ΗΠΑ Έκδοση VISA για Αμερική

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Μηνύματα
12.602
Likes
29.766
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα! Πολύ κατατοπιστικό το topic. Εγώ σχεδιάζω ταξίδι σε 5-6 μήνες σε Νέα Υόρκη με group. Το πρόβλημα μου δεν είναι στη διαδικασία. Θα πάω μαζί με το φίλο μου, ο οποίος έχει αλβανική υπηκοότητα, (είναι ομογενής και έχει ελληνική ταυτότητα ομογενούς, χαρτί χωρίς όμως κανένα νόημα), οπότε αλβανικό διαβατήριο κλπ. Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα να βγάλει visa, καθώς έχει δικό του μαγαζί, πληρώνει φόρους κλπ normally. Στο παρελθόν ταξιδέψαμε στην Αγγλία και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να βγάλει visa και με το μπες-βγες στη χώρα. Όμως φοβάμαι με τις ΗΠΑ μην εγκριθεί η visa και τελικά δεν του επιτραπεί η είσοδος. Από την άλλη η σχέσεις Αλβανίας-ΗΠΑ είναι μια χαρά. Επίσης έχει συγγενείς εκεί. Μπορεί να ζητήσει από αυτούς πρόσκληση, όμως δεν μένουν Νέα Υόρκη, και το group κλείνει ξενοδοχείο εκεί. Θα φανεί δηλαδή ότι δεν θα μείνει μαζί τους. Από την άλλη νομίζω πολύ το σκέφτομαι χωρίς να υπάρχει λόγος καθώς είναι λίγο απρόβλεπτη η συμπεριφορά των Αμερικανών στα αεροδρόμια. Το ότι η Αγγλία του έχει δώσει visa το 2005 δεν είναι ένα συν? Απλά τη γνώμη σας...
Μαντικές ικανότητες δεν έχουμε για να προβλέψουμε τι θα συμβεί, αλλά το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να απευθυνθεί στην Αμερικάνικη πρεσβεία (στη χώρα που κατοικεί μόνιμα) για Visa. Αν του δώσουν, οι πιθανότητες λένε ότι θα του επιτραπεί και η είσοδος στις ΗΠΑ. Δεν έχει τίποτα να κάνει με τις σχέσεις ΗΠΑ - Αλβανίας: Το βασικό κριτήριο είναι κατά πόσον είναι πιθανό να πάει στις ΗΠΑ και να μείνει μόνιμα εκεί (κάποιος που έχει υπάρξει παράνομος μετανάστης μια φορά, θεωρείται περισσότερο πιθανό να το ξανακάνει).

Με γκρουπ? Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?
 

petranoftheland

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα. Αποτι διάβασα πρέπει να είμαι από τους πιο γκαντέμηδες γιατί την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα από συνέντευξη και μου αρνήθηκαν την έκδοση τουριστικής βίζας. Ο λόγος που αρνήθηκαν είναι ότι δεν έχο σταθερή εργασία. Σε περίπτωση που αποκτήσω σταθερή εργασία και την επόμενη φορά που κάνω αίτηση, την πάρω κανονικά την βίζα , υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μου αρνηθούν την είσοδο (εξαιτίας της πρώτης απόρριψης) όταν φτάσω στης ΗΠΑ η οι πιθανότητες είναι οι ίδιες? Ευχαριστώ…
 

