Με την εμπειρια μου εχοντας ζησει σε βορεια ευρωπη1. Δεν αλλαζω με τίποτα την φιλοξενία του Ελληνα την οποια δεν μπορει να αμφισβητήσει κανείς και τουλαχιστον απο τα αρκετα ταξιδια που μεχρι τωρα εχω κανει δεν την εχω συναντησει πουθενά!
2. Οι περισσότεροι ( φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις ) ειναι γενναιόδωροι και ανοιχτοχερηδες. Δεν εχουν κολληματα στο ποιος θα πληρώσει ακομη και εκεινοι που ο μισθος τους ειναι χαμηλος. Λογω δουλειάς εχω κανει γνωριμιες με ανθρώπους απο Βέλγιο, Ισπανία, Ρωσία και ενω εχω κεράσει αρκετες φορές ποτε μα ποτέ δεν εχουν κανει την κινηση να πληρώσουν. Και πιστεψτε με η οικονομικη τους κατασταση ειναι πολυ καλυτερη απο την δικη μου. Δεν περιμένω το αντικερασμα η ενα δώρο απλη παρατήρηση κάνω.
3. Οι Ελληνες νεοι κ ηλικιωμένοι ειτε μενουν στην πόλη ειτε στο χωριο ακομη και αν δεν γνωριζουν αγγλικά ειναι πρόθυμοι να βοηθησουν εστω και με νοηματα τον τουρίστα που χρειάζεται βοήθεια, κατεύθυνση, πληροφοριες. Δεν ξερω για εσας, εμένα σε μεγαλες και εξευγενισμενες Ευρωπαικες πόλεις με εχουν προσπεράσει απειρες φορές χωρις καν να σταθούν να ακούσουν τι θελω να ρωτήσω.
4. Προσθεστε με στην κατηγορια εκεινων που κάθονται στον ηλιο με μια μπυρα στο χερι ( ποτέ καφέ ) και λενε για το ποσο υπερηφανοι ειναι για τα κατορθωματα των Αρχαίων ημών Προγόνων.Ομως, μην βγάζετε βιαστικα συμπερασματα, γιατι πρωτον πηγα να αραξω στον ηλιο μετα απο 10 ώρες δουλειάς (δεν σημαινει οτι μονο καθομαι στη ζωη μου) δευτερον δεν λεω κατι παράλογο και τελευταίο πάντα προσθετω τους υπόλοιπους κατ'εμέ σημαντικούς αρχαιους πολιτισμους που μαζι με την Αρχαια Ελλαδα αποτέλεσαν επιρροή για μεταγενεστερους πολιτισμούς. Πραγματι, υπάρχουν Ελληνες ακριβως οπως τους παρουσιάζεις αλλα επειδη υπάρχει ενα ποσοστό δεν σημαίνει οτι είναι κύριο χαρακτηριστικό ολων των Ελληνων.
Θα βελτιωνα την περιβαλλοντική, οδηγική και επικριτική συμπεριφορα του Έλληνα. Προσπαθώ και εγω, αλλα σηκώνω σιγουρα βελτίωση.
1. Διαφωνω, νομιζω οτι εχουμε αλλαξει πολυ απο τις "γιαγιαδες" μας που ηταν οτι πιο φιλοξενο υπαρχει. Ειναι τρομερο το ποσο ευκολα με καλουσαν σπιτι τους οι ξενοι και φυσικα να αραξω εκει αν περνουσε η ωρα. Μου εκανε τρομερη εντυπωση, ισως να εχω τυχει και σε καλες περιπτωσεις.
2. Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο. Με 3κ60 κυριολεκτικα γουσταρα τοσο πολυ να κερασω ορισμενες φορες και ποτε μα ποτε δεν εγινε το αντιθετο. Καπου εκνευριζομουν με τοσο πολυ δια 5 ή δια 8 που καναμε με ακριβεια λεπτου του ευρω οταν βγαιναμε εξω.
3. Χμμ ετσι κ ετσι, παλι ισως ετυχα σε περιπτωση αλλα δεν θα ξεχασω γιαγια γερμανιδα που βοηθησε χωρις να ζητησουμε τιποτα οταν μας ειδε με χαρτες. Δεν θυμαμαι να εχω δει παρομοια περιπτωση εδω
4. Χαχα εγω το αντιθετο δεν ελεγα ποτε τιποτα αλλα παλι μου εκανε εντυπωση ποσο πολυ μου μιλουσαν οι ξενοι για την ιστορια μας και ποσο πολυ την αγαπουν.
Συνοψιζοντας υπαρχουν πολλα στερεοτυπα, σιγουρα υπαρχει μεσος ορος αλλα δεν μπορω να κανω γενικευσεις στους λαους. Σιγουρα το στερεοτυπο ειναι ο ελληνας να εισαι φασαριατζης, τριχωτος, τσαπατσουλης με φραπε και τσιγαρο στο χερι αλλα ποσο ισχυει πλεον αυτο? Ομοιως τα στερεοτυπα καθε λαου