Κλασική καραμέλα!! Αυτή την άποψη για τους Ροδίτες την ανακάλυψα για πρώτη φορά όταν πήγα να σπουδάσω."Οι Ροδίτες είναι πλούσιοι,κακοί κλπ κλπ" Χαίρομαι που βρίσκεται κάποιος και υπερασπίζεται τον τόπο μου,ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα από τα οποία μας έχει πάρει όλους η μπάλα..Μπορώ να πω ότι εγώ ταίριαξα περισσότερο με τις Κύπριες συμφοιτήτριες μου παρά με τις Αθηναίες ή Κρητικές(αυτό ίσως να λέει κάτι,ίσως και τίποτα όμως γιατί ο χαρακτήρας παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας φιλικής σχέσης) Παρόλα αυτά εγώ μπορώ να πω ότι στην πλειοψηφία τους οι Ροδίτες είναι δουλευταράδες,ακόμα και όσοι έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, δουλεύουν άπειρες ώρες για την διατηρήσουν (ειδικά αυτοί που ασχολούνται με τον τουρισμό),είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες (οι νεότεροι τουλάχιστον) αλλά ταυτόχρονα ίσως και να διατηρούν λίγο το σνομπ όπως λέτε,από την άποψη ότι τους αρέσει η καλοπέραση(ακριβά αμάξια,φαγητά κλπ).
Γενικότερα εμμένω στην άποψη μου ότι δεν πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι καθώς ο καθένας κουβαλάει διαφορετικά βιώματα. Ακόμα και από Κρητικούς έχω ζήσει όλα τα πιθανά σενάρια.(Αγενείς,αφιλόξενους,τοπικιστές αλλά και φιλόξενους, δεκτικούς ανθρώπους).Έτσι προτιμώ να βλέπω κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.