turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
να σου δωσω ενα παραδειγμα...ο Χ δουλευει σε μια εταιρεια με ενα μισθο 700 ευρω...φυσικα δνε του φτανουν για να κανει ταξιδια...δεν μενει τιποτα στην ακρη...του λες ψαξε βρες κατι αλλο....η απαντηση "τρελος εισαι? καλα ειμαι εκει τωρα...δεν βλεπεις τι γινεται?" (αυτα προ κρισης ομως...σημερα ειναι αλλη φαση)Σοφότερους δεν μας έκανε το σχόλιο σου (που συμφωνώ μέχρι τελείας) αλλά δε κατάλαβα πως με όλα αυτά δεν ταξιδεύει ο κόσμος.
του απαντας που.χ. Μηχανικος εισαι...στο εξωτερικο ψαχνουν σαν τρελοι για μηχανικους....απαντηση "ασε ρε τωρα...ποιος να τρεχει εξωτερικο, ολη μερα μες την βροχη και το κρυο"
αλλο παραδειγμα (προσωπικη εμπειρια αυτο, απο οταν δουλευα στο δημοσιο) σε κουβεντα με γνωστο
φανταζομαι εσεις στο δημοσιο ποσες μερες αδεια παιρνετε για να κανετε τοσα ταξιδια...εχετε 50-60 μερες τον χρονο??? (τοτε παιρναμε 30 μερες τον χρονο...σημερα μου φαινεται ειναι 25?)....φυσικα δεν επαιρνα 50 ουτε 60 μερες
απλα εκ των υστερων εμαθα οτι ο φιλος αυτος που δουλευε σε συνεργειο αυτοκινητων, το αφεντικο (ητνα και αριστερος τρομαρα του) του χρεωνε μια μερα αδεια που.χ. την καθαρα δευτερα, μια μερα αδεια την 1μαγια κλπ...ετσι φευγανε στα γρηγορα καμια 10 αρια ισως μερες τον χρονο....
οταν του το ειπα και μαλιστα τον εκραξα γιατι ηταν θυμα, η απαντηση ηταν οπως αυτη παραπανω...
εγω προσωπικα θεωρε σε αυτο υπευθυνους τους γονεις και την ελληνικη κοινωνια
δεν μπορει να φανταστει κανεις τι εχω ακουσει απο γονεις και φιλους για τα ταξιδια που εκανα τοσα χρονια, και γιατι ενω καταφερα και διοριστιηκα στο δημοσιο δεν πηρα ενα δανειο να παρω καινουργιο αμαξι, η να παρω καινουργιο σπιτι (!!!!)
φυσικα δεν μιλαμε το τι ακουσα οταν τους ανακοινωσα οτι αποφασισα να φυγω στο εξωτερικο και να παραιτηθω απο το δημσοιο...
απλα υπαρχει αυτη η νοοτροπια , την θεσουλα μας, την δουλιτσα μας , και οχι πολλα πολλα γιατι δεν βλεπεις τι γινεται....
οποτε οταν καποιος ειναι δυσαρεστημενος με την δουλεια του (τα λεφτα , τις υπερωριες κλπ) δεν τολμαει να κανει ενα βημα παραπερα....ουτε καν στις καλες εποχεσ
το ξαναλεω ομως οτι σημερα ειναι αλλιως...παω πασσο
αλλα ποτε μου δεν καταλαβα οταν βλεπω που.χ. μηχανικους, πληροφορικους, γιατρους και νοσηλευτες να δουλευουν αρπα κολλα να τα βγαλουν περα σε δουλειες πολλες φορες ασχετες με οτι σπουδασανε ενω σε αλλες χωρες της ΕΕ παρακαλανε να ερθει καποιος
και αντε να πας Αυστραλια και ΗπΑ ειναι δυσκολο....αλλα στην ΕΕ ειναι το ιδιο σαν να πηγαινεις απο την πολη σου σε μια αλλη πολη....στο μυαλο μας ειναι η διαφορα....