taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Μαντικές ικανότητες δεν έχουμε για να προβλέψουμε τι θα συμβεί, αλλά το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να απευθυνθεί στην Αμερικάνικη πρεσβεία (στη χώρα που κατοικεί μόνιμα) για Visa. Αν του δώσουν, οι πιθανότητες λένε ότι θα του επιτραπεί και η είσοδος στις ΗΠΑ. Δεν έχει τίποτα να κάνει με τις σχέσεις ΗΠΑ - Αλβανίας: Το βασικό κριτήριο είναι κατά πόσον είναι πιθανό να πάει στις ΗΠΑ και να μείνει μόνιμα εκεί (κάποιος που έχει υπάρξει παράνομος μετανάστης μια φορά, θεωρείται περισσότερο πιθανό να το ξανακάνει).Καλησπέρα! Πολύ κατατοπιστικό το topic. Εγώ σχεδιάζω ταξίδι σε 5-6 μήνες σε Νέα Υόρκη με group. Το πρόβλημα μου δεν είναι στη διαδικασία. Θα πάω μαζί με το φίλο μου, ο οποίος έχει αλβανική υπηκοότητα, (είναι ομογενής και έχει ελληνική ταυτότητα ομογενούς, χαρτί χωρίς όμως κανένα νόημα), οπότε αλβανικό διαβατήριο κλπ. Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα να βγάλει visa, καθώς έχει δικό του μαγαζί, πληρώνει φόρους κλπ normally. Στο παρελθόν ταξιδέψαμε στην Αγγλία και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να βγάλει visa και με το μπες-βγες στη χώρα. Όμως φοβάμαι με τις ΗΠΑ μην εγκριθεί η visa και τελικά δεν του επιτραπεί η είσοδος. Από την άλλη η σχέσεις Αλβανίας-ΗΠΑ είναι μια χαρά. Επίσης έχει συγγενείς εκεί. Μπορεί να ζητήσει από αυτούς πρόσκληση, όμως δεν μένουν Νέα Υόρκη, και το group κλείνει ξενοδοχείο εκεί. Θα φανεί δηλαδή ότι δεν θα μείνει μαζί τους. Από την άλλη νομίζω πολύ το σκέφτομαι χωρίς να υπάρχει λόγος καθώς είναι λίγο απρόβλεπτη η συμπεριφορά των Αμερικανών στα αεροδρόμια. Το ότι η Αγγλία του έχει δώσει visa το 2005 δεν είναι ένα συν? Απλά τη γνώμη σας...
Με γκρουπ? Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?