Kamarado

Member
Μηνύματα
38
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία σου έρχομαι......
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλημερα σε ολους,
πριν απο 2 χρονια πηγα να περασω τις γιορτες των Χριστουγεννων στο Μοντερευ της Καλιφορνιας. Πεταξα με Lufthansa μεσω Φρανκφουρτης. Ελεγχο περασα και στην Γερμανια, εξονυχιστικο και επρεπε να δηλωσω απο εκει σε ειδικα εντυπα την ακριβη διευθυνση διαμονης μου και τον λογο επισκεψης της χωρας. Στοιχεια που με ρωτησαν επισης και οταν εφτασα στο Σαν Φρανσισκο. Προβλημα ομολογω οτι δεν ειχα κανενα και πιστεψτε με, ημουν ελαφρως αγχωμενη.Εχω πεταξει για Αγγλια απειρες φορες, ακομα και λιγες μερες μετα την 11η Σεπτεμβριου αλλα σ'αυτο το ταξειδι ενιωθα διαφορετικα. Ταξιδευα μονη μου, με βαλιτσες φουλ στα "καλουδια" που ετσι και ανοιγαν δεν ξανακλειναν!!!! Θα περναγα τις γιορτες με ξαδερφια και ανηψια και οι θειες ειχαν "φροντισει" αρκετα καλα το περιεχομενο των αποσκευων μου :) !!!!!!!! Για καλη μου τυχη (ναι ημουν πολυ .......φαρδη) δεν περασα απο ελεγχο αποσκευων!!!!!!!!!!!!!! Επρεπε να παω στην αιθουσα αφιξεως εσωτερικων αερογραμμων (λιγες ωρες μετα απο εμενα προσγειωνονταν και τα ξαδερφια μου απο Ν.Υορκη) οπου θα συναντιομασταν ολοι εκει κι ετσι την γλιτωσα. Χωρις καν να το καταλαβω........:)
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
χαχαχα! μου θύμισες εμένα όταν πήγαινα στην Αμερική.
"έχετε να δηλώσετε κατι;'
"τι να δηλωσω δλδ;"
"αν μεταφερετε κατι. κατι ιδιαιτερο, καποιο τροφιμο για παραδειγμα που πρεπει να δηλωθει"
"χμμ...οχι! από όσο ξέρω δλδ, όχι!"
και μετα που περασε απο ελεγχο η βαλιτσα, εβλεπα τις φατσες τους. Στη μια βαλιτσα ειχα ΜΟΝΟ τρόφιμα, γεμάτη μέχρι πάνω κονσερβες με ελληνικα προϊόντα, τυρι, μέλι, τάπερ με φαγακι της μαμας κλπ. Με είχε γεμισει η μάνα μου φαγητά για τη μεγαλη μου την αδερφη που σπουδαζε εκει. Ελεος! παλι καλα που δεν μου ειπαν τιποτα! να κυκλοφορει ένα μικρό 18-19 χρονων με μια βαλιτσα τροφιμα λες και πάει στο survivor για δύο μήνες!!!! ακόμα απορώ πώς με άφησαν και δεν τα κατάσχεσαν όλα!:haha:
 

giorgio_13

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΑΜΕΡΙΚΗ
καλημέρα σε όλους...
Άκουσα ότι από αρχές του χρόνου καταργείται η βίζα για Αμερική. Έχει ακούσει κάποιος κάτι τέτοιο ή είναι μούφα;
βασικά σχεδιάζω το ταξίδι για Αμερική το Μάρτιο οπότε μην πάω να δώσω 200 έουρος τσάμπα... έχω και ψώνια να κάνω στο US :)

ευχαριστώ!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.445
Likes
17.499
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τόχουμε γράψει πολλές φορές, δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα καταργηθεί. Το λένε εδώ και 2 χρόνια, οπότε μη βασίζεσαι σε "φήμες". Όταν θα γίνει, θα το γράψουμε εδώ.

Με λίγα λόγια, βγάλε visa. Δεν κοστίζει 200 ευρώ εξάλλου που λες.
 

pantsos

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Καλησπέρα παιδιά,και γω Μάρτιο έχω κλείσει να πάω Καναδά,εκεί βέβαια δε χρειάζεται Visa.Αλλά θα πάω μετά απο εκεί οδικώς στην N.Y.
Δε νομίζω να μη χρειάζομαι Visa,απλά λέω αν δεν καταργηθεί μέχρι τότε το ραντεβού εκεί που κλείνεις ένα συγκεκριμένο λεπτό για το ραντεβού,εμείς είμαστε 2 άτομα.Πρέπει να δεσμεύσω 2 θέσεις? Η μπορώ σε μία ώρα να κάνουμε και τις 2 συνεντεύξεις ?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.445
Likes
17.499
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κάθε άτομο πρέπει να έχει προγραμματισμένο ραντεβού. Επομένως πρέπει να κλείσεις 2 ραντεβού με 2 διαφορετικά ονόματα. Και σαφέστατα χρειάζεσαι visa για να μπεις ΝΥ.
 

pantsos

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ok. Ευχαριστώ και ελπίζω μέχρι τον Μάρτιο να καταργηθεί γιατί είμαι και απο Σέρρες και τα έξοδα είναι αρκετά για να κατέβουμε 2 άτομα για Visa κάτω Αθήνα.
 

giorgosk

Member
Μηνύματα
322
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Βάλε στο ραντεβού π.χ 11:00 και 11:01 και είσαι μια χαρά.

Το καλοκαίρι που πήγα για visa απλά αυτό είναι ενδεικτικό.

Μπορεί να περάσεις πιο νωρίς ή και πιο αργά από το προκαθορισμένο ραντεβού.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.045
Μέλη
39.268
Νεότερο μέλος
AnitaDag

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom