• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

• Total voters
    95

8avos

Member
Που ειδες οι συναδελφοι να προσβαλλονται μεταξυ τους εδω για κατι που δεν ευθυνονται ? Ποτε βρεθηκες σε τετοια επαγγελματικη συναντηση? Εδω πεφτει πελεκυς για τετοιες συμπεριφορες.
Δεν το συνεχίζω αλλά ούτε κ το πα για να το πάρεις στα σοβαρά!Θα φταίει το γερμανικό χιούμορ.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εύκολα Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά λόγω Σκωτίας (και Λονδίνου σε μεγάλο βαθμό).
Αν έπρεπε δηλ να συγκρίνω Αγγλία συγκεκριμένα (όπως βλέπω κάνουν αρκετοί) με Γερμανία, τότε δεν ξέρω αν θα μου ήταν τόσο αυθόρμητη η απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ζήσει ένα χρόνο Σκωτία για μεταπτυχιακό, ενώ έχω γυρίσει αρκετά και την Αγγλία (Βόρεια Ιρλανδία λιγότερο, Ουαλία καθόλου). Γερμανία έχω ταξιδέψει πολύ πιο περιορισμένα σε τρία διαφορετικά ταξίδια (εκ των οποίων το ένα μόνο πρόσφατο). Οπότε είναι αρκετά "άνιση" η γνώση μου για τα δύο μέρη.

Ηνωμένο Βασίλειο λοιπόν για τα σκωτσέζικα Highlands, για τη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο (αλλά και για το Aberdeen, το Cambridge, την Οξφόρδη), για τις λίμνες, για το Stonehenge, για το γεμάτο ερεθίσματα και γοητεία Λονδίνο, για τα σκωτσέζικα και ιρλανδέζικα κάστρα, για τις συγκλονιστικές θέες σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, για τη φιλόξενη διάθεση των Σκωτσέζων, για το απογευματινό τσάι, για τα φοβερά ινδικά, για το συνδυασμό αρχιτεκτονικών στυλ, για τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη μουσική, την λογοτεχνία, για τα kayleigh (cèilidh) και την κέλτικη κληρονομιά, για την ενδιαφέρουσα, ταραγμένη και συγκρουσιακή σχέση των λαών που το απαρτίζουν, για τα murals στη Βόρεια Ιρλανδία, για τους μικρούς Σκωτσέζους που παίζουν γκάιντα στους δρόμους για χαρτζιλίκι φορώντας τα κιλτ τους, για την ατμόσφαιρα στους γλασκωβέζικους δρόμους και pubs κάθε φορά που η Εθνική Σκωτίας παίζει με την Εθνική Αγγλίας, για τα ταξί τους που έχουν βγει από άλλες εποχές, για το συγκερασμό παλιομοδίτικου και μοντέρνου. :)

Last edited:

GTS

Member
Η συζητηση εχει ανοιξει μεχρι και στα συστηματα υγειας απο αλλους.
Πχ αποφευγω να αναφερω το εκπαιδευτικο τους συστημα που στην ηλικια 10 ετων κατατασσει τα παιδια μετα απο εξετασεις σε 2 κατηγοριες μια κι εξω: αυτους που θα ασχοληθουν με τα τεχνικα επαγγελματα και ΠΟΤΕ δεν θα εχουν προσβαση στην ανωτατη εκπσιδευση και τους υποψηφιους για ανωτατες σπουδες. Και αυτο ειναι μη αναστρεψιμο. Τοσο γερμανικο ομως ε?
Αν το πάμε έτσι βέβαια, βάζουμε το Β' παγκόσμιο πόλεμο μέσα και το ματς καθάρισε. Φοβερό αυτό με το εκπαιδευτικό σύστημα, δε το ήξερα...τραγικό!

paefstra

Member
Αν το πάμε έτσι βέβαια, βάζουμε το Β' παγκόσμιο πόλεμο μέσα και το ματς καθάρισε. Φοβερό αυτό με το εκπαιδευτικό σύστημα, δε το ήξερα...τραγικό!
Δεν εχω σαφη αποψη για το τι γινεται με τα παιδια των μεταναστων. Αλλα το γεγονος οτι χρυσοπληρωνονται απο το ελληνικο κρατος εκπαιδευτικοι απο Ελλαδα σε καθε μεγαλη γερμανικη πολη ωστε τα παιδια των μεταναστων να ετοιμαζονται για τις ελληνικες πανελλαδικες και δεν πηγαινουν σε γερμανικα σχολεια με προσβαση στα γερμανικα πανεπιστημια, με προβληματιζει για το ποσο ανοικτες ειναι οι πορτες στα παιδια των μεταναστων και το ποσο ενσωματωνονται

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στην Ελλάδα για να μπορεί ένα στουντιακι να βγάλει οποιαδήποτε παραγωγή,εννοώντας ακόμη κ ραδιοφωνικό σποτακι,εάν δεν είσαι ο Κανακης για να σε παίξουν το ξεχνάς.

Εδώ όμως στην Γερμανία,εγω (ο χωριάτης) θεωρώ εκπληκτικό,το να πηγαίνω ένα ταξιδάκι όπου γουστάρω και λίγο πριν να μπαίνω σ ένα στούντιο ,όπως ο Έλληνας σε φωτογραφείο,να μ ακολουθεί όλη η ομάδα και το αποτέλεσμα αυτό να παίζει στους μεγαλύτερους,αλλά και σε πολύ μικρούς,κινηματογράφους της χώρας.Κατι σαν προσωπικό ημερολόγιο παρουσιάζεται.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορούν να βγουν έξω απ τη χώρα και να ψάχνουν να βρουν τη θέση τους δίπλα απ τον Ράμπο-The last blood
Δεν είμαι σίγουρη για το αν κατάλαβα τι λες, αλλά μου περιγράφεις υποκατηγορίες και για την Ελλάδα και για τη Γερμανία. Και έλεος κάπου με τα blockbusters που όλο με αυτά κάνετε σύγκριση.

