greeklad
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Φυσικά και κάνεις. Πιστωτική κάρτα είναι. Είχε αναφερθεί λανθασμένα έως Visa ενώ είναι Mastercard.
Εννοείς τη Mastercard της Πειραιώς; Έβγαλα την Miles & More Lufthansa (δεν είναι πιστωτική) το 2003 στο ταξίδι μου για Φινλανδία, έβαλα πόντους το 2005 στο ταξίδι μου για Πολωνία και τη διαμονή μου σε συνεργαζόμενο ξενοδοχείο. Τώρα που έβγαλα πάλι εισιτήρια με Lufthansa με ενημέρωσαν οτι αφού δεν έβαλα πόντους τα τελευταία 3 χρόνια χάνονται όλοι οι πόντοι. Έχασα λοιπόν πάνω από 5000 μίλια.Από την άλλη έχοντας στην κατοχή σου την κάρτα τα μίλια δεν λήγουν ποτέ. Εγώ την έχω από το Νοέμβριο και ήδη έχω πάει ένα ταξιδάκι και μαζεύω μίλια για το επόμενο.
Υπάρχει προσφορά που με την απόκτηση της κάρτας σου κάνουν δώρο 15.000 μίλια και κατ' επέκταση δώρο το πρώτο ταξίδι σου. Από την άλλη έχοντας στην κατοχή σου την κάρτα τα μίλια δεν λήγουν ποτέ. Εγώ την έχω από το Νοέμβριο και ήδη έχω πάει ένα ταξιδάκι και μαζεύω μίλια για το επόμενο. Δεν χρησιμοποιώ άλλη κάρτα και περνάω τα πάντα στην κάρτα μου. Μια πολύ έξυπνη κίνηση είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο easypay της Πειραιώς και να πληρώνετε όλους τους λογαριασμούς σας - και γιατί όχι και των φίλων σας που βαριούντε να πάνε μέχρι το ταμείο - μαζέυοντας πόντους για λογαριασμό σας. Με μερικές τέτοιες έξυπνες κινήσεις μαζεύετε ακόμα περισσότερα μίλια.
Λάθος... Για να κάνεις ένα Ευρωπαικό ταξίδι roundtrip χρειάζεσαι 15.000 αλλά πρέπει να πληρώσεις τους φορους.Με 25.000 μίλια δεν πληρώνεις τίποτε... Αφορά ταξίδια που κλείνονται από 1 μέχρι 15 μέρες από την αναχώρηση...Πάντως τα δωρεάν μίλια που σου δίνει με την εγγραφή σε καμμιά περίπτωση δε φτάνουν για εισητήριο. Το πιο "φτηνό" τσάμπα (που είναι για κάπου Ευρώπη) χρειάζεται 30.000 μίλια (roundtrip) ή 75%*30.000=22.500 για one way.
Ρε συ Νίκο δεν τόπιασα αυτό για κάντο μας πιο λιανά.Λάθος... Για να κάνεις ένα Ευρωπαικό ταξίδι roundtrip χρειάζεσαι 15.000 αλλά πρέπει να πληρώσεις τους φορους.Με 25.000 μίλια δεν πληρώνεις τίποτε... Αφορά ταξίδια που κλείνονται από 1 μέχρι 15 μέρες από την αναχώρηση...
Ο Traveller αναφέρεται στα "Fly Smart awards", τα οποία είναι ειδική περίπτωση: Πρέπει να τα κλείσεις last minute, και υπάρχουν πολύ λίγες θέσεις γι αυτά σε κάθε πτήση.Ρε συ Νίκο δεν τόπιασα αυτό για κάντο μας πιο λιανά.
Με 15.000 μίλια τσιμπάς ένα ταξίδι, αλλά σε κάθε περίπτωση οι φόροι πάνε έξτρα; Και τι εννοείς ότι με 25.000 μίλια δεν πληρώνεις τίποτε; καταμπερδεύτηκα.