tania
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- δεν ξέρω!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Το επόμενο ταξίδι
Ναι αμέ! Εγώ έχω να προτείνω να μην πάτε!
μπράβο τανια!!!!!!!!Αγαπητέ trelokefalonith από το όμορφο νησί, έχω εξηγήσει και πάλι στο
Μην τα βλέπουμε απόλυτα τα πράγματα. Ξέρεις σε πόσα γυναικεία μοναστήρια στην Ελλάδα αλλά και έξω απαγορεύεται η είσοδος σε άντρες; Ξέρεις οτι το Βατικανό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ κλειστό για μη κατοίκους (παπάδες) και εργαζόμενους (άντρες) με εξαίρεση την πλατεία και το Ναό του Αγ.Πέτρου και τα μουσεία (εκεί είναι τα φράγκα βλέπεις); Και φυσικά ούτε λόγος για γυναίκες. Άρα όταν πας Ρώμη δεν θα πας στο Βατικανό γνωρίζοντας αυτά; Σε πόσες μουσουλμανικές χώρες απαγορεύεται η είσοδος αλλόθρησκων σε τεμένη; Αποκλείονται κι αυτές; Στη Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος ένας καλόγερος μου είπε τα εξής: "αν υποθέσουμε οτι επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες στον Άθωνα, στα μοναστήρια αποκλείεται να φιλοξενηθούν. Άρα θα πρέπει να χτιστούν ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λ.π. Αυτό θέλετε για το Άγ. Όρος;" Πολύ με προβλημάτισε! Το μόνο που δε θα ήθελα είναι να δω το Άγιο Όρος ένα ακόμα πόδι της Χαλκιδικής με ότι σημαίνει αυτό.Αγαπητέ trelokefalonith από το όμορφο νησί, έχω εξηγήσει και πάλι στο συγκεκριμένο post τους λόγους που με κάνουν κάθετα αντίθετη με τις επισκέψεις στον τόπο αυτό. Μπορώ ως γυναίκα να πάω σε όλο τον κόσμο, εκτός από ένα πολύ όμορφο κομμάτι γης το οποίο ανήκει στην Εκκλησία, επειδή . . . είμαι γυναίκα. Λογικό ακούγεται . . . Το θέμα της θρησκείας βέβαια και του δευτεροκλασάτου ρόλου που αποδίδει στο γυναικείο φύλο είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι σκοπός να το κουβεντιάσουμε εδώ.
Παρόλα αυτά, εγώ, για παράδειγμα, πότε δεν θα πήγαινα κάπου όπου απαγορεύονται οι άντρες, εξαιτίας θρησκευτικών προκαταλήψεων. Είναι θέμα σεβασμού στον συνάνθρωπο και όχι σε μια κατασκευασμένη δυσειδαιμονία.
Μιας και εσύ είσαι της περιπατητικής σχολής μη........"διανοηθείς" να μην περπατήσεις από Μονή σε Μονή. Τέτοια φύση δύσκολα βλέπεις αλλού στην Ελλάδα. Το κακό είναι οτι επειδή οι περισσότεροι δεν περπατάνε πια, τα μονοπάτια κλείνουν, εκτός αν τα τελευταία χρόνια τα έχουν συντηρήσει. Έχω πολλά χρόνια να πάωΕπιτελους εφτασε η ωρα.Κυριακη πρωι φευγουμε για Αγιο Ορος.Πρωτη σταση Λιτοχωρο Πιεριας προχειρο υπνο και δευτερα πρωι φευγουμε για Ουρανουπολη...
Καποια τελευταια tips εχετε να προτεινετε????
Τουλαχιστον φιλε Δημο εσυ εμεινες στο θεμα γιατι που το παμε που το φερνουμε παλι στα ιδια το γυριζουμε και οχι τιποτα αλλο γινετε αφορμη και να τσακωνομαστε...Μιας και εσύ είσαι της περιπατητικής σχολής μη........"διανοηθείς" να μην περπατήσεις από Μονή σε Μονή. Τέτοια φύση δύσκολα βλέπεις αλλού στην Ελλάδα. Το κακό είναι οτι επειδή οι περισσότεροι δεν περπατάνε πια, τα μονοπάτια κλείνουν, εκτός αν τα τελευταία χρόνια τα έχουν συντηρήσει. Έχω πολλά χρόνια να πάω
taniaaaaaaaaaaa!!!!!!!!renata, o κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του. Το να γίνεται αποδέκτης επιδεικτικά ειρωνικών σχολίων από όσους δεν συμφωνούν με αυτή, δείχνει από έλλειψη επιχειρημάτων έως κακεντρέχεια. Και εγώ για παράδειγμα δεν συμπαθώ τα σκυλιά, αλλά ποτέ δεν θα έστελνα ένα τέτοιο σχόλιο όπως αυτό που πόσταρες, για να σε ειρωνευτώ. Σέβομαι την αδυναμία σου και μπράβο σου. Κρίμα γιατί σε θεωρώ από τα πιο cool άτομα στο forum.
Αλλη μια ερωτηση να σου κανω?Θα μεινουμε 2 μερες στην μονη Διονυσου και μια μερα στην Παυλου.Θελω πολυ να ανεβω στο βουνο Αθω αλλα μου λενε οτι ειναι 6 ωρες περπατημα και δεν θα προλαβουμε να γυρισουμε 6 πηγενε 6 ελα.Ισχυει?Από την μονή Διονυσίου υπάρχει μονοπάτι σε πλαγιά βουνού, στενό και κακοτράχαλο που σε βγάζει στην μονή Γρηγορίου. Δύσβατη διαδρομή, υπολόγιζε 1 ώρα για 1,5 χιλιόμετρο. Πάρτε χάρτη του Άθω από την Ουρανούπολη. Καλός είναι των εκδόσεων LECTUS. # Και κάτι που γιά μένα ήταν όλη η μαγεία. Ρώτα τι ώρα αρχίζει ο όρθρος (κάπου 04.00) και πήγαινε στην εκκλησία από την αρχή - ακόμη και 10 λεπτά προτού ξεκινήσει - και πιάσε στασίδι ακριβώς πίσω από τον κεντρικό χώρο που είναι οι καλόγεροι για να βλέπεις όλο το χώρο της λειτουργίας. Πρέπει να βάλης ξυπνητήρι γιατί τους επισκέπτες τους ξυπνούν πολύ αργότερα. Αν μετά κουραστείς ή νυστάξεις φεύγεις, κοιμάσαι καμμιά ωρίτσα και ξαναπάς στο τέλος (κατά τις 08.00 τελειώνει). Ακόμα αν έχετε σκοπό να επισκευθείτε εκτός από τις μονές, κάποια κελλιά μοναχών πάρτε για δώρα μερικά σακκουλάκια καφέ (Ελληνικό). Είναι παντού ευπρόσδεκτα.