Και για να σας προλάβω τους γερμανόφιλους, υπάρχει και ο Fatih Akin. Γερμανός; oh wait!

8avos

Member
Θα πω και εγώ την άποψή μου για τους λαούς των δύο χωρών, μέσα από τις εμπειρίες μου.

+ ακριβής, θα νευριάσουν αν πείτε στις 10 και πας στις 10 και τέταρτο, το θεωρώ προσόν, όχι σαν τη δική μας ελαστική έννοια της ώρας (δεν υπάρχει άνθρωπος που να στήνει περισσότερο από μένα αλλά δεν έχει να κάνει :p)
Πάντως το να εννοούμε «Λονδρεζο» έναν Γερμανό ,το λες κ σουρεαλ

AntRo

Member
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
Εχω παει σε 2 πολεις της καθε χωρας. Νομιζω αυθορμητα μου βγηκε το Ηνωμενο Βασιλειο. Και χωρις να εχω παει και Σκωτια....

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Επειδ

Επειδή ξέρεις από ροκ....οκ η βρετανική μουσική είναι άφταστη αλλά....και οι Rammstein λένε ρε παιδί μου! Εχω δει συναυλία τους και έχω μείνει άλαλη και ακούνητη από το σοκ και δέος :clap:

Εννοείται λατρεύω Rammstein, είχα σκοπό να του δω φέτος το καλοκαίρι αλλά δεν το βλέπω...

Πέρα απ'την μουσική μου αρέσει και το χιούμορ τους. Στο τραγούδι και βιντεοκλιπ Amerika κοροϊδεύουν την Αμερικανοποίηση του πλανήτη με Άγιο Βασίλη στην Αφρική και Θιβετιανόυς να τρώνε χάμπουργκερ!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στην σημερινή εποχή όποια χώρα και να συγκρίνεις με Αγγλία και Αμερική είναι πολύ πίσω. Οι 9 στις 10 ταινίες που βγαίνουν είναι Αγγλόφωνες. Ακόμα και οι Γερμανοί σκηνοθέτες γυρνάνε Αγγλόφωνες ταινίες πλέον και μην πάμε μακριά και Έλληνες σκηνοθέτες κάνουν το ίδιο. Οι Αγγλόφωνες ταινίες πωλούνται πιο εύκολα.

Οι Γερμανοί όμως έχουν καθορίσει ολόκληρα είδη στον κινηματογράφο από την δεκαετία του '20. Υπήρχε scifi ταινία πριν το Metropolis; Υπήρχε ταινία τρόμου πριν το cabinet of dr caligari; Μέχρι σήμερα αντιγράφουν σκηνές απ΄το nosferatu.

Das experiment και πουθενά στην Αφρική είναι επίσης καλές σύγχρονες Γερμανικές ταινίες.
Και οι αγγλόφωνές τους την ίδια απήχηση έχουν. Καμία.
Όσο για το παρελθόν. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!
Οι ταινίες που λες είναι 20 ετίας! Κάτι φετινό, περσινό δεν έχετε?

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Και οι αγγλόφωνές τους την ίδια απήχηση έχουν. Καμία.
Όσο για το παρελθόν. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!
Οι ταινίες που λες είναι 20 ετίας! Κάτι φετινό, περσινό δεν έχετε?

Υπάρχει διανομή εκτός Γερμανίας; Πραγματικά δεν γνωρίζω. Ο Fatih Akin γιατί δεν είναι Γερμανός;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πέρα απ'την μουσική μου αρέσει και το χιούμορ τους. Στο τραγούδι και βιντεοκλιπ Amerika κοροϊδεύουν την Αμερικανοποίηση του πλανήτη με Άγιο Βασίλη στην Αφρική και Θιβετιανόυς να τρώνε χάμπουργκερ!
να πας οπωσδήποτε με την πρώτη ευκαιρία. Εχω δει δεκάδες συναυλίες τη δική τους την έχω πάντα στο τοπ 5 μου! Φοβερό κι αυτό το κλιπ δεν το είχα δει....για να μην βγω εντελώς οφτόπικ να συμπληρώσω σ αυτά που διαβάζω παρότι το έριξα στην Αγγλία....η Ανατολική Γερμανία μου προκαλούσε ανέκαθεν ένα δέος κ επίσης ήμουν ανέκαθεν τεράστιος φαν της Καταρίνα Βιτ! (πατινάζ στον πάγο για όσους δεν την έχουν ακουστά)

Mario2020

Member
Θα ειμαι δικαιη. Εχουν βγαλει τεραστιους μουσικους.
Ομως με προβληματισε ο Haendel που οχι απλα μετακομισε στην Αγγλια, αλλα πολιτογραφηθηκε ως Αγγλος και αλλαξε και το ονομα του σε Hendel για να αποσυνδεθει απο καθε τι γερμανικο η υπαρξη του :p
Οι περισσότεροι εκπρόσωποι της κλασικής μουσικής από τον 18ο ως τον 20ο αιώνα ήταν γερμανόφωνοι αν όχι υπήκοοι ενός γερμανικού κράτους. Πιστεύω πως η παντοκρατορία των αγγλόφωνων Αμερικανών έβαλε στην άκρη οτιδήποτε άλλο μη αγγλόφωνο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom