• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Venezia και dolce vita στην πρωτεουσα της μοδας το Μιλανο

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

25 Μαίου 2022 και η μέρα της αναχώρησης από το Ελ.Βενιζέλος έφτασε .Ηταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μετά πανδημίας που έκανα και παρόλα τις τόσες πτήσεις που έχω κάνει και την εμπειρία μου στα ταξίδια ,με τα απο 2,5 χρόνια να μπω σε αεροδρόμιο ενιωθα σαν εξω απο τα νερα μου.Οι προσδοκίες μου μεγάλες για έναν προορισμό που είχα τόσα ακούσει ότι είναι ΄ενας από τους πιο ρομαντικούς και ιδιαίτερος στον κόσμο.Οι προσδοκίες μου πραγματοποιηθηκαν αλλα στο πρωτο μισο του ταξιδιου ειχα καποια ατυχη γεγονοτα που λιγο μετριάσαν το πως πέρασα σε αυτήν την κατ τ άλλα μαγική πόλη.Επειδη τα εισητήρια πηγαινε ελα βγαίναν κοντα στα 300 € ,αποφάσισα να γυρίσω από Μιλάνο και επι την ευκαιρεία να καθήσω και 2 βράδια να δω και αυτή την πόλη.Πινακας ανακοινώσεων οτι η πύλη μας ανοίγει ,δοκίμασα μία τέλεια κολωνια απο τα duty free και έτοιμος να πετάξω για αυτή την μαγική πόλη με την aegean.Σε αυτο το ταξιδι θα ημουνα μαζι με την κοπελα μου.

Απόγευμα ήτανε όταν απο ψηλα βλεπαμε την λιμνοθαλασσα και οσο χαναμε υψος ενιωθα οτι ολο και φτανουμε στον προορισμο μας.Ο καιρος οπως βλεπαμε και μας ενημέρωσε και ο κυβερνήτης ήταν τέλειος με 30 βαθμούς Κελσίου όπως και οι πτήση μας.

Πως θα φτασεις στη Βενετια απο το αεροδρομιο Μαρκο Πολο.

Αφιξη στο αεροδρόμιο και κατεύθυνση προς εκει που θα περναμε το θαλασσιο λεωφορειο για νας παει στην Βενετια.
Tα θαλασσια λεωφορεια σε πολλες περιπτωσεις σε αφήνουν και ακριβώς 'εξω απο το κατάλυμα σου ειναι της εταιρείας aliguna.
Δες σε ποια γειτονια ειναι εκει που θα μενεις και ψαξτε που εχει σταση θαλασσιου λεωφορειου πιο κοντα .Yπαρχει μπλε ,πορτοκαλι και κιτρινο νομιζω.Εμεις πηραμε το πορτοκαλι οπου και μας αφησε ακριβως εξω απο το airbnb μας .Το κοστος ειναι 15-22 €
Υπαρχει και η επιλογη του κανονικου λεωφορειου που μπορει μεν να ειναι πιο οικονομικο, αλλα βολευει μονο αν ειστε κοντα στο τρενο γιατι μετα αν ειναι μακρυα με ποδια πρεπει να παρετε παλι vaporetto.Τι καλυτερο ειναι απο το να φτασετε στη Βενετια και στο ξενοδοχειο σας απο το νερο?
Υπαρχει βεβαια και θεαματικοτερος τροπος με prive θαλασσιο taxi αλλα ειναι για special καταστασεις και το κοστος ανεβαινει αρκετα.

Παραλληλα μιλησα στο viber με την κοπελα που θα μας οδηγουσε στο διαμερισμα μας.Οι πρωτες εικονες ηδη με ειχαν εντυπωσιασει,σε μια απο τις πιο ιδιαιτερες πολεις που αντι για δρομους ,λεωφορους και φαναρια ειναι γυρω γυρω απο νερο και αντι για αυτοκινητα εχει γονδολες και vaporetto.

Διαμονή

Η γειτονια του cannaregio ηταν μαγικη και μου αρεσε πολυ και την προτεινω σαν διαμονη.Ο λογος ειναι οτι ειναι αρκετα πιο ησυχα απο το να μενεις στον Αγιο Μαρκο ,οπου μεν εισαι σε καλυτερο σημειο αλλα το Cannarregio ειναι αρκετα πιο οικονομικο ,πολυχρωμο και κραταει σε σχεση και με αλλες γειτονιες πιο local χαρακτηρα .To Ριαλτο ειναι στο τεταρτο με 20 λεπτο περιπου περπατημα απο εκει που μεναμε και ο αγιος Μαρκος στο 40 λεπτο θα ελεγα.Υπαρχει και η επιλογη του vaporetto και του θαλασσιου πιο τσιμπημενου ταξι.Αλλα τι Βενετια θα δεις αν δεν την περπατησεις??Η περιοχη ηταν στη γεφυρα του Guglie ,oπου και εκει βρισκεται και η εβραικη συνοικια .Ηταν το πρωτο γκετο στην ιστορια και μαλιστα εμαθα οτι και η λεξη γκετο ειναι βενετσιανικη, οπως και το ciao.
Τελος μην μεινετε ποτε στο Mestre ακομα και τζαμπα να βρειτε,δεν ειναι Βενετια,χανεις την μαγεια να μενεις μεσα στο ιστορικο κεντρο το βραδυ και στα καναλια και θα σας τα φανε τα πηγαινε ελα .Για μενα ουτε τελευταια επιλογη ,καλυτερα κοιταχτε να πατε αλλη φορα αν δεν βρειτε αλλου

Φαγητο
Θα γραψω και αναλυτικα στην ιστορια απο κατω το πως περασαμε και τι ειδαμε ,αλλα γραφω πιο συγκεντρωμενα εδω μερη που φαγαμε ,τοπικη κουζινα που ειναι και τα πιο χρησιμα μιας και τα αξιοθεατα που θα αναλυσω πιο κατω εχουν χιλιοδιαβαστει.

Η Βενετια αν και Ιταλια δεν φημιζεται για την πιτσα της οπως η Ναπολη ή Ρωμη ισως κατα πολλους εχει και την χειροτερη της Ιταλιας ,μιας και ο νομος απαγορευει ξυλοφουρνο.Σιγουρα μπορει να βρεις καποια αξιολογη επιλογη αλλα δεν ειναι το δυνατο χαρτι της πολης ,αφηστε την για αλλο προορισμο.Το ιδιο ισχυει και για την καρμποναρα αφηστε την για την Ρωμη.

Στην Βενετια θα φας :
pasta al nero di seppia (pasta με μαυρο μελανι σουπιας)-μου αρεσε πολυ σαν γευση δεν σας λεω μην το δοκιμασετε αλλα εγω προσωπικα ειχα μια πολυ αρνητικη εμπειρια που θα αναλυσω παρακατω)
sarde de soar (σαρδελες μαριναρισμενες)
σπαγγετι με θαλασσινα
θαλασσινα και οστρακα γενικως πρωταγωνιστουν στις trattories της πολης απο το κρεας.

να κανετε ενα διαλλειμα μεσα στην μερη για chichetti ,ειναι τα βενετσιανικα tapas , οπου συνηθως ειναι κροκετες ψαριου,διαφορα καλουδια πανω σε ψωμι,σαρδελες,γαριδακια αλλα και επιλογες με προσουτο,σαλαμια κλπ.
Ειναι πολυ φτηνα απο 1-2 ευρω και το συνοδευουν με ενα apperol splitz ,τα καλυτερα θα τα φατε στο bar al arco ,εμεις τα φαγαμε σε ενα μαγαζι στο bancogiro διπλα στο Ριαλτο.

Τι θα πιειτε
Apperoλ splitz παντου ,στο δρομο ,στις trattories παντου.Οτι πρεπει για ενα δροσιστικο διαλλειμα .
Το apperol το βρισκεις παντου στην Ιταλια αλλα η Βενετια ειναι η γενετειρα για αυτο και πολυ το αποκαλουν venetian splitz.
Oι Αυστριακοι που ειχαν ερθει στην πολη λεγαν οτι ανακατευαν το κρασι με ανθρακουχο νερο και καπως ετσι εγινε η δημιουργια αυτου του τοσο τωρα δημοφιλης ποτου.Μπορει εδω στην Ελλαδα να εγινε μοδα στις παραλιες τα τελευταια χρονια αλλα η ιστορια κραταει χρονια πισω στην επαρχια του Venetto.
To ιδιο ισχυει και για το prosecco που φερει επισης την καταγωγη του στην περιοχη που προσωπικα δεν μου αρεσει ομως.
Kαλα ομως ολα αυτα αλλα εννοειται μην φυγετε χωρις να συνοδευσεται τα θαλασσινα σας με τα υπεροχα λευκα κυριως κρασια του Venetto.

Mερη που κατσαμε για φαγητο
trattoria bar pontini διπλα στο διαμερισμα μου στην pointe guglie (συμπαθητικη τραττορια πηρα κανελλονια με ψαρι ,απιστευτο και το tiramisu του να το παρετε οπωσδηποτε στο τελος)
trattoria da mimmo -ευγενικο προσωπικο ,συμπαθητικη trattoria αλλα το ιδιο βραδυ ειχα εντονες στομαχικες διαταραρχες που θα αναλυσω στην ιστορια μου ,δεν ξερω αν οφειλεται στο μαγαζι ,στην pasta al nero ή σε κατι αλλο,εγω παντως οφειλω να το γραψω να το γνωριζετε αν πατε.
trattoria bancogiro -μια απο τις καλυτερες ταλιατες που εχω φαει ,λιγο τσιμπημενο.Διπλα στο Ριαλτο .Ειπαμε θαλασσινα στην βενετια αλλα ειπαμε λιγο να αλλαξουμε λιγο μια μερα.

Για παγωτο gelateria susso εχει πολυ ουρα αλλα αξιζει.

Για καφε στο canareggio στο Torrefazione Cannaregio .Πολυ καλος καφες και να παρετε οπωσδηποτε και τα κρουασαν τους.
,ειδικα τα γεμιστα με pistaccio.

Στην συνεχεια ακολουθει η ιστορια του πως ηταν η πρωτη μας μερα στη Βενετια και τα αναπαντεχα που δυστυχως θα ακολουθουσαν.

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Αφου αφησαμε τα πραγματα στο δωματιο ,φυγαμε κατευθειαν βολτα και αναζητηση για το που θα φαμε.Η ωρα εκεινη ηταν του ηλιοβασιλεματος και οι πρωτες εικονες απο την αφιξη μας στην Βενετια ηταν αυτες...

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μετα απο αναζητηση στη περιοχη καθησαμε σε μια trattoria που λεγεται trattoria da mimo ,οπου παραγγειλαμε μια pasta al nero τυπικη βενετσιανικη μακαροναδα, με μαυρο μελανι και σουπια ,ηπιαμε ενα ποτηρι λευκο κρασι και πηραμε και μια σαλατα.
Η αισθηση οτι βρισκομασταν σε μια τοσο μαγικη πολη δεν μπορουσε να περιγραφει.Ενιωθα οτι ειμαι μεσα σε ενα καμβα ζωγραφικου πινακα.
Και ενω η βραδια ηταν κατι το παραπανω απο ρομαντικη πηγαμε προς το δωματιο μας για να υποδεχτουμε την επομενη γεματη μερα στην Βενετια.Ο ενθουσιασμος μου ηταν μεγαλος τοσο μεγαλος που δυσκολευτηκα να κλεισω ματι,υπηρχε μια υπερενταση παρολη την κουραση.Ηταν ετσι κι αλλιως το πρωτο ταξιδι μετα απο την πανδημια που ειχα κανει.Και καπου εδω αρχιζουν τα περιεργα...

Μεσα απο τις ταξιδιωτικες μου ιστοριες θελω να μεταφερω θετικοτητα και ομορφες εικονες ,αλλα παρολα αυτα μεσα στα ταξιδια θα υπαρχουν και δυσκολιες και καποιες στιγμες οχι τοσο ομορφες,που θα θελα ομως να μοιραστω μαζι σας.Οποτε να ξερετε το ταξιδι θα εχει πανεμορφες εικονες,spoiler alert θα τελειωσει με τον καλυτερο επιλογο σε μια μαγικη βραδια στο Ναvigli ,απλα θα εχει και 2 ζορικες μερες.

Κοντα στις 3 μιση με 4 ξυπνησα μες τον υπνο μες τον ιδρωτα ,υγρασια ειχε η Βενετια αλλα το βραδυ ειχε και λιγη ψυχρα τον Μαιο. Με επιασε μια εντονη αναγκη για τουαλετα.Πηγα ολα καλα ξαναγυρισα στο κρεββατι και σε ενα δεκαλεπτο παλι το ιδιο.Αυτο εγινε αλλες 2-3 φορες μεχρι που λεω στην κοπελα μου που ετυχε και ξυπνησε ''δεν αισθανομαι πολυ καλα μαλλον κατι με πειραξε''.Αυτο που ενιωσα ηταν ταχυπαλμια,ιδρωτας και μια εντονη αναγκη να παω στο μπανιο,σα να γινοταν σεισμος μεσα,ταραγμενο στομαχι δηλαδη,χωρις ομως να ειχα πονοκοιλο.

Προσπαθησα να κοιμηθω αλλα δεν τα καταφερα,ενω ολο και ξημερωνε πραγμα που με αγχωνε πιο πολυ ,γιατι πρωτη μερα στην Βενετια δεν θα θελα να μαι αυπνος.
Το στομαχι μου δεν μπορεσα να καταλαβω αν ηταν αδειο η γεματο παντως ,μεσα σε ολα μου ερχοταν και ταση για εμετο αλλα χωρις να καταφερω καμμια φορα να το πετυχω.Πραγματικα προσπαθουσα να κανω μπας και λιγο χαλαρωσω.

Η δυσφορια μου ηταν μεγαλη και βγηκα απο το δωματιο που εδειχνε να μην με χωραει.Οταν βγηκα εξω στον αερα ενιωθα καλυτερα.
Ενιωθα τυχερος και ενα κυμα συγκινησης που εβλεπα το ξημερωμα στη Βενετια,οι εκονες ηταν σαν ενας πινακας ζωγραφικης.Οιδρομοι ηταν αδειοι και εκανα μια βολτα στην Βενετια πριβε.Οι τουριστες δεν ειχαν ξυπνησει ακομα και στην περιοχη του cannaregio μετα τη γεφυρα του Guglie ,στην εβραικη περιοχη κυκλοφορουσαν οι Βενετσιανοι, η γιαγια που πηγαινε στο φαρμακειο,το ψαραδικο που ανοιγε, ο φοιτητης ,αλλα και Εβραιοι που κυκλοφορουσαν και μενουν ακομα σε αυτη τη γειτονια της Βενετιας.

Παρολα αυτα η υγρασια δεν με εκανε να νιωθω καλα και μεσα στις ομορφες στιγμες επρεπε να γυρισω σπιτι.Ενιωθα ποαλι ιδρωμενος για πυρετο δεν ξερω μια ριγη ειχα παντως.Οσο πλησιαζα το διαμερισμα τοσο μια δυσφορια και μια αρνητικη ενεργεια με διαπερναγε,οσο εβγαινα εκτος και με χτυπαγε αερας καλυτερα.Τελικα μου ηρθε και εμετος και βγηκαμε για βολτα.

Πηγαμε για ενα καφε σε ενα απο τα καλυτερα καφε στην περιοχη του Cannaregio το torrefazione cannaregio , με θεα το καναλι,τα κρουασαν του ειναι μαγικα ειδικα με το φυστικι (pistachio).Δυστυχως το δοκιμασα αλλη μερα γιατι το στομαχι μου ακομα δεν ηταν για πολλα,παρολα αυτα ενα εσπρεσακι το ηπια και μια σκετη φοκατσια.Παρολα αυτα δν μπορουσα να φαω κατι αλλο και που εφαγα την φοκατσια αναγουλιασα λιγο.
Ξαναγυρισαμε ξενοδοχειο να παρουμε καμερες και λοιπα και οσο περναγε η ωρα (και εφευγα απο το δωματιο για οποτε εμπαινα ενιωθα τα ιδια) φυγαμε για βολτα.

Μερα δευτερη
Εδω τωρα η μερα ειναι καλυτερη και δεν θα μιλησω αλλο για τα παραπανω.
Κατευνθηκαμε προς το Ριαλτο μεσα απο τις διαφορες γειτονιες στης Βενετιας,μεχρι που πεσαμε πανω σε μια εκθεση με καλλιτεχνες απο την Παλαιστινη ,οπου donation υπηρχε μονο οτι ηθελες .Ειχε πολυ ενδιαφερον με πολυ δυνατα μυνηματα.

Μεχρι που ξεπροβαλε μπροστα μας η γεφυρα του Ριαλτο και το Μεγαλο Καναλι.Εδω οι φωτογραφιες πηραν φωτια ,η εικονα ηταν μαγικη,μπορουσα να κατσω ωρες να χαζευω την θεα.Ειναι πραγματικα η πιο ομορφη γεφυρα στη Βενετια.Ψαχναμε συνεχως να βρουμε ενα μικρο τραπεζακι να πιουμε ενα apperol ,αλλα ματαια ηταν ολα φουλ.
Οσο ομορφη ομως ειναι η Βενετια ο υπερτουρισμος της ωρες ωρες ειναι ενοχλητικος.Ενας λογος που πρεπει να μεινεις και βραδυ ειναι αυτος και να μην την χαραμισεις μονοημερα.
Το βραδυ γινεται ακομα πιο μαγικη και παρολο που εχει κοσμο σε καποια στενα υπαρχει γαληνη και μια μυστηριακη ατμοσφαιρα.
Ποσο διαφορετικη θα ηταν και χειμωνα μεσα ενα πεπλο ομιχλης.Μαγεια!
Kαθησαμε σε ενα bacaro να φαμε κατι ,bacaro ειναι παραδοσιακα μικροσκοπικα μαγαζια που περνεις στο χερι βενετσιανικα tapas (chichetti) συνηθως ολοι το πινουν με apperol ή με ενα ποτηρι prosecco.
Πηραμε μια κροκετα ψαρι αλλα και αλλο ενα με προσουτο και parmezana reggiano.Πολυ νοστιμο.

Ενω καναμε διαλλειμα κατευνθηκαμε προς την πλατεια του Αγιου Μαρκου.Ξαφνικα ειδαμε μπροστα μας την επιβλητικη πλατεια με τη Βασιλικη του Αγιου Μαρκου,τους εκατονταδες τουριστες να βγαζουν φωτογραφιες αλλα και την μουσικη του cafe Florian που δινει ζωντανια στην ηδη γεματη πλατεια.

Ετσι αποφασισαμε να κατσουμε στο florian και να κανουμε χαζι την περατσαδα.Οι τιμες τσουχτερες αλλα το ξεραμε ηδη αλλα ενα εσπρεσακι σε μια απο τις γνωστοτερες πλατειες της Ιταλιας αλλα και γενικα της Ευρωπης ηταν παραπανω απο απαιρητη σταση.Τουριστικο ναι ηταν αλλα θελαμε ενα καφεδακι και η θεα ηταν 10 στα 10.
Το εσωτερικο του σε μεταφερει σε αλλη εποχη ,νομιζεις οτι θα ερθει απο καποια γωνια ο Καζανοβα που ετσι κι αλλιως υπηρχε γνωστος θαμωνας του .
Επομενη σταση το campanile και η απιστευτη θεας της Γαληνοτητατης.

Γυρισαμε στο δωματιο για ξεκουραση.
Ενιωθα αρκετα καλυτερα ,ντυθηκα ,αρωματιστηκα καναμε κρατηση σε ενα εστιατοριο με θεα καναλι trattoria pontini .Παραγγειλαμε μια μπρουσκετα,εγω πηρα fish lasagna, η κοπελα μου νιοκι ,ηπιαμε ενα ποτηρι prosecco και τελος τσακισαμε ενα μυθικο τιραμισου,οταν ο ηλιος επεφτε στα καναλια της serenissima.
Παρολα αυτα αισθανομουν καλυτερα για αυτο και απολαυσα το γευμα μου .
Ομως ξαφνου λιγο πριν φυγω απο το μαγαζι αρχισε παλι το τρεμουλο ,μια εντονη ανησυχια,το στομαχι παλι να κουνιεται σε ρυθμους shake it mi amor, ενω ενα απο τα κυρια συμπτωματα ηταν οτι δεν μπορουσα να σταθω σε ενα σημειο σαν εντονη νευρικοτητα και ανησυχια.Σαν να θελω να ξεφυγω απο το σημειο που ειμαι και η πολη και τα στενα να με πνιγουν (οχι κυριολεκτικα προφανως).Ενιωσα την αναγκη να παμε παλι δωματιο και τελικα μετα απο αυπνος μια μερα επεσα ξερος για υπνο.

Η επομενη μερα θα ηταν το αποκορυφωμα μια απο τις πιο εντονες μερες αλλα και στο τελος μια απο τις ομορφοτερες εμπειριες μου στα ταξιδια ,η βολτα με τη γονδολα στο ηλιοβασιλεμα.

Παρακατω σας ανεβαζω φωτογραφιες απο την μερα αυτη της τοσο ομορφης πολης

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ημερα τριτη και τελευταια στη Βενετια που εμελε να ειναι στο πρωτο της μισο η χειροτερη και στο τελος μια απο τις ομορφοτερες.Οπως ειπαμε συμβαινουν ολα στα ταξιδια.

Φευγοντας απο το ξενοδοχειο η μερα ειχε βολτα στo Cannaregio αλλα και βολτα σε μαγαζια για κανα σουβενιρακι αλλα και επιλογη μασκας.Οι μασκες κυμαινονται σε διαφορες τιμες ξεκινουν απο 15-30 ευρω ,οι μεσες εχουν 60 και αν θες μασκα αυθεντικη οι τιμες ειναι στα 200 € και καποιες φορες ++.Οτι πληρωνεις περνεις γιατι μπορει η φτηνη λυση να ακουγεται πιο δελεαστικη,αλλα για το αν ειναι αυθεντικες χειροποιητες ή ακομα made in china και οχι τοσο venezia ,δεν το εγγυωμαι,παντως σιγουρα θα ειναι απο πλαστικο.Η αποφαση δικη σας παντα αναλογα με το budget του καθενος και ποσο σημασια δινει,Παντως φτηνες ,πλαστικες ή οχι handmade ή οχι,υπηρχαν και κατι πολυ ομορφες οικονομικες που πηρα σαν δωρακια για γραφεια 'η δωματια.Το ιδιο ισχυει και για τα γυαλια Μουρανο,σε τουρισταδικα ειναι οτι πρεπει για δωρο σετακι σφηνακια 15 ευρω ,αλλα αν θελετε καλο καλο γυαλι οι τιμες ανεβαινουν και θελει να τα σκασεις.Η αποφαση ξαναλεω δικη σας.Παντως η γευση που μου μεινε ηταν το κερασμα απο μια σοκολατερι ,σοκολατακι με limoncelo ,πραγματικα ακομα εχω τη γευση του και μετανοιωσα που δεν πηρα.Στη συνεχεια ο δρομος ητανε προς το σταθμο των τρενων καθως η επομενη ημερα ειχε Μιλανο,οπου και θα μεναμε 2 βραδια και επειτα θα επιστρεφαμε στην Αθηνα.Η αποσταση Βενετια-Μιλανο ειναι περιπου ενα 2 ωρο και λιγο παραπανω με το τρενο και η τιμη ειναι περιπου στο 20 ευρω πηγαινε.Μας φανηκε οκ και κλεισαμε τα εισητηρια μας για την επομενη μερα το πρωι.

Παρολα που η μερα κυλουσε χαλαρα η θερμοκρασια και υγρασια ανεβαινε εκεινη την μερα και εγω αρχιζα ηδη και ιδρωνα αλλα και να μην αισθανομουν παλι πολυ καλα.Αφου κατσαμε για ενα εσπρεσαι στα γρηγορα αρχισα παλι να σηκωνω παλμους,να ιδρωνω αλλα κυριως να νιωθω παλι το στομαχι να τρεμει σαν μπλεντερ.Αυτη τη φορα η ταση για εμετο δεν ηταν ταση αλλα πραγματικοτητα και μεσα σε ολα τα συμπτωματα μια εντονη,υπερκινητικοτητα και αεικινησια,που παραλιγο να φυγω εξω απο το καφε χωρις να πληρωσω,Στα τοσα χρονια που υπαρχω δεν εχω νιωσει ποτε κατι παρομοιο.Προσπαθησα να χαλαρωσω το μυαλο μου κατι γινοταν αλλα τα συμπτωματα του στομαχιου δεν με αφηνανε να ηρεμησω.Πραγματικα δεν μπορουσα να καταπιω ουτε λιγο ψωμι χωρις να ανακατευτω .Προσπαθησα να παμε προς την γεφυρα του Αγιου Μαρκου,η ζεστη ηταν ανυποφορη ,το κεφαλι μου απο τον ηλιο εκαιγε,εσταζα μεχρι και τη βερμουδα( που πηγαινα και εγω χωρις καπελο),ενω η λαοθαλασσα της Βενετιας και μην βρισκοντας ουτε ενα στενο ησυχο μονο δεν βελτιωναν την κατασταση.Με επιασα ενας ειδος αγοροφοβιας που με τοσο κοσμο ενιωθα πολυ απειλητικα και περιεργα.Επικοινωνησα με γιατρο στην Αθηνα που τυγχανει και πολυ καλος οικογενειακος φιλος προσπαθωντας να καταλαβουμε τι εχει γινει.
Αυτο οπως διαβασατε πιο πανω ειχε ξεκινησει και τις προηγουμενες μερες απο το πρωτο βραδυ.
Τροφικη δηλητηριαση? Κριση αγχους ή κριση πανικου?Αγοροφοβια ή απλως συνδυασμος ολων και ηλιαση.
Ο γιατρος εβγαλε το συμπερασμα οτι οντως με πειραξε κατι που εφαγα που στην συνεχεια με εκανε να αγχωθω και επαθα μια κριση πανικου,που ουδεμια εμπειρια ειχα με αυτο στο παρελθον.Εγω πιστευω λιγο η αυπνια,το πολυ περπατημα, η διαταραχη μου στο στομαχι,ο ηλιος και η υγρασια και οτι δεν φορουσα καπελο ,με εκαναν να παρολιγο σωριαστω στη γεφυρα που για μενα ηταν κυριολεκτικα των Στεναγμων.Εκει επαθα την χειροτερη κριση κανοντας εμετο 2-3 φορες,αρχισα να θολωνουν ,πραγματικα ενιωσα αδυναμια δευτερολεπρα πριν λιποθυμησω και μεσα ολα και οτι ημουν στον Αγιο Μαρκο και το δωματιο ηταν στο cannaregio μονο θετικο δεν ηταν εκεινη την στιγμη.Ηθελα επειγοντως να παω ξενοδοχειο αλλα ημασταν στη Βενετια οπου ο μονος τροπος να πας εκει που θες ειναι ή ποδια΄ δια θαλασσης.Δεν υπαρχει ταξι εκει .Τα ποδια ηταν 40 λεπτα ακατορθωτο δηλαδη ή vaporreto που επρεπε να περιμενουμε ολη την ουρα να κοψουμε εισητηριο και να δουμε μετα απο 15 στασεις που κατεβαινουμε.Το οτι μεσα σε ολα επρεπε να μπω και σε vaporetto με ηδη να τα βλεπω ολα μαυρα και να εχω ηδη ναυτια μονο ρομαντικη βολτα δεν ηταν.Μπηκα με τα πολλα η κοπελα μου προσπαθωντας να με ενθαρρυνει οτι φτανουμε μου εριχνε νερα,μεχρι που τελικα φτασαμε.Παω προς το καταλυμμα της λεω πηγαινε στο μαρκετ απενταντι παρε μου φρυγανιες για το στομαχι και ενα χαλαρωτικο που μου συστησε ο γιατρος και σε περιμενω αισθανομαι λιγο καλυτερα.
Με το που μπαινω μεσα πεταω μπλουζα απο τη ζεστη και βαζω το κεφαλι κατω απο το νερο του ντουζ .Το επανελαβα 2-3 φορες ...
μεχρι που αρχισα με το παγωμενο νερο στο κεφαλι να νιωθω ολο και καλυτερα,μεχρι που καθησα στον καναπε χαλαρωμενος πιο ανακουφισμενος μεχρι που περασαν ολα σιγα σιγα
Απο τοτε δεν με εχει ξαναπιασει ποτε κατι αναλογο .Ειλικρινα δε ξερω τι ηταν ολο αυτο που επαθα στη Βενετια που ξεκινησε απο το στομαχι,δεν ξερω αν αλλο μελος εχει αναλογη εμπειρια σε ταξιδι ή και στην καθημερινοτητα.Παντως περασαν ολα.
Αφου ξεκουραστηκα και ενιωθα απο το απογευμα και μετα πιο ανανεωμενος το προγραμμα ειχε βολτα με τη γονδολα,ηλιοβασιλεμα στο Ριαλτο και μια εκπληκτικη ταλατια με θεα το Μεγαλο Καναλι!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ενιωθα αρκετα καλυτερα και τιποτα δεν θα με εριχνε ωστε τελευταια μερα στην Βενετια να χασω τη βολτα με την γονδολα.Μα μου ελεγε η κοπελα μου δεν πειραζει μηπως πρεπει να χαλαρωσεις οχι ελεγα εγω δεν υπαρχει περιπτωση εγω να χασω τη βολτα.
Απογευμα πια ετοιμαστηκα και βγηκαμε για βολτα με αρκετα λιγοτερο κοσμο να κυκλοφορει ,πηγαμε προς τη γεφυρα του Ριαλτο.Εκει μπροστα μας βρηκαμε την πρωτη πιατσα με γονδολες .Η τιμη ειναι 80 € ακατεβατα.Υπαρχει βεβαια και πιο φτηνες λυσεις του traghetti που στοιχιζει 2-3 ευρω ,αλλα και η λυση του να μοιραστεις την γονδολα με αλλο ενα ζευγαρι,αλλα οχι ηθελα να απολαυσω την εμπειρια σωστα.Η επιλογη της ωρας ηταν λιγο πριν το ηλιοβασιλεμα που για μενα ειναι ιδανικη γιατι και λιγοτερο κοσμο εχει ,αλλα και τα χρωματα που εχει η Βενετια εκεινη την ωρα κανει την Γαληνοτατη ακομα πιο μαγικη.Ο γονδολιερης μας λεει κατευθειαν οτι μιλαει και ισπανικα.Greco του λεμε.Οκ μου λεει ελληνικα δεν ξερω και γελαει.

Η βολτα μας ξεκινησε διασχιζοντας το Μεγαλο Καναλι αλλα και τη γεφυρα του Ριαλτο.Τι ομορφα που ητανε ,οτι και αν εχει γινει δεν γινεται να μην γαληνευσεις με αυτες τις εικονες.Μπηκαμε μεσα στα στενα οπου το μονο που ακουγοταν ηταν ο ηχος του νερου απο τη γονδολα ,αλλα και ποτε ποτε τη γαληνη διεκοπτε το λιγο φαλτσο τραγουδι του γονδολιερη μας ,που ομως; εδινε ενα τονο ακομα γραφικοτητας στην τοσο ομορφη βολτα.Χαιρετησαμε τους αλλους τουριστες που περασαν ξυστα μας,παραλιγο να ειχαμε και μια μετωπικη αλλα η οδηγαρα μας ο εμπειρος γονδολιερης μας το αντιμετωπισε με μαστρια και ολιγη ιταλικη μαγκια.Τα φλας πηραν φωτια και η αισθηση οτι ειμαστε μεσα στο νερο ηταν πρωτογνωρη.Αλλο ενα τικ εχει προστεθει στην ταξιδιωτικη μου bucket list.Την πραγματικη Βενετια την βλεπεις μεσα απο το νερο τωρα καταλαβαινω αυτους που μου το λεγανε.
Το πρωι εχει πολυ κοσμο και η κινηση αναμεσα στα καναλια χαλαει λιγο το ρομαντικο της ατμοσφαιρας.Η τελεια ωρα ειναι αργα το απογευμα,αλλα προσοχη!!Οταν ειναι ηδη νυχτα ή την ωρα ακριβως του ηλιοβασιλεματος η τιμη ειναι διπλασια.Οποτε αν πχ ο ηλιος πεφτει 8 καμμια ωρα πριν να πατε ειναι το τελειο.Μην τσιγκουνευτειται οποτε και αφηστε ζηστε την εμπειρια αυτη και ας ειναι τουριστικη.

Μετα την βολτα και χαιρετοντας τον γονδολιερη που μας εβγαλε φωτογραφιαρες,κατευθυνθηκαμε προς το Ριαλτο.Φτασαμε πανω στην μπλε η ωρα οπου οι εικονες που ειδαμε ηταν μαγικες.Μπορουσα να καθομαι ωρες και να χαζευω το Μεγαλο Καναλι οπου εμοιαζε σαν πινακας ζωγραφικης.Ο ηλιος επεφτε μεχρι που σκοτινιασε πανω απο τη Serenissima.H βραδια ολοληρωθηκε με μια υπεροχη ταλιατα στην osteria bancogiro κοντα στο Ριαλτο ,υπο τη συνοδεια κλασσικης μουσικης,ενος υπεροχου λευκου κρασιου και με τις γονδολες να κανουν βολτες.Τι ομορφη μπορει να ειναι η ζωη!Μια τοσο περιεργη μερα παντα μπορει να εχει ενα ομορφο επιλογο!
Αφου φαγαμε ενα gelato στο Susso προτιμησα μια ελαφρια γευση γιατι ακομα το στομαχι μου με αργους ρυθμους καλυτερευε ,πηγαμε μεσα στα ηρεμα σοκακια της Βενετιας τη νυχτα.Ενας λογως που οπως ειπα ειναι να μεινετε Βενετια ειναι διοτι το βραδυ η εικονα της πολης γινεται ακομα πιο μαγικη απο οτι ειναι τη μερα.Καθως και ειναι πιο ρομαντικη και ησυχη.
Καπου εδω η Βενετια φτανει στο τελος της το πρωι ειχαμε ξυπνημα ,μαζεμα βαλιτσων και κατευθυνση προς το τρενο γιατι το προγραμμα αυριο ειχε την πρωτευουσα της μοδας,οπου θα μεναμες 2 βραδια.Βuona notte !!

Last edited:

paefstra

Member
Ηταν απο το μελανι της σουπιας. Ακομη κι εγω που μπορω να φαω και πετρες ενιωθα το βραδυ το στομαχι μου σαν να εχω καταπιει τουβλα.
Και κριση πανικου γιατι ειχες επενδυσει πολυ σ' αυτο το ταξιδι κι οχι αδικα.
Εγω δεν θα ξανατρωγα τετοιο πραγμα κι ας ηταν πεντανιστιμο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Hμερα 4η
ΜΙΛΑΝΟ

Η τέταρτη μέρα σε αντιθεση με τις ηλιόλουστες και ζεστές προηγουμενες θα μας υποδεχοταν με ψυχρουλα και ολιγον συννεφια.Δεν πειραζει ομως γιατι σημερα θα εγκαταλειπαμε την πολη του Καζανοβα ,του Μαρκο Πολο και του Βιβαλντι για να παμε στην πολη της μοδας και πρωτευουσα της Λομβαρδιας,το Μιλανο φυσικα.
Βαλιτσες ετοιμες,χαιρετησαμε το airbnb που μας αφησε αναμεικτες αναμνησεις και εγκατειλαψαμε την πολη αυτη που μας αφησε μαγεμενους.
Φτασαμε στο σταθμο των τρενων ,ηπιαμε στα γρηγορα ενα εσπρεσακι και απο ενα panini ο καθενας και μολις ανακοινωθηκε η πλατφορμα φυγαμε για το τρενο μας.

Ο καιρος ηταν ετσι και ετσι με λιγο συννεφια ,η διαδρομη ψιλομονοτονη με αρκετα πρασινα λιβαδια που λιγο επαναλαμβανοντουσαν.Παρολα αυτα το τριωρακι περασε σχετικα ευκολα και οταν αρχιζε και πυκνωνε απο κτιρια το τοπιο καταλαβαινα οτι σιγα σιγα φτανουμε.
Η πρωτη μας εικονα με το που βγηκαμε ηταν ο απιστευτος αρχιτεκτονικα σταθμος Milano Centrale ,που με την μεγαλοπρεπεια του μπηκαμε στο κλιμα της πολης αυτης .

Η αρχιτεκτονικη της πιο πολυ θυμιζει πολη της Κεντρικης Ευρωπης ,παρα την κλασσικη ιταλικη πολη με τα στενακια και τα πλακοστρωτα.Η πολη αν και αρκετα μοντερνα με πολυ μικρο διατηρητεο κομματι παλιας πολης ,ειναι απο τις πιο παλιες πολεις της Ιταλιας καθως και ολοκληρης της Ευρωπης.Το γνωστο Μεδιολανο που διαβαζαμε μικροι στο σχολειο με το γνωστο διαταγμα .
Παρολα αυτα για καποιο λογο η πολη με κερδισε αμεσως ,ενω δεν ειχε ουτε την ρομαντζαδα και την μαγεια της Βενετιας,ουτε καν φτανει τα αξιοθεατα και τα στενακια της Ρωμης ,της Φλωρεντιας ,το Μιλανο το λατρεψα.
Αν με ρωτουσαν αν θα ξαναεπεστρεφα στις πιο πανω πολεις φυσικα και ναι ,αλλα και παλι ως τουριστας 2-3μερες ,δεν το εχω σαν επιθυμια να εμενα μονιμα.Μιλανο ομως ειναι η πολη που ενιωσα μια απιστευτη οικειοτητα σαν να ζουσα χρονια εκει και ας λενε πολλοι οτι δεν ειναιo oμορφο.Λιγο το κοσμοπολιτικο vibe ,νεος κοσμος,καλοντυμενοι ανθρωποι ,καθαρες γειτονιες οτι πρεπει για ομορφο weekend.Το Μιλανο ειναι θα ελεγα η λιγοτερο ιταλικη πολη σε καποια θεματα απο την μια αλλα και παραλληλα αυθεντικη ιταλιανα απο την αλλη οσων αφορα την φινετσα,την μοδα,την dolce vita.

O kαιρος εδω ηταν με το μερος μας ,η μερα ηταν ηλιολουστη χωρις ομως να εχει πολυ ζεστη.
Πηραμε ενα ταξι,περασαμε μπροστα απο τον πυργο της Pirelli και οδευσαμε προς το airbnb μας.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Navigli

Η περιοχη που επελεξαμε να μεινουμε ειναι η περιοχη του Νavigli .Για μενα προσωπικα τεραστιο φαουλ να ερθετε Μιλανο και να μην ερθετε εστω ενα βραδυ στο Νavigli.Eiναι το μονο μερος κοντα στο κεντρο που ειναι κατα μηκος του ποταμου και εχει καναλια και γυρω γυρω μαγαζια.Επειδη ειπα καναλια οκ ουτε Βενετια ειναι, ουτε Αμστερναμ ,ουτε Μπρυζ αλλα η γειτονια την γοητεια της την εχει.Επισης περα απο το ποτο σας και το απεριτιφ σας, η περιοχη εχει παρα πολλες επιλογες στην σειρα για φαγητο σε τιμες οικονομικοτερες απο οτι θα τρωγατε στην περιοχη γυρω απο το duomo.
Οι επιλογες ειναι πολλες,λιγο προσοχη γιατι κατα μηκος των καναλιων μην φατε τοσο εκει γιατι ειναι μονο τουριστικα,αλλα επελεξετε να φατε σε μαγαζια στους δρομους γυρω απο την περιοχη.

Μια τετοια πολυ καλη επιλογη ειναι και το Pizzium.Απιστευτη πιτσα ειναι αλυσιδα αλλα εχει παρα πολλες επιλογες.Οι ουρα τεραστια,τα αλλαντικα στα κοβουν επιτοπου ,οπου πας μπροστα στον τυπα και τα επιλεγεις.Η πιτσαρια ειναι ναπολιτανικη οπου υπαρχει και το αντιστοιχο μαγαζι στην Ναπολη,Παρολο το μαγαζι που ειναι πολυ δημοφιλες και ουρες ατελειωτες ,οι πελατες ηταν 99 % Ιταλοι και δεν παρατηρησα καποιον αλλο τουριστα πραγμα που φυσικα το εβαλα στα θετικα.
Σιγουρα στο αντιστοιχο υποκαταστημα του κεντρου θα εχει πιο πολλους ξενους,αλλα στο pizzzium στην via vigenano 33 μαζευοταν η νεολαια του Μιλανου και μου αρεσε πολυ.

Πριν απο την πιτσαρια καναμε μια βολτα στην γυρω περιοχη και ειπαμε να ανακαλυψουμε την γυρω περιοχη πριν παμε στο κεντρο.

Η περιοχη ειναι στο μισαωρο με τα ποδια εχει αρκετη ζωη τα σαββατοκυριακα και επιλογες ,αλλιως αν θελετε να ειστε ακομα πιο κοντα επιλεξετε να ειστε οσο πιο κοντα στο Duomo.Eπισης συνδεεται με το Duomo και με σταθμο μετρο.

Θελαμε να κανουμε μια σταση για κατι δροσιστικο και ετσι καθησαμε στην περιοχη για ενα δροσιστικο aperol ,αγαπημενη συνηθεια εδω στην βορεια Ιταλια.

Μας εκοβε η πεινα και ετσι ψαξαμε στο ιντερνετ και βρηκαμε πρωτη την συγκεκριμενη πιτσαρια.

Ενω η ουρα ηταν ατελειωτη δεν ξερω τι εκανε η δικια μου και την βλεπω να στρογγυλοκαθεται σε μια θεση.
-Που βρηκες θεση της λεω
-Με συμπαθησε ο σερβιτορος ,ειπε
Εχε χαρη που πειναγα λεω και βρηκαμε τραπεζι :mad:

Ειπαμε αφου τελειωσουμε το φαγητο να παρουμε το μετρο να παμε στο Duomo να κανουμε μια βολτα και να πιουμε ενα ποτο.Θα ηταν τελεια η πρωτη εικονα γιατι ειχα στο μυαλο μου οτι θα εβγαινα απο το μετρο και θα εβλεπα αποτομα το φωτισμενο Duomo.

Eτσι σχεδιαζαμε τουλαχιστον...

Με το που λιγο κοιταμε απ εξω και ετοιμαζομασταν να πληρωσουμε σκαει μια μπορα ,παιζει να χρειαζοντουσαν βαρκες εξω.Λεμε και οι 2 ας ξεχασουμε αποψε το Duomo, o καιρος μας σαμποταρει.
Καθησαμε στο μαγαζι πηραμε 2 μπιρες και χαζευαμε τους μεθυσμενους Ιταλους,ειχε γενεθλια ενας και ειχε πολυ χαβαλε.Οταν ειδικα ο dj εβαλέ το Lasciatemi cantare εκει εγινε ο χαμος!!Ενιωθες Ιταλος ρε παιδι μου για λιγο!

Μετα απο λιγο βγαινουμε και λεμε ας παμε προς ξενοδοχειο.Ελα που ξανα αρχισε παλι να φυσαει και να βρεχει.Η κοπελα μου ειχε τρελαθει,εγω σε mood βολταρω στο βροχερο Μιλανο,αλλα επειδη σοβαρευε ο καιρος και ο αερας δεν αστειευοταν κατσαμε στο πρωτο μαγαζι για ποτο.Δυσκολευτηκα πολυ να κατσω για ποτο :bleh:
Και εκει ξεκινησε η ξενερα,μας λεει ευγενικα κατα τα αλλα στην υποδοχη ειναι ολα φουλ μεσα ολα κρατημενα εχει μονο εξω.Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.Εξω να φυσαει στο φουλ,να βρεχει κατακλυσμος ,ομπρελα να μην εχουμε,οποτε αναγκαστικα κατσαμε εξω.Να σημειωσω οτι ηταν Μαιος και πριν φυγω απο το ξενοδοχειο που ηταν μερα και ειχε ζεστο καιρο και ημουν με ενα ωραιο πουκαμισακι ,μπραβο μου.Λογικη Μαιο Ελλαδας.Το βραδυ ομως ο καιρος ειχε χαλασει και η θερμοκρασια ειχε πεσει και εγω να καθομαι εξω με 12 βαθμους ,με ενα πουκαμισακι , με βροχη διπλα μας μια τεντα μας χωριζε και ο αερας να φερνει ομπρελες,να πεταει καρεκλες και κλαδια δε ξερω απο που και εγω φυσικα να εχω παραγγειλει ενα ωραιοτατο καλοκαιρινο κοκτειλακι.Τα νευρα μου τσαταλια ,ημουνα μην μου πειτε κουβεντα ,ειχα ξιλιασει ,λεω αν δεν παθω πνευμονια σημερα ειμαι ετοιμος για ταξιδι στο Νεπαλ.Μπηκα τουλαχιστον 2-3 φορες μεσα και ρωταγα αν εχει αδειασει κατι.Εξω να μην μπορω να φυγω καιπραγματικα ηταν απο τα χειροτερα κοκτειλ που εχω να θυμαμαι.Το κοκτειλ ηταν μια χαρα και το μαγαζι πολυ καλο,το χειροτερο κοκτειλ ειναι ως κωμικοτραγικη κατασταση.Ξαφνου σταματαει η βροχη , ο αερας και το κρυο ξυριζε ομως και περνω την κοπελα μου αρων αρων να φυγουμε.Επισης εσπασα αλλο ενα δικο μου ρεκορ ,το πιο γρηγορο κοκτειλ που εχω πιει.
Μολις ηρθε η παραγγελια και σταματησε να βρεχει ενω τουρτουριζα σαν τον Τζακ στον Τιτανικο ηπια το κοκτειλ σε μολις 5 λεπτα.Στο 10 λεπτο πληρωσα και εφυγα και πηραμε τον δρομο προς το ξενοδοχειο ενω η βροχη σταματησε πια.Σημειωση σομπες εξω το μαγαζι δεν ειχανε.Πολλοι θα σκεφτουν καλα γιατι δεν πηρατε ενα ταξι ,τσιγκουνευτηκατε?Πρωτον το μερος που ειναι το καναλι με τα μαγαζια ειναι πεζοδρομος και δεν ειχε ταξι ειμασταν περιπου στο μεσο των μαγαζιων και μες τη καταρραχτωδη βροχη δεν βλεπαμε πολλα ,καναμε οτι μπορουσαμε μην γινουμε παπια και κατσαμε σε εκεινο το μαγαζι γιατι τα αλλα ηταν απο τν απεναντι πλευρα.
Μεσα σε ολα ειχε πεσει και η μπαταρια μου και η δικια μου δεν ειχε δεδομενα ,οποτε δεν υπηρχε ουτε επιλογη uber ΄να καλεσουμε ταξι.

Ολα τοτε ειναι σπαστικα ,αλλα μετα σε κανουν και γελας οταν τα συζητας.Γιατι μεσα σε ολα και οι αναποδιες ειναι μερος της εμπειριας των ταξιδιων,σε αθωα και ασφαλη παντα πλαισια ομως .
Η βροχη σταματησε και μικρη βολτα προς το ξενοδοχειο με φωτισμενο το Navigli ηταν πανεμορφο.
Πτωματα για υπνο γιατι η επομενη μερα θα ηταν γεματη και η μονη ολοκληρη μερα που θα ειχαμε στο Μιλανο.Η συνεχεια εχει ψωνια ,appetivo,φαγηταρες και το υπερλαμπρο Duomo .Φωτογραφιες απο την πρωτη μερα θα ανεβασω απο κατω Mεχρι τη συνεχεια arrivederci..

20220528_133713.jpg 20220528_134926.jpg 20220528_170541.jpg 20220528_162956.jpg 20220528_203354.jpg 20220528_212521.jpg 20220528_231331.jpg 20220528_231730.jpg 20220528_201914.jpg

Last edited by a moderator:
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ημερα 5η
Αργησα λιγο αλλα πηρα την αποφαση να συνεχισω την ιστορια μου.Δυστυχως με ολα αυτα που συνεβησαν τις προηγουμενες μερες ,δεν μου ερχοταν η ορεξη να συνεχισω την ταξιδιωτικη μου ιστορια,πιστευω η συνεχεια του 2023 να μην εχει αλλες τοσες μαυρες σελιδες...

Ξυπνησαμε σχετικα νωρις και σε αντιθεση με την Βενετια στο Μιλάνο εκανε αρκετο κρυο για την εποχη θυμιζοντας πιο πολυ φθινοπωρο παρα τελη Μαιου.Δεν ηταν και καταχειμωνο οκ αλλα ενα φουτερακι και ενα ελαφρυ μπουφανακι το χρειαζοσουν.
Η μερα φυσικα θα ειχε να παρουμε τα ποδια μας και να κατευθυνθουμε προς το Duomo για να θαυμασουμε αυτη την τοσο επιβλητικη εκκλησια που ειχαμε δει απειρες φωτογραφιες στο ιντερνετ,σε ταξιδιωτικους οδηγους και φυσικα στο instagram.

To πρωτο που θα καναμε ομως οταν βγηκαμε απο το δωματιο ηταν να σταματησουμε σε ενα καφε να παρουμε ενα καπουτσινο στο χερι και δοκιμασαμε κατι υπεροχα κρουασαν .Ειδικα αυτο με το pistaccio ηταν του ονειρου .Οπου και να τα δοκιμασαμε ηταν τελεια .Ειδικα το pistaccio και σε αλλα γλυκα που εφαγα στην ιταλια ηταν τελεια.

Οδευοντας προς το Duomo περασαμε απο το San Lorenzo με τους πολλες γνωστες κολωνες του,ισως απο τα λιγα σημεια στο κατα τα αλλα μοντερνου Μιλανο που να εχει το ρωμαικο στοιχειο,
Η περιοχη το βραδυ ειναι γεματη εναλλακτικα μπαρακια,σφυζει πραγματικα απο ζωη,αλλα η πλειοψηφια των φοιτητων που την προτιμαει προτιμαν να περνουν ενα κουτακι μπιρα ή ενα κοκτειλ take away και να αραζουν στην πλατεια και κατω απο τις στηλες του San Lorenzo.θα ελεγα οτι περιοχη ειναι κατι αναμεσα στα δικα μας Εξαρχεια και Ψυρρη.

Οσο κοντευαμε προς το κεντρο οι βιτρινες των καταστηματων ολο και πυκνωνανε αλλα χωρις ομως να εχουμε δει τις τοσο ακριβες μαρκες που γνωριζαμε.Ο δρομος της Via Torino ειναι παρα πολυ κεντρικος με αμετρητα καταστηματα που κυριως εχει casual και οικονομικες μαρκες ιταλικες αλλα και γνωστες διεθνεις .Οποτε αν θελετε πιο προσιτο και streetwear τυπου Η &Μ πιο ιταλικου τυπου καντε μια βολτα απο εκει.
Αμεσως μετα ενω στο δεξι μας χερι ειδαμε το καστρο Sforza που θα επισκεφτομασταν αργοτερα,
ξεπροβαλε απο μακρυα ο επιβλητικος καθεδρικος Duomo.
Δεν μπορω να περιγραψω ποσο επιβλητικος ναος ειναι ,μπορουσα να τον κοιταζω με τις ωρες ηταν πραγματικα πελωριος.Η λεπτομερεια πανω με τα γκοργκοιλ ψηλα μονο δεος θα μπορουσε να μου προκαλεσει.
Προφανως η φωτογραφικη πηρε φωτια καθως οπως και να το κανουμε η πλατεια αυτη ειναι και το πιο τουριστικο και πολυφωτογραφημενο μερος του Μιλανο.
Καθησαμε πανω απο μια ωρα στην πλατεια σε σημειο που ειπαμε οτι πρεπει να δουμε και τιποτα αλλο.

Η βολτα συνεχιστηκε στην υπεροχη Galleria Vittorio Emmanuele .Σοκ και δεος!!
Αρχιζε το Μιλανο και μου αρεσε επικινδυνα

Η επιβλητικοτητα αυτης της ιστορικης στοας δεν περιγραφετε.Εκατονταδες τουριστες αλλα και Μιλανεζοι την διασχιζουν καθημερινα ενω γυρω γυρω εχει πολλα σικ καφε αλλα και πασιγνωστες πανακριβες μαρκες.Αν γυρισεις το κεφαλι σου θα τις δεις ολες στην σειρα Prada,Gucci,Channel και λιστα στη συνεχεια γνωστη.
Στην αρχη της Galleria βρισκεται και το σικ Camparino με τα απιστευτα κοκτειλ με βαση το Campari.

Η βιτρινες ειναι απο μονες τους αξιοθεατα ,αν και σε καποιες περιπτωσεις θα ελεγα αληθινα εργα τεχνης.

Εγω φυσικα δεν εχασα την ευκαιρεια και ειπα να ζησω την εμπειρια Μιλανεζικα.Λεω στην κοπελα μου μπαινω μια στην Gucci.Moυ λεει τρελαθηκες θα μας παρουν με τις πετρες.
Η ζωη ειναι μικρη λεω ας ζησω και εγω την εμπειρια να δω πως ειναι να ψωνιζεις σε ενα τετοιο μαγαζι.
Προφανως δεν ειχα σκοπο να ψωνισω καθως οι τιμες απειχαν πολυ απο την δικια μου τσεπη.Αλλα yolo εγω μπηκα.
Moυ πηραν κατευθειαν το μπουφαν ,μου λενε κρασι η νερο.Εγω να εχω μεινει παγωτο.Φυσικα ειπα κρασι :bleh: Λεω παιδια που ηρθα?
Λεω θα κοιταξω τα παπουτσια .Να νιωσω και εγω λιγο ΣΝΙΚ χαχα... Που να ξεραν οτι ειμαι ενα φτωχος και μονος τουριστας απο Ελλαδα.Τους ευχαριστησα ευγενικοτατα ,επαθα καταθλιψη με τις τιμες και ερωτευτηκα κατι παπουτσια που ειχαν μονο 700 € .Η κοπελά μου ειχε κατακοκκκινησει απ εξω αλλα εγω το ζουσα κανονικοτα.
H επιτομη του σικ φυσικα ειναι η χρυση οδος με τις μαρκες η γνωστη ΜοnteNapoleone ,οπου φιγουραρουν ολες οι πασιγνωστες μαρκες ιταλικες και μη.Ολες με τριψηφια και τετραψηφια ποσα.

Μεσα σε ολη την λαμψη και τον κομψο κοσμο δεν γινοταν να μην περασω και απο την πασιγνωστη Σκαλα του Μιλανου, η οποια ειναι σε αποσταση αναπνοης απο την Galleria.
Yπαρχει ενα site που μου εστειλε μελος του φορουμ δεν θυμαμαι ποιος παλιοτερα,οπου για να μην την πατησετε και πεσετε σε ωρα που εχει προβα γιατι δε θα δειτε τιποτα και η αιθουσα θα ειναι σκοτεινη.Δες τε στο ιντερνετ αν το ψαξω θα το βρω το λινκ ποιες ωρες ειναι full φωτισμενη και ποιες ειναι σκοτεινη.

Το εισητηριο ειναι οικονομικο και νομιζω δεν χρειαζεται να τα κλεισετε απο εδω εγω τουλαχιστον ουρα δεν βρηκα σχεδον και ηταν μετα τις 12-1.

Απεξω δεν θα ελεγα οτι εντυπωσιαζεσε αλλα οταν βλεπεις μεσα την τεραστια αιθουσα αλλαζεις γνωμη.Νιωθεις ενα τεραστιος δεος και περηφανος γιατι εκει τραγουδησε η δικια μας Μαρια Καλλας,
Να τονισω οτι ο ξεναγος μου εδειξε οτι της εχουνε ενα οροφο ολο δικο της με τα κοστουμια της και εναν εξαιρετικο πινακα που την απεικονιζει .Σπανια χειρογραφα και προσκλησεις απο πασιγνωστες παραστασεις θα βρεις στο μουσειο.Στην κεντρικη εισοδο πριν μπεις στην μεγαλη αιθουσα δεσποζει ενας τεραστιος πολυελαιος με πολυτιμα διαμαντια.

Καλα ολα αυτα αλλα επειδη επεσε πεινα φαγαμε μια πιτσα κομματι στο χερι απο το Spontini αλυσιδα πιτσας στο Μιλανο ,εχει σχεδον παντου συμπαθητικη θα ελεγα ,οχι κατι τρομερο αλλα για κομματι στο χερι μια χαρα ειναι.

Αμεσως μετα απολαυσαμε και ενα δροσερο apperol splitz μεσα στα στενα απεναντι απο το εμπορικο Renaissance .Η επιλογη δεν ηταν καθολου τυχαια καθως καναμε ενα διαλειμμα να ξεκουραστουμε γιατι η συνεχεια ειχε shopping στο Μιλανο.
Το συγκεκριμενο εμπορικο το υπερπροτεινω ειναι τεραστιο εχει παρα πολλους οροφους κατι σαν το δικο μας notos ΄ή attica ,αλλα αλλου level και εκει θα βρεις οτι μαρκα θες ιταλικη και μη και ολων βαλαντιων απο gucci,armani μεχρι casual μπλουζακια πουλοβερακια 30-40 €.
Εχει και ενα υπεροχο rooftop να πιειτε το apperitif σας.
Την προταση και για αυτο το εμπορικο ευχαριστω πολυ το φορουμ.

Μοιρασαμε τα ποστα μας αφησα την δικια μου στον γυναικειο οροφο ,ανεβηκα εγω στα αντρικα και τελικα αποδεικτηκα χειροτερος καθως ενω η δικια μου ηρθε με ενα πραματακι εγω εψαχνα με τις ωρες και χιλιοδοκιμαζα τα νουμερα ,ταλαιπωροντας τον κατα τα αλλα υπομονετικο πωλητη.
Τελικα πηρα ενα εξαιρετικο λινο πουκαμισο ιταλικης μαρκας που δεν γνωριζα στα 60 € πολυ καλο για την τιμη του,που το τιμησα αρκετα το καλοκαιρι αυτο.
Η ωρα απο το shopping ειχε περασει και ειχε παει αρκετα αργα και χωρις να το καταλαβουμε ειχε παει 10 το βραδυ.Ειμασταν οι τελευταιοι που κλεισαμε το εμπορικο.
Το Duομο βραδυ ηταν μαγικο φωτισμενα ενω πεσαμε και σε ζωντανη συνδεση του Rai 1.
Μας ειχε κοψει πραγματικα η λορδα και οσο περναγε η ωρα αργουσαμε και πιο πολυ.Μπορουσαμε να φαμε σε μια πιτσαρια που βρηκαμε απεναντι,αλλα εγω οχι ηθελα ριζοτο μιλανεζε δεν ηθελα να φυγω απο το Μιλανο αν δεν το δοκιμαζα.Η επιλογη του μαγαζιου ηταν η osteria conchetta που μου την εβγαζε μιση ωρα με τα ποδια ,ενω κοντευαμε να λιποθυμησουμε καιη ωρα κοντευε 10 καιμιση.
Θα εχω να το λεω πηγα να φαω 11 το βραδυ στο Μιλανο.Με ολα αυτα που ειχαν γινει και με το στομαχι τις προη γουμενες μερες δεν το λες και καλη επιλογη.

Το μαγαζι ομως ηταν εξαιρετικο και το υπερπροτεινω .Οsteria conchetta λοιπον κοντα στο Ναvigli ,λοκαλ μαγαζι χωμενο μακρυα απο το Duomo,τσιμπημενο μεν αλλα εχει ενα μυθικο ριζοτο που αξιζει να δοκιμασετε.

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Εγω σκεφτηκα να βαλουμε το ριζοτο στη μεση και να παρω και αλλο ενα μιλανεζικο πιατο να μοιραστουμε κατι ελαφρυ οπως μια κοτολετα μιλανεζε και παω στο μπανιο να πλυνω χερια και γυρναω και βλεπω αυτο...
20220529_230351.jpg 20220529_231509.jpg 20220529_230711.jpg

Ενα μικρο και ταπεινο σνιτσελακι για βραδυ και ενα πιατο ριζοτο.:shock: Επαθα σοκ απο το μεγεθος.Αυτο ξεπερναει και το figmuller της Βιεννης.Οι μεριδες ηταν τεραστιες και το σνιτσελ και το ριζοτο νοστιμοτατα.
Το μαγαζι τα σπαει αλλα η ωρα,11 το βραδυ δεν ηταν και οτι καλυτερο και εφαγα ουτε το μισο και επεσε φυσικα η ιδεα του πακετου ξενοδοχειου.Πτωματα οπως ειμασταν γυρισαμε ξεροι στο δωματιο.
Παρακατω φωτογραφιες της μερας μας στο Μιλανο

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος