vagantos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
- Ταξίδι-Όνειρο
- στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ασχετο, αλλά:ο κυριοs Μακηs ...
Στην Ελλάδα όπου ακούς "κύριος Μάκης"...αλάργα.
Ασχετο, αλλά:ο κυριοs Μακηs ...
H προσωπική μου άποψη είναι πως η χώρα μου πρέπει να φροντίζει για την δωρεάν Νοσηλεία και την δωρεάν Παιδεία (και τη δωρεάν ασφάλεια και άλλα πολλά) επειδή πληρώνω αδρά την εφορία και τους φόρους γενικά, για αυτόν το λόγο. Δεν είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας (δεν νοιώθω καμία υπερηφάνεια για τη χώρα μου, και αυτό απευθύνεται στις εξουσίες της και όχι στους ανθρώπους της) αντιθέτως γνωρίζω καλά πως είναι και θα είναι απούσα όποτε τη χρειαστεί ο πολίτης της. Νοιώθω την ίδια αηδία (και όχι ντροπή) για τις περιπτώσεις που πρέπει να πάει κάποιος για εγχείρηση στην Αμερική ή αναγκάζεται να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο επειδή στο Ελλάντα για παθήσεις πέρα από το συνάχι δεν υπάρχει εξοπλισμός που να δουλεύει, κρεβάτι ή αξιοπρεπής αντιμετώπιση του ασθενή. Αν στο Καστελόριζο (από ότι κατάλαβα για αυτό πρόκειται) είναι υπερβολικό να υπάρχει Νοσοκομείο σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει ένα ανεπτυγμένο κέντρο υγείας και εναέρια μεταφορά ή με ελικόπτερο του κέντρου ή σε συνεργασία με το στρατό για τις επείγουσες περιπτώσεις στη Ρόδο π.χ. Ή μήπως αφού είναι πολύ πινέζα χάρτη να μην υπάρχει και στρατός? Και τελικά πάνω από πόσα χιλιόμετρα από αστικά κέντρα (ή από ποιό πληθισμό και κάτω) είναι παράλογο να υπάρχει ιατρική βοήθεια?Πρώτον, γιατί ντε και καλά είναι ξεφτύλα να ψωνίζουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την πολλή κοντινή Τουρκία οι κάτοικοι του Καστελόριζου π.χ? Αν είμαι άρρωστος και νοσοκομείο υπάρχει μισή ώρα μακριά γιατί πρέπει να περιμένω το αεροπλάνο ή τον σκυλοπνίχτη για να φτάσω στην Ρόδο? Θα θιχτεί η εθνική μου υπερηφάνεια ή θα γίνει ρεζίλη η χώρα μου που δεν υπάρχει νοσοκομείο σε ένα μικρό ακριτικό νησί? Δεν την καταλαβαίνω αυτή την νοοτροπία... Δεν νομίζω σε καμμιά περίπτωση να θίγετε η Ελληνικότητα των νησιών μας αν ο τρόπος πρόσβασης γίνετε πιό εύκολα από την γείτονα χώρα... που είναι το μεμπτό... το Καστελόριζο είναι μισή ώρα από την Τουρκία και 4-5 ώρες από την Ρόδο... τι προτείνετε να γίνει δηλαδή?...