Giorgos_5_82
Member
Καλημέρα και καλή χρονιά!Νέο μέλος από σήμερα και εγώ οπότε καλώς σας βρήκα.Το ερώτημα μου είναι το εξής:Θα ταξιδέψω τέλος Μαρτίου για λίγες μέρες στο Μαιάμι και μετά απο εκεί για λίγες μέρες στην Κούβα και ξανά πίσω στο Μαιάμι για να φύγω από εκεί αμέσως πίσω για Ελλάδα.Στην Αμερικάνικη πρεσβεία εδώ στην Ελλάδα μου είπαν οτι πλέον δεν χρειάζεται να βγάλω βίζα για να ταξιδέψω στις ΗΠΑ και οτι απλά κάνω μια αίτηση ηλεκτρονικά στο:esta.cbp.dhf.gov και απο την στιγμή που εγκριθεί όλα οκ.Στο ερώτημα του τι χαρτιά χρειάζομαι για να πάω απο Μιάμι-Κούβα δεν ήξεραν να μου απαντήσουν οπότε και κάλεσα και την Πρεσβεία της Κούβας και μου είπαν οτι από εδώ μπορώ να βγάλω μια ταξιδιωτική ασφάλεια αλλά από την στιγμή που θα ταξιδέψω για Κούβα μέσω των ΗΠΑ δεν μπορώ να βγάλω βίζα απο την Ελλάδα αλλά θα πρέπει να την βγάλω από τις ΗΠΑ.Οπότε κάλεσα την delta airlines στις ΗΠΑ με την οποία θα ταξιδέψω απο Μαιάμι για Κούβα και τους ρώτησα αν θα πρέπει να βγάλω βίζα απο εκεί και μου απάντησαν οτι θα βγάλω βίζα απο το αεροδρόμιο του Μαιάμι την ημέρα που είναι να ταξιδέψω (να είμαι 3 ώρες πριν την πτήση εκεί μου είπαν) και οτι κοστίζει 50$.Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;Έχει κάποιος ταξιδέψει απο ΗΠΑ για Κούβα και όντως έβγαλε βίζα άπο το αεροδρόμιο αναχώρησης στις ΗΠΑ;