Yorgos
Member
- Μηνύματα
- 9.977
- Likes
- 52.479
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Και σε αυτό συμφωνώ, αλλά οι Αγγλιδες είναι ακόμη πιο άκυρες.Από γυναίκες και οι 2 άστα να πάνε
Και σε αυτό συμφωνώ, αλλά οι Αγγλιδες είναι ακόμη πιο άκυρες.Από γυναίκες και οι 2 άστα να πάνε
Συμφωνώ με την προτεραιότητα στην τοπική κουζίνα, αν και οι διεθνείς επιρροές είναι μέρος της κουλτούρας μιας πόλης (πχ. το κλασικό "Ινδικό" γεύμα των παμπ, το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα ανακαλύφθηκε στην Βρετανία).Όταν πηγαίνω σ'ενα μέρος θέλω να δοκιμάζω τοπική κουζίνα. Δεν με ενδιαφέρει αν έχουν καλά ιταλικά και ταυλανδεζικα θα φάω τα τοπικά πιάτα ακόμα κι αν είναι χάλια. Δεν τρελαίνομαι με τη γαλλική κουζίνα αλλά ξέρω ότι θα βρω πιάτα της προκοπής. Ελπίζω κάποια στιγμή στην Αγγλία να ετοιμάσουν πιάτα για ηλικίες άνω των 15.
Επί της ουσίας. Οι Βρετανοί σκοράρουν πολύ καλύτερα από τους Γάλλους σε δείκτη δημοκρατίας: https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index .έχουν μια παράξενη εμμονή με το στέμμα, ακόμη και το κλάσιμο της βασίλισσας γίνεται πρώτη είδηση στα κανάλια τους. Έχω αρκετούς γνωστούς Αγγλία και Λονδίνο (σε αντίθεση με Παρίσι) και μου έκανε πραγματική εντύπωση ότι σοβαρά τους απασχολεί στον 21ο αιώνα, σε μια κατά τα άλλα σύγχρονη πόλη, ένας ξεπερασμένος θεσμός που δεν θα έπρεπε να έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Οι Γάλλοι πιο κοσμικό κράτος, περισσότερο ανήσυχοι σε θέματα πολιτικά και εργασιακά. Οι Άγγλοι του σήμερα τι ανησυχία έχουν δείξει (δεν μιλάω για τα σωματεία επί Θάτσερ),
Το EIU που παράγει το δείκτη είναι πολύ σοβαρός οργανισμός, αλλά είναι Βρετανικό κι έχει ένα Common-law bias, καθώς δίνει παραπάνω πόντους σε ένα πολύ questionable παράγοντα.Επί της ουσίας. Οι Βρετανοί σκοράρουν πολύ καλύτερα από τους Γάλλους σε δείκτη δημοκρατίας: https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index .
Ορίστε και ένα Ελβετογερμανικό:Το EIU που παράγει το δείκτη είναι πολύ σοβαρός οργανισμός, αλλά είναι Βρετανικό κι έχει ένα Common-law bias, καθώς δίνει παραπάνω πόντους σε ένα πολύ questionable παράγοντα.
Συμφωνώ με την προτεραιότητα στην τοπική κουζίνα, αν και οι διεθνείς επιρροές είναι μέρος της κουλτούρας μιας πόλης (πχ. το κλασικό "Ινδικό" γεύμα των παμπ, το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα ανακαλύφθηκε στην Βρετανία).
Δεν καταλαβαίνω τι το φοβερό βρίσκετε (όχι εσύ, γενικά λέω) στο φαγητό της Γαλλίας, την λεγόμενη Γαλλική κουζίνα; Κάτι βαρετά κις και σουφλέ, και ένα σωρό πιάτα με κρέμα γάλακτος. Μάλλον κάτι μου διαφέυγει, αν και έζησα 7 μήνες στο Παρίσι. Και είναι η μοναδική φορά που έπαθα πολύ σοβαρη τροφική δηλητηρίαση. ΟΚ τα επιδόρπια και τα τυριά είναι φοβερά. Πάντως προτιμώ το κόμφορτ φουντ της Βρετανίας, την απλότητα μιας κρεατόπιτας με πουρέ, ένα ροσμπίφ με σος μέντα, ένα απλό πιάτο με αρνάκι Επίσης τι να λέμε για μια διατροφή που δεν έχει φρέσκο γάλα. Μάλλον είμαι αιρετικός, το ξέρω....