evaT
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Δυστυχώς εγώ δεν έχω δει το Βελιγράδι ακόμη ως εκ τούτου δεν μπορώ να ψηφίσω στο war, αλλά όπως το καταντήσαμε το θέμα τριπλέτα war Ελληνίδες vc Κροάτισσες και Σέρβες-όλα τα δίκια έχει η @katkats... αλλά ειλικρινά μας αφήνεις άφωνες με την περιγραφή σου!Απλά να το πάρεις, μέτρα πόσους αγύμναστους βλέπεις στη μια χώρα και πόσους στην άλλη, ή σε τι κατάσταση βρίσκεται μια Κροάτισσα 45άρα σε σχέση με μια Σέρβα, ή πώς είναι οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας στις δυο χώρες, δεν υπάρχει σύγκριση, εκεί που οι κροατοπαππούδες κάνουν σπριντ στα πάρκα, οι άλλοι γεμίζουν τους καφενέδες με μπεγλέρια. Εξαιρετικά γονίδια όλοι οι πρώην Γιούγκοι, φοβερό ύψος, αλλά σε επίπεδο ηθικής εργασίας στον αθλητισμό οι Σέρβοι είναι πολύ πίσω, όπως και σε αθλητισμό βάσης, σε σχέση με Κροάτες και Σλοβένους.
Από που να το πιάσεις....να αφήσω στην άκρη το σεξιστικό του πράγματος (αν τα δει η @fenia42 δεν σας ξεπλένει τίποτα )
Ναι εξαιρετικά γονίδια όλοι τους, ύψος και αθλητικός προσανατολισμός (καθόλου τυχαίες οι επιδόσεις τους στα σπορ) αλλά να με συγχωρεί η χάρη σου για την περιγραφή της νταρντάνας!
Νταρντάνα ήταν η Κροάτισσα σπιτονοικοκυρά μου στο Ζάγκρεμπ, ήρθε να μας δώσει τα κλειδιά από το σπίτι, μια 55άρα 1,80 και βάλε με μυικό όγκο, πρώην αθλήτρια του χάνμπολ όπως μας είπε- μασίφ κατασκευή ολόκληρη. Αυτή νταρντάνα ναι.
Η Σέρβα φίλη μου στη Θεσσαλονίκη με το αντίστοιχο μπόι περπατάει στην Τσιμισκή και...τρίζουν τα πλακάκια! Η θηλυκότητα προφανώς δεν έχει να κάνει με το μπόι, την εμφάνιση, τα κιλά κλπ κλπ αλλά περισσότερο μάλλον με ένα συνδιασμό, εμφάνισης και στυλ, προσωπικότητας και αύρας καμία σχέση με το υπερβολικό μέικαπ και τα 20ποντα χοντροτάκουνα και μακριά από κάθε φθήνεια.
Τα υπόλοιπα δημογραφικά στοιχεία που αναφέρεις όπως είπε και ο ψηλός, τα διαβάζω και γω με ενδιαφέρον.
Κι επειδή είμαστε όντως wayyyy out of topic θα πω και γω την άποψή μου έστω μόνο για το Ζάγκρεπ που είδα πρόσφατα αφού αυτό μόνο μπορώ να σχολιάσω.
Η πρώτη άποψη ήταν πως γενικά η πόλη δεν είναι όμορφη. Μάλλον άσχημη. Και η δεύτερη, επίσης.
Ερχόμενη κιόλας από την "κούκλα" Λιουμπλιάνα η σύγκριση ήταν αδύνατη.
Ωστόσο έχει πολύ προσωπικότητα, αύρα, γοητεία που εμένα τουλάχιστον μου αρκεί.
Το αδιάφορο με κουράζει.
Για το φαγητό δεν έχω ιδιαίτερη άποψη, φάγαμε σε συστημένο από ντόπιο παραδοσιακό εστιατόριο αλλά δεν τρελάθηκα ούτε με το φαγητό ούτε με τις τιμές.
Στην εστίαση βρίσκονται ακόμη ένα κλικ κάτω από εμάς αλλά με χαμηλότερη ποιότητα.
Τα κρασιά τους ωραία αλλά όχι κάτι αξέχαστο.
Η νυχτερινή ζωή υπαρκτή και βαβουριάρικη, επίσης όμως χαμηλή η ποιότητα στα μαγαζιά που είδα στο κέντρο.
Επίσης ανύπαρκτα τα ατμοσφαιρικά καφέ που ψάχναμε εναγωνίως να χωθούμε μετά από το ψοφόκρυο και το χιόνι που φάγαμε στη βόλτα στην άνω πόλη, ευτυχώς διάβασα από τη @fenia42 ότι τελικά δεν υπάρχουν και όχι πως δεν τα βρίσκαμε εμείς...
Περιμένω να πάω μια βόλτα και από το Βελιγράδι και θα επανέλθω....