psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Προετοιμασία πριν το ταξίδι - Έξοδα
- Επιτέλους αναχώρηση
- Άφιξη στο Ανόι
- Η δεύτερη αλλά πρώτη (ουσιαστικά) γεμάτη μέρα στο Ανόι
- Ανόι για τρίτη και τελευταία μέρα
- Hoi An με στάση σε Marble mountains
- Golden bridge – Ba na Hills & An Bang
- Χούε, Απαγορευμένη πόλη & διαδρομή
- Ho Chi Minh City – Οι πρώτες βόλτες
- Στο παλάτι και το πολεμικό μουσείο του Ho Chi Minh City
- Στις στοές των Βιετκόνγκ
- Τελευταίες στιγμές στη Σαϊγκόν
- Απολογισμός – σύνοψη
Vietnam 9 μέρες με χαμηλό μπάτζετ. Γίνεται;
Είναι η πρώτη μου απόπειρα να βάλω σκέψεις & αναμνήσεις στη σειρά, κάτι που για να μεταφερθεί γραπτώς με τη μορφή ιστορίας μου φάνταζε πάντα δύσκολο. Η παρότρυνση της @katkats όμως ήταν καταλυτική, μιας και οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις μου πέρα απ’ τα ποστ, είναι μίνι ιστορίες για τα Ελληνικά νησιά, και είπα «γιατί όχι», αφού είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση να κατορθώσω να μεταφέρω όσα έζησα στην χιλιοταλαιπωρημένη αλλά συνάμα υπέροχη αυτή χώρα.
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν περιεκτικός, διευκρινιστικός, και να μιλήσω βέβαια και μέσω της εικόνας που έχει πάντα τον κυρίαρχο λόγο σε ένα τέτοιο ταξίδι. Επίσης θα κάνω αναλυτική αναφορά και στα κόστη της εκδρομής, για να δικαιολογήσω και το τίτλο της ιστορίας μου.
Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι ξεκινάω να γράφω την ιστορία αυτή, καθισμένος στο 11C του αεροπλάνου της Ryan με τελικό προορισμό τη Φλωρεντία λίγες μέρες μετά. Λαμβάνοντας υπόψιν δε, ότι και το εισιτήριο για το Βιετνάμ κλείστηκε καταμεσής της καλοκαιρινής ραστώνης, πίνοντας μπύρες ένα μεσημέρι στην Αστυπάλαια που είχαμε χάσει το λεωφορείο για τις παραλίες, αρχίζω και επιβεβαιώνω τον κανόνα που λέει ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο στη ζωή αυτή, και να ‘’χτίζω’’ το δικό μου κανόνα που λέει ότι τα επόμενα ταξίδια οργανώνονται καλύτερα όταν είσαι σε ταξίδι, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Την αρχική ιδέα για τη χώρα αυτή της Ινδοκίνας μου την είχε δώσει ο θείος μου, ο οποίος είχε επισκεφτεί το Βιετνάμ κοντά 20 χρόνια πριν και ακόμα έχει να λέει τα καλύτερα. Η δεύτερη συζήτηση που είχαμε και μας κίνησε τη περιέργεια να ψαχτούμε περαιτέρω, ήταν μια συναναστροφή μας σε ένα υπέροχο και σκοτεινό μπαρ στη Καστέλλα του Πειραιά, χειμώνα του ‘18 που είχα κατέβει για τριήμερο στη πρωτεύουσα. Εκεί γνωρίσαμε το Νίκο, τύπος κοντά στα 50, παλιοροκάς, μπυράκιας, πολυταξιδεμένος, μόνιμος κάτοικος Αμβούργου, και ομιλών αρκετές ξένες γλώσσες. Πάνω στη κουβέντα για ταξίδια - περίπου ένα μήνα πριν φύγουμε για Κούβα - άρχισε να μας αναλύει τα καλά της Ασίας. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Βιετνάμ αλλά και στο Λάος, τονίζοντας μάλιστα και το ασφαλές περιβάλλον των χωρών αυτών προς το ταξιδιώτη. Εκεί λοιπόν μπήκε στο κάδρο ο προορισμός αυτός, και λίγους μήνες μετά έγινε από πιθανός προορισμός, υπαρκτός στόχος.
Ήταν ένα από εκείνα τα βράδια Παρασκευής που βαριέσαι θανάσιμα να βγεις, αλλά και να κοιμηθείς, και ο φίλος που ταξιδεύετε μαζί, δουλεύει βάρδια μπροστά σε οθόνη. Μοιραία ξεκίνησε η μεταμεσονύκτια συζήτηση για ταξιδάκια, και συγκεκριμένα η αναφορά στην ιστορία του @sif..... που είχα διαβάσει αρκετά φευγαλέα. Τα ιντερνετικά χτυπήματα στο travelstories ήταν άμεσα, και μετά από την απαραίτητη μελέτη, ο στόχος είχε κλειδώσει πλέον για τα καλά. Ένα δίμηνο σχεδόν μετά, και αφού έχουμε φύγει για πρώτη δόση καλοκαιρινών διακοπών, ευρισκόμενοι στην αγαπημένη Αστυπάλαια όπως προανέφερα, χτυπάει η ειδοποίηση του travellstories για τις ‘’προσφορές αεροπορικών’’. Ήταν το κουπόνι τις Scoot με την έκπτωση - δώρο θεού 40%. Έχουμε φάει αρκετές φορές το κεφάλι μας, και πλέον έχουμε βάλει το κατάλληλο μυαλό, ώστε να γνωρίζουμε καλά ότι τις ευκαιρίες δε τις αφήνεις για το αύριο...
Το εισιτήριο Αθήνα – Ανόι και Χο Τσι Μινχ – Αθήνα (μέσω Σιγκαπούρης πάντα), κόστισε στην Economy seat 285€ το άτομο. Το λες και τσάμπα! Βέβαια θα μου πείτε ποιος έχει τη πολυτέλεια να κλείνει εισιτήρια 7 μήνες πριν, από όλες τις απόψεις, οικονομικές, εργασιακές κτλ; Απαντάω ότι, είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρει κανείς αν θέλει να ρίξει το αρκετά κόστος του ταξιδιού.
Last edited: