• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Turkish Airlines:Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης

GeorgeD

Member
Παιδιά τα δρομολόγια θα διατηρηθούν και μετά τον Οκτώβρη 2010 ή είναι εποχιακή σύνδεση; Γνωρίζει κανείς;

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Εγώ νομίζω ότι είναι συμφέρουσα επιλογή. Με την τιμή της βενζίνης καλπάζουσα (και στην Τουρκία επίσης) καύσιμα και διόδια, ελάχιστα διαφέρουν από τα αεροπορικά εισητήρια. Μιλώ για ένα ζευγάρι. Αν συνεκτιμήσουμε και την ταλαιπωρία των χιλιομέτρων και της καθυστέρησης στο τελωνείο, ψηφίζω αεροπορικώς δαγκωτό. Επίσης οι ώρες πτήσεις που έδωσε ο τράβελερ είναι πάρα πολύ βολικές. Νομίζω ότι ένα σαββατοκύριακο στην πόλη (με την κυριακάτικη λειτουργία στο Πατριαρχείο θα είναι εξαιρετική επιλογή). Έχω να πω ότι συγκλονίστηκα με τα ψηφιδωτά στην Μονή της Χώρας. Δεν τα είχα επισκεφτεί και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Έχω να λέω.Όποιος επισκεφτεί την πόλη μην τυχόν και δεν τα συμπεριλάβει στην επίσκεψη του.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σιγα μην προλαβεις Κυριακατικη Λειτουργια στο Πατριαρχειο με πτηση στις 12.25 αρα δυο ωρες νωριτερα να πρεπει να βρεθεις στο αεροδρομιο-εκτος και αν αλλαξαν οι τουρκικοι κανονισμοι ασφαλειας πραγμα που σημαινει 10.25. Να σε περιμενει το ταξι, να παρεις το αντιδωρο στις 10.00 και με την χειραποσκευη σου υπο μαλης να φυγεις. (χλωμο το βλεπω το αντιδωρο. Η εμπειρια μου στην Πολη ειναι οτι τραβουν σε μακρος οι λειτουργιες). Πολυ πιεσμενο το κοβω. Η Κυριακη ειναι εντελως out με αυτο το δρομολογιο.
ΥΓ Μπηκαν διοδια στην Εγνατια στην ανατολικη της μερια;

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Ας γυρίσουμε Δευτέρα ρε Έρσυ, δε χάθηκε ο κόσμος για μία ημέρα. Όντως η λειτουργία την Κυριακή στον Άγιο Γεώργιο κρατάει τουλάχιστον μέχρι τις 12. Ναι είχε διόδια.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μωρε γυρνα και την παραπανω Δευτερα, να κατσεις δεκα ημερες και να την ευχαριστηθεις την Πολη. Δεν ειναι εκει το θεμα: Το θεμα ειναι οτι οποια Δευτερα η Κυριακη και να φυγεις θα εχεις πληρωσει ενα ξενοδοχειο επιπλεον για μια ημερα την οποια δε θα μπορεις να εκμεταλλευτεις. Ενω το πηγαινε ειναι οντως καλο, ο γυρισμος ειναι σε προβληματικη ωρα, τουλαχιστον για εμας τους ελληνες. Αν μαλιστα στην προβληματικη ωρα επιστροφης, συνυπολογισεις και ενα κοστος 150 ευρω το ατομο, το οποιο αν κατι συμβει και δε μπορεσεις να ταξιδεψεις ειναι χαμενα, ανεβαζουν κατα πολυ το ρισκο σε σχεση με την υπαρκτη εναλλακτικη ΙΧ αυτοκινητου.
Αν μαλιστα αποφασισει κανεις να παρει εισιτηριο economy restricted το οποιο εμενα τουλαχιστον, μου το βγαζει σε τυχαιες ημερομηνιες 309,80 ευρω, δηλαδη διπλη τιμη, το θεμα κατανταει τελειως απαγορευτικο. Εγω τουλαχιστον δεν ειμαι διατεθειμενη να δωσω αυτα τα ποσα για να παω αεροπορικως μια αποσταση που με το αυτοκινητο ειναι κοντα 600 χιλιομετρα εκ των οποιων τα 412 σε αυτοκινητοδρομους (συμφωνα με το via Michelin) και το υπολοιπο ειναι σαφως πολυ καλυτερο απο τα Τεμπη για παραδειγμα. Επιπλεον εμενα μου εβγαλε αντιστροφα τα ωραρια: πηγαιμος στις 12.25 με αφιξη 13.45 και επιστροφη στις 10.00 το πρωι με αφιξη στις 11.25.

Outbound: Thessaloniki - Istanbul Friday, June 03, 2011
12:25 Thessaloniki (SKG) 13:45 Istanbul (IST)
Turkish Airlines (TK)
  • 1:20
  • 0 stop(s)

• flight details
abook.eu2.amadeus.com_plnext_turkishairlines_201012311206_static_img_plane3.gif
Return: Istanbul - Thessaloniki Sunday, June 05, 2011
10:00 Istanbul (IST) 11:25 Thessaloniki (SKG)
Turkish Airlines (TK)
  • 1:25
  • 0 stop(s)
  • e

• flight details

abook.eu2.amadeus.com_plnext_turkishairlines_201012311206_static_img_warning.gif
Total price for all travellers including tax ?159.80

Αν κατι τετοιο δεν ειναι συγκυριακο, αλλα ειναι οντως ετσι τα ωραρια, φθανει κανεις στο ξενοδοχειο του νωρις το απογευμα και φευγει για πισω πρωι πρωι της Κυριακης. Το week end περιοριζεται παρα πολυ: Χανεις την Παρασκευη ως εργασιμη ημερα προκειμενου να προσγειωνεσαι στις δυο παρα τεταρτο στο αεροδρομιο και την Κυριακη στις 8 το πρωι θα πρεπει να περνας τους ελεγχους για να πας πισω. Σπασιμο μου φαινεται.
Ασε που αν εχει κανεις το δικο του αυτοκινητο φευγει απο την Πολη κατα τις πεντε το απογευμα (εχοντας παρει αντιδωρο απο το χερι του Πατριαρχη και εχοντας κανει τη βολτα του στο Φαναρι και στο Εγιουπ και εχοντας πιει και κανα δυο καφεδες και στο τελος εχοντας φαει και κεμπαμπ στη Ραιδεστο) και κατα τις δωδεκα το βραδυ το πολυ να ειναι σπιτι του. Εφοσον μαλιστα ειναι δυο οι ταξιδιωτες, αλλωστε για αυτη την περιπτωση κυριως μιλαμε, μοιραζονται και το οδηγημα, οποτε δεν ειναι και τοσο κουραστικο το θεμα της οδηγησης.
Γνωμες ειναι αυτες βεβαια και καθενας θα κανει οπως τον βολευει, συμφωνα με τα προσωπικα του κριτηρια και εννοειται οτι αυτο που βολευει εμενα δε σημαινει οτι θα βολεψει κανενα αλλο και αντιστροφως.

Traveller

Member
Πραγματικά απορώ με αυτά που διαβάζω... έχετε δηλαδή την εντυπωση οτι η ΤΚ άνοιξε αυτή την γραμμή για να πάει και να έρθει ο Σαλονικιός στην Πόλη? Η γραμμή το φωνάζει ότι είναι για τα connections... για ξαναρίξτε μια ματιά στα connections και μην γράφετε ότι θέλετε...

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Πραγματικά απορώ με αυτά που διαβάζω... έχετε δηλαδή την εντυπωση οτι η ΤΚ άνοιξε αυτή την γραμμή για να πάει και να έρθει ο Σαλονικιός στην Πόλη? Η γραμμή το φωνάζει ότι είναι για τα connections... για ξαναρίξτε μια ματιά στα connections και μην γράφετε ότι θέλετε...
Μπορεί. Αλλά δεν θα "κακοπάθει" η ΤΚ αν πάει και έρθει ο Σολονικιός στην Πόλη!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εμ πες τα χρυσοστομε! Αυτο λεω και εγω τοση ωρα! Αλλωστε αυτο ειναι προφανες απο το πρωινο ωραριο της επιστροφης: Να μην εχουν πολλες ωρες αναμονης αυτοι οι οποιοι φθανουν στο Ατατουρκ κατα τα ξημερωματα απο τους διαφορους υπερποντιους προορισμους τους.
Οτι καποιος ο οποιος θελει να επισκεφθει την Πολη ειναι ενδεχομενο να χρησιμοποιησει αυτο το δρομολογιο ειναι πιθανον φυσικα, και καποιοι οντως ετσι θα το χρησιμοποιησουν, αλλα τοσο η τιμη οσο και τα ωραρια δεν ειναι τοσο θελκτικα, ωστε να δημιουργησουν ενα "κοινο".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom