Travel war Ρώμη vs Μαδρίτη

Ρώμη vs Μαδρίτη

• Total voters
    86

Borealis

Member
Κάνε μια βόλτα μια καθημερινή βράδυ στη Huertas ή στη Lavapies (ή στην Chueca, ή στη Malasana, ή στη Latina, ή...), και ξαναδές το το σχόλιο...
Για να τα βάλουμε σε μια σειρά, η Γένοβα από που προέκυψε? το Imbd λέει ψέμματα ή αγνοεί κάτι?
Για τον κόσμο στους δρόμους δεν αμφιβάλλω ούτε είπα ποτέ ότι δεν έχει νυχτερινή ζωή, απλώς αναφέρομαι στο κάτι περισσότερο που θα την κάνει να ξεχωρίζει για να ξεκινήσει πόλεμος, το παράδειγμα που ανέφερα με τις συναυλίες αφορούσε δικά μου κριτήρια που για μένα είναι ενδεικτικά.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Απαξιώνεις και εσύ τα πάντα!
Λογοπαίγνιο έκανα (μνημείο/μνημειωδών), αλλά όταν επί 1031 εγγραφών στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς η Ρώμη έχει... 2 εγγραφές (μαζί με το Βατικανό), δηλαδή 0,19%, το 16.2% τι είναι;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για να τα βάλουμε σε μια σειρά, η Γένοβα από που προέκυψε? το Imbd λέει ψέμματα ή αγνοεί κάτι?
Προέκυψε από τη μνήμη μου, από όταν είχα δει την ταινία πριν τόσα χρόνια. Μπορεί να ήταν Νάπολι και να μη θυμάμαι καλά. Ου γαρ έρχεται μόνον...

Borealis

Member
Προέκυψε από τη μνήμη μου, από όταν είχα δει την ταινία πριν τόσα χρόνια. Μπορεί να ήταν Νάπολι και να μη θυμάμαι καλά. Ου γαρ έρχεται μόνον...
Τη Νάπολι καλά την θυμάσαι γιατί έφαγε μια πίτσα εκεί, τα υπόλοιπα τα έφαγε στη Ρώμη...

karfitsa

Member
Για το μόνο που διαφωνώ είναι η προσπάθεια απαξίωσης μιας πόλης που η προσφορά της στο πολιτισμό τις τέχνες και στην ιστορία είναι ανεκτίμητες και δεν είναι θέμα ηλικίας για να το εκτιμήσεις.
Μα δεν νομίζω,οτι κάποιος εδώ απαξιώνει την πόλη και την ιςτορία της Ρώμης,λέγοντας οτι του αρέσει η Μαδρίτη!Ελεος....
Μιλάμε για που περνάει καλύτερα ο καθένας.Και αρκετοί περνάνε καλύτερα στην Μαδρίτη...
Εγώ προσωπικά λατρεύω την Ρώμη...στα δικά μου μάτια είναι η ομορφότερη πόλη που έχω πάει μέχρι τώρα και ίσως να μείνει πάντα πρώτη.
Αλλα περί ορέξεως......
ΥΓ.που είναι ο @tripakias βρε παιδιά;πολύ θα του άρεσε η κουβέντα μας...

Μα δεν νομίζω,οτι κάποιος εδώ απαξιώνει την πόλη και την ιςτορία της Ρώμης,λέγοντας οτι του αρέσει η Μαδρίτη!Ελεος....
Μιλάμε για που περνάει καλύτερα ο καθένας.Και αρκετοί περνάνε καλύτερα στην Μαδρίτη...
Εγώ προσωπικά λατρεύω την Ρώμη...στα δικά μου μάτια είναι η ομορφότερη πόλη που έχω πάει μέχρι τώρα και ίσως να μείνει πάντα πρώτη.
Αλλα περί ορέξεως......
ΥΓ.που είναι ο @tripakias βρε παιδιά;πολύ θα του άρεσε η κουβέντα μας...
Διάβασε λίγο τα σχόλια και την έπαρση όσων είναι υπερ της Μαδρίτης και αν δεν δεις ένα μικρό ίχνος ειρωνίας, τότε μάλλον γράφτηκα σε λάθος φορουμ

Και μιας κάποιοι ισχυρίζονται (ορθώς) πως η Ρώμη πάσχει από club, έχω να αντιπαραθέσω τους 150.000 φοιτητές του πανεπιστημίου της Ρώμης, που είναι και το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Τι, πολιτισμό ασκούν μόνο τα club και οι θαμώνες αυτών?

Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Νομίζω ότι όλοι λέμε τα ίδια και τζάμπα ''πολεμάμε''
άμα θες να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο σε μια ιστορική και σπουδαία πόλη χωρίς να ξεποδαριαστείς, βλέποντας 2-3 μουσεία (τζάμπα κάποιες ώρες) βολτάροντας σε ωραίες και ενδιαφέρουσες αγορές, πλατείες και μεσαιωνικά σοκάκια, πας Μαδρίτη, στα συν: φτηνότερα ξενοδοχεία (από Ρώμη) στα μείον δεν πάει η ράιαν από Θεσσαλονίκη (πάει στη Ρώμη).
Αν θες μνημεία, πολλά μνημεία, και άλλα μνημεία που μόλις ανακάλυψες ότι υπάρχουν, και μουσεία, πολλά μουσεία που πληρώνεις σε όλα, και κόσμο, πολύ κόσμο (τουρίστες σαν εσένα) που έχουν χάσει (όπως και εσύ) τη σειρά αυτών που πρέπει να δούνε και εκκλησίες (αμέτρητες) και συντριβάνια και πλατείες και και και...
και στο τέλος όταν δεν έχεις κουράγιο να ανάψεις τσιγάρο λες ευχαριστώ το θεό (υπάρχει δεν υπάρχει) που με αξίωσε να ζήσω αυτή την ομορφιά.
στα μείον: ακριβά ξενοδοχεία, το ισοφαρίζει όμως η ράυαν
επίσης στα μείον, εκατομμύρια τουρίστες, βρέχει χιονίζει και με θερμοκρασίες σαχάρας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom