ANEL
Member
θεωρώ πως στην Αθήνα έρχομαι σαν τουρίστρια έτσι κι αλλιώς.τελευταία φορά έμεινα στο Μοναστηράκι,άλλη φορά έχω μείνει σύνταγμα,θησείο,κτλ(δεν αναφέρω τις γειτονιές που δεν πάνε έτσι κι αλλιώς τουρίστες).ναι,δεν λέω πως η Αθήνα δεν έχει ωραίες εικόνες,λέω πως είναι απελπιστικά λίγες σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα απ΄όσες έχω δει(να μη σου πω σε σύγκριση και με μικρότερες ευρωπαϊκές πόλεις)...μόνο τα παραμελημένα/εγκαταλελειμμένα/ετοιμόρροπα σπίτια σε Μοναστηράκι,Θησείο,το απέραντο τσιμέντο(όταν το αντικρίζω μέσα απ΄το αεροπλάνο,με πιάνει ρίγος..φαντάζομαι πως θα νιώθουν οι τουρίστες από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη!),οι κράχτες των σουβλατζίδικων και η απίστευτη βρώμα παντού,είναι ικανά να μην με αφήνουν να χαλαρώσω!Εδώ ακριβώς είναι η διαφωνία μας.
Η Αθήνα για τον τουρίστα έχει εικόνες και μέρη για χαλάρωση.
Το ιστορικό της κέντρο με τους ενοποιημένους αρχαιολογικούς χώρους, είναι μια αρκετά μεγάλη περιοχή, η οποία προσφέρεται για περπάτημα, πολλές φωτογραφίες, χάζι και χαλάρωση.
Ακόμα και χωρίς να μπει σε κάνεναν αρχαιολογικό χώρο επί πληρωμή και χωρίς να μπλέξει με πολλές μετακινήσεις σε δρόμους με κίνηση.
Εξίσου ωραίες και χαλαρές εικόνες έχει να προσφέρει και το παραλιακό της μέτωπο.
Την επόμενη φορά που θα έρθεις στην Αθήνα(και οποιοσδήποτε άλλος έχει την ίδια γνωμη), δοκίμασε να κινηθείς ακριβώς όπως θα θα έκανες ως τουρίστας στην οποιαδήποτε Πράγα, Βουδαπέστη, Λισσαβώνα κλπ.
Να μείνεις σε κατάλληλο και βολικό σημείο και να πας μόνο στα σημεία ενδιαφέροντος.
Είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξεις γνώμη για αυτό που βλέπει και κρίνει το μάτι.
αλλά ξαναλέω,αυτό αφορά εμένα,είναι η δική μου ματιά στη πόλη και καταλαβαίνω απόλυτα και την ματιά των άλλων!δεν φιλοδοξώ να πείσω κανέναν,ο καθένας έχει τη δική του αισθητική και είναι απολύτως σεβαστή!