσταση 50 λεπτών-μιας ώρας οδήγησης,ευκαιρίες υπάρχουν.

panpan

Member
Αν πάντως θέλεις μία ώρα να πας και μία να γυρίσεις από την δουλειά είτε είσαι στην Βαρκελώνη είτε στην Αθήνα είναι δύσκολα τα πράγματα.
Αυτό είναι το μειονέκτημα των μεγάλων πόλεων. Σχεδόν ποτέ δεν είναι κοντά η δουλειά σου και
θέλεις τον χρόνο σου για μετακίνηση. Ειδικά σε ένα ζευγάρι όταν ο ένας δουλεύει στην δύση και
ο άλλος στην ανατολή.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Oι Ισπανοί συγκατοικούν πολύ ευκολότερα από τους Έλληνες πάντως, κι όχι μόνο ως φοιτητές.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.671
Μέλη
39.412
Νεότερο μέλος
Lena V

